Assassin's Creed: Revelations

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Assassin's Creed: Revelations
Assassin's Creed: Revelations
UtviklerUbisoft Montreal
UtgiverUbisoft
DistributørSteam, Humble Store og Ubisoft Store
DesignerAlexandre Breault
KomponistJesper Kyd
SerieAssassin's Creed
SpillmotorAnvil
PlattformMicrosoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Utgivelse15. november 2011
GenreAction-eventyrspill
ModusEnspiller, flerspiller
Nettstedhttp://assassinscreed.ubi.com/ac3/en-gb/games/assassins-creed-revelations/index.aspx[død lenke]

Assassin's Creed: Revelations er et videospill i Assassin's Creed-serien utgitt i 2011. Det er det fjerde hovedspillet i Assassin's Creed-serien, og ble lansert i november og desember 2011 som en oppfølger til Assassin's Creed: Brotherhood fra 2010. Det er laget av Ubisoft Entertainment. En fornyet versjon, sammen med de eldre spillene Assassin's Creed II og Assassin's Creed: Brotherhood, ble gjort tilgjengelig på PlayStation 4 og Xbox One 15. november 2016 med navnet The Ezio Collection.

Handlingen er historisk fiksjon basert på ordentlige hendelser og følger den eldgamle krangelen mellom oppdiktede versjoner av Assasinene, som kjemper for fred med fri vilje, og Tempelridderne, som vil ha fred med kontroll. Rammen rundt dette er satt i det 21. århundre og fremviser protagonisten Desmond Miles som ved hjelp av en maskin kalt «the Animus» kan gjenleve minnene til sine forfedre for å finne en måte å unngå 2012-apokalypsen. Mye av spillet foregår i 16. århundre Konstantinopel med Ezio Auditore da Firenze, og i 12. og 13. århundre Masyaf med Altaïr Ibn-La'Ahad. Hovedhistorien følger snikmorderen Ezio på hans reise for å låse opp hemmelighetene i Altaïrs hvelv i Masyaf ved bruk av diskus-lignende artefakter som inneholder Altaïrs minner.

I likhet med andre spill i serien, er det historiske figurer med i hendelsene, blant andre Piri Reis og Sulieman.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.