Frie Kunster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Frie Kunster
Stiftetapril 2001
LandNorge
Nettstedwww.friekunster.no

Senter for Frie Kunster er en frittstående kulturinstitusjon i Oslo med adresse i St. Olavs gate 7-9. I kjellerlokalet finnes spisestedet Izakaya, mens det tidligere var galleri og lokalene til Café Art'é, og senere Galleri Pan og det tilhørende serveringsstedet Pan Espresso- og Aperitivo Bar.

Institusjonen ble opprettet i 2001[1] etter inspirasjon av middelalderens begrep artes liberales. Advokat Audun Engh, gårdeier og sivilarkitekt Arne Sødal, billedkunstner Christopher Rådlund, Geir Tandberg Steigan og filosof dr. philos. Hans Kolstad var blant initiativtagerne. Alle var på denne tiden medvirkende i rådet til Stiftelsen Byens Fornyelse.

Frie Kunster har til hensikt å være et kultursenter som omfatter aktiviteter og undervisning innen tegne- og malekunst, skulptur, arkitektur, kalligrafi, musikk, litteratur og filosofi.

Frie Kunster er nært tilknyttet retrogardismen. Blant de sentrale bidragsyterne har vært billedkunstner Christopher Rådlund og poet Håkan Sandell. Blant andre med tilknytning til Frie Kunster er kunstmalerne Gøril Fuhr, Lene Ørnhoft og Roar Kjærnstad og komponisten Marcus Paus.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Erik Bjørnskau (19. april 2001). «Nytt kultursenter i sentrum». Aftenposten.