Audun Engh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Audun Engh
Audun Engh.jpg
Audun Engh i 2014
Født15. september 1948 (70 år)
Beskjeftigelse Jurist, redaktør, skribent
Nasjonalitet Norge

Audun Engh (født 1948) er en norsk jurist, redaktør og stedsaktivist. Han introduserte plansmie som begrep og arbeidsform for stedsutvikling. På 1970-tallet var Engh aktiv i Gateavisa-redaksjonen.[1] Han var lenge et stabilt element i bladets liv, har vært karakterisert som avisas «grå eminense», og brukte med stor selvironi aliaset «Josef S» som skribent.

Engh er leder av INTBAU Scandinavia som arbeider for tradisjonell arkitektur og byggeskikk.[2] Engh er en markant kritiker av modernistisk arkitektur, som han betegner som en ideologi som bør bekjempes.[3]

I 2017 vant Engh Agenda Magasins kronikk-konkurranse hvor temaet var «Hvilket offensivt politisk prosjekt bør Norge satse på de neste ti årene?». Enghs artikkel het «Direktedemokrati i stedsutviklingen».[4]

Audun Engh er sønn av Arnljot Engh som var kinodirektør i Oslo. Engh har også sterk interesse for film og skriver jevnlig om film i Klassekampen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ – Det et bygg med historie. Jeg håper virkelig man klarer å redde det
  2. ^ NRK P2-portrettet, 17. april 2016
  3. ^ Motstandsmannen, arkitektnytt.no, 5. februar 2015, besøkt 22. mai 2016
  4. ^ Audun Engh: Direktedemokrati i stedsutviklingen, www.agendamagasin.no, lastet ned 6. februar 2018

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)