Akvedukten i Segovia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Akvedukten i Segovia
   UNESCOs verdensarv   
Akvedukten i Segovia
LandSpanias flagg Spania
StedSegovia
Innskrevet1985
Kriterium I, III OG IV
Se ogsåVerdensarvsteder i Europa
ReferanseUNESCO nr. [1]

Akvedukten i Segovia er et av de viktigste og best bevarte monumentene etter romerneDen iberiske halvøy. Akvedukten er også et av de viktigste symbolene for byen Segovia og er gjengitt i byens våpenskjold.

Historie[rediger | rediger kilde]

Ettersom akvedukten mangler en leselig inskripsjon (en var så vidt man kunne se lokalisert i strukturens øvre del) har det vær vanskelig å datere byggverket helt nøyaktig. Forskere daterte den til mellom andre halvdel av 100-tallet og de første årene av 200-tallet, i løpet av regimet til keiser Vespasian eller Nerva. Denne oppfatningen ble utfordret av historikeren Géza Alföldy ved Universitetet i Heidelberg som daterte akvedukten til rundt år 98 i keiser Trajans regjeringstid. Nyere undersøkelser setter byggverket til mellom 112 og 116.[1]

Segovias opprinnelse er heller ikke fullstendig kjent. En folkegruppe som romerne kalte for vaccaei, antagelig keltiberere, er kjent for ha befolket området før romerne erobret byen. Romerske soldater ble sendt for ta kontroll over området som da falt innenfor jurisdiksjonen av den romerske provinsielle rett (latin conventus iuridici; spansk convento jurídico), lokalisert i Clunia, og de romerske troppene ble værende og bosatte seg.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Age of Segovia aqueduct revised after discovery of ancient coin». EL PAÍS (engelsk). 1. november 2016. Besøkt 25. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]