Frie Kunster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Senter for Frie Kunster er en frittstående kulturinstitusjon i Oslo med adresse i St. Olavs gate 7-9, som også huser lokalene til Galleri Pan og det tilhørende serveringsstedet Pan Espresso- og Aperitivo Bar, tidligere Café Art'é.

Institusjonen ble opprettet etter inspirasjon av middelalderens begrep artes liberales. Frie Kunster har til hensikt å være et helhetlig kultursenter som omfatter aktiviteter og undervisning innen tegne- og malekunst, skulptur, arkitektur, kalligrafi, musikk, litteratur og filosofi. Institusjonen ønsker å stimulere til dialog med det utgangspunkt at den klassiske arven og tradisjonsbasert kunstutøvelse er grunnleggende og dynamiske aspekter ved både samtidig og fremtidig kulturutvikling.

Frie Kunster er nært tilknyttet retrogardismen; blant drivkreftene bak institusjonen er billedkunstner Christopher Rådlund og poet Håkan Sandell, som begge er sentrale skikkelser innenfor denne retningen. Blant andre med tilknytning til Frie Kunster er kunstmalerne Gøril Fuhr, Lene Ørnhoft og Roar Kjærnstad, og komponisten Marcus Paus.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]