Østfold Bompengeselskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Østfold Bompengeselskap
Offisielt navnVegfinans Østfold Bompengeselskap AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer981100336
BransjeBompengeselskap
Etablert27. april 2000
MorselskapVegfinans
HovedkontorDrammen
LandNorge
StyrelederNils Christian Helgesen
Adm.dir.Nils Christian Helgesen
Nettstedostfold.vegfinans.no

Vegfinans Østfold Bompengeselskap AS er et norsk aksjeselskap som administrerer og driver et bomveiinnkrevingssystembompengefinansierte veistrekninger i Østfold i Viken. Vegfinans Østfold Bompengeselskap er et heleid datterselskap av Vegfinans AS, et norsk aksjeselskap eiet av Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken fylkeskommuner med kontor i Drammen.[1] [2][3] Vegfinans er et av de regionale bompengeselskapene som er opprettet som følge av Stortingets vedtak om å samle bompengeselskapene i fem regionale selskap.[4]

Bompengereformen ble foreslått av regjeringen Solberg og har fire deler – reduksjon av antall bompengeselskap, en utskilling av utstederrollen fra bompengeselskapene, en rentekompensasjonsordning for bompengelån og en forenkling av takst- og rabattsystemer.[5] Målet er blant annet å redusere antall selskaper som krever inn bompenger for å redusere administrasjonsutgiftene.

Vegfinans Østfold Bompengeselskap har som vedtektsfestet formål å delfinansiere utbygging av firefelts Europavei 6 fra grensen til Akershus til riksgrensen ved Svinesund og tofelts Europavei 18 fra grensen til Akershus til riksgrensen ved Ørje med sideveistiltak.[6]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret - Brønnøysundregistrene». w2.brreg.no (norsk). Besøkt 17. januar 2018. 
  2. ^ Samferdselsdepartementet (17. november 2017). «Bompengeavtale med Vegfinans AS». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 17. januar 2018. 
  3. ^ «Halden Arbeiderblad - Endringer i bom-eierskapene». www.ha-halden.no (norsk). Besøkt 17. januar 2018. 
  4. ^ «Om Ferde | Info om ditt bompengeselskap i Sør og Vestlandet». Ferde. Besøkt 16. januar 2018. 
  5. ^ «Etterlengtet bompengereform, men svarer den på fremtidens utfordringer?». Samferdsel (norsk). Arkivert fra originalen 12. april 2019. Besøkt 14. januar 2018. 
  6. ^ Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]