Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1975–1979

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1975–1979 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1975 til desember 1979.

Norges landskamper 1975[rediger | rediger kilde]

Nordic Cup, 15. mai 1975

Finland Finland 3–5 (1–1) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Miikka Toivola Scoret i det 3. minutt 3'
Aki Heiskainen Scoret i det 65. minutt 65'
Miikka Toivola Scoret i det 67. minutt 67'

Svein Kvia Scoret i det 14. minutt 14'
Helge Skuseth Scoret i det 48. minutt 48'
Tom Lund Scoret i det 79. minutt 79'
Stein Thunberg Scoret i det 81. minutt 81'
Svein Kvia Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Erik Johannessen, Erling Meirik, Jan Birkelund, Reidar Goa, Svein Grøndalen, Tor Egil Johansen, Svein Kvia, Gabriel Høyland, Pål Jacobsen (Stein Thunberg fra ?), Tom Lund, Helge Skuseth.


Dommer: Erik Fredriksson (fotballdommer)
Tilskuere: 12 400

Kvalifisering til EM, 9. juni 1975

Norge Norge 1–3 (0–3) Jugoslavia Jugoslavia Ullevaal Stadion (Oslo)

Stein Thunberg Scoret i det 65. minutt 65'

Ivan Buljan Scoret i det 12. minutt 12'
Vladislav Bogićević Scoret i det 13. minutt 13'
Ivica Šurjak Scoret i det 25. minutt 25'

Norges lag:
Erik Johannessen (Geir Karlsen fra 70'), Erling Meirik, Reidar Goa (Trond Pedersen fra 40'), Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Tor Egil Johansen, Svein Kvia, Gabriel Høyland, Stein Thunberg, Tom Lund, Harry Hestad.


Dommer: Edgar Pedersen
Tilskuere: 19 862

Kvalifisering til OL, 18. juni 1975

Norge Norge 1–1 (0–0) Finland Finland Stavanger stadion (Stavanger)

Gabriel Høyland Scoret i det 79. minutt 79' (Straffe)

Jarmo Manninen Scoret i det 61. minutt 61'

Norges lag:
Erik Johannessen, Erling Meirik, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Trond Pedersen, Tor Egil Johansen, Svein Kvia, Gabriel Høyland, Helge Skuseth (Frode Larsen fra 61'), Pål Jacobsen (Helge Karlsen fra 85', Stein Thunberg.


Dommer: Bent Nielsen
Tilskuere: 13 000

Kvalifisering til EM, 30. juni 1975

Sverige Sverige 3–1 (1–0) Norge Norge Råsunda stadion (Stockholm)

Thomas Nordahl Scoret i det 34. minutt 34'
Thomas Nordahl Scoret i det 56. minutt 56'
Ove Grahn Scoret i det 65. minutt 65' (Straffe)

Erik Just Olsen Scoret i det 54. minutt 54' (Straffe)

Norges lag:
Erik Johannessen (Tore Antonsen fra 80'), Erling Meirik, Helge Karlsen, Svein Grøndalen, Trond Pedersen, Tor Egil Johansen, Svein Kvia, Erik Just Olsen, Frode Larsen (Stein Thunberg fra 70'), Helge Skuseth, Gabriel Høyland.


Dommer: Rudi Glöckner
Tilskuere: 9 580

Kvalifisering til OL, 7. juli 1975

Island Island 1–1 (1–1) Norge Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Árni Sveinsson Scoret i det 17. minutt 17'

Gabriel Høyland Scoret i det 21. minutt 21'

Norges lag:
Erik Johannessen, Erling Meirik, Helge Karlsen, Svein Grøndalen, Trond Pedersen, Helge Skuseth, Svein Kvia, Erik Just Olsen (Svein Mathisen fra ?), Frode Larsen, Stein Thunberg, Gabriel Høyland.


Dommer: Ulf Eriksson
Tilskuere: 10 971

Kvalifisering til OL, 17. juli 1975

Norge Norge 3–2 (1–1) Island Island Brann Stadion (Bergen)

Sigbjørn Slinning Scoret i det 15. minutt 15'
Gabriel Høyland Scoret i det 55. minutt 55'
Helge Skuseth Scoret i det 63. minutt 63'

Teitur Þórðarson Scoret i det 12. minutt 12'
Jóhannes Eðvaldsson Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Erik Johannessen, Trond Pedersen, Helge Karlsen, Svein Grøndalen, Sigbjørn Slinning, Tor Egil Johansen (Erik Just Olsen fra 72'), Svein Kvia, Stein Thunberg, Frode Larsen, Helge Skuseth, Gabriel Høyland.


Dommer: Edgar Pedersen
Tilskuere: 14 000

Kvalifisering til EM, 13. august 1975

Norge Norge 0–2 (0–1) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Roland Sandberg Scoret i det 30. minutt 30'
Thomas Sjöberg Scoret i det 53. minutt 53'

Norges lag:
Tore Antonsen, Trond Pedersen, Helge Karlsen, Svein Grøndalen, Sigbjørn Slinning, Jan Egil Hansen, Svein Kvia, Stein Thunberg (Tor Egil Johansen fra 80'), Frode Larsen, Helge Skuseth, Gabriel Høyland (Svein Mathisen fra 68').


Dommer: Anders Mattsson
Tilskuere: 18 011

Kvalifisering til OL, 28. august 1975

Norge Norge 1–3 (0–2) Sovjetunionen Sovjetunionen Ullevaal Stadion (Oslo)

Helge Skuseth Scoret i det 14. minutt 14'

Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'
Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'
Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Tore Antonsen, Trond Pedersen, Helge Karlsen, Svein Grøndalen, Sigbjørn Slinning, Jan Egil Hansen, Svein Kvia, Helge Skuseth, Frode Larsen (Stein Thunberg fra 43'), Arne Dokken, Gabriel Høyland (Tor Egil Johansen fra 83').


Dommer: Georg Krutelev
Tilskuere: 15 000

Kvalifisering til OL, 24. september 1975

Sovjetunionen Sovjetunionen 4–0 (0–0) Norge Norge Lenin-stadion (Moskva)

Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'
Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'
Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'
Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Trond Pedersen, Helge Karlsen, Svein Grøndalen, Sigbjørn Slinning, Jan Egil Hansen (Rune Ottesen fra 58'), Svein Kvia, Gabriel Høyland, Frode Larsen, Trygve Johannessen (Arne Dokken fra 65'), Helge Skuseth.


Dommer: Marian Kustoń
Tilskuere: 15 000

  • Norge endte på en andreplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed ikke kvalifisert til Sommer-OL 1976, som ble arrangert i Montreal.

Kvalifisering til EM, 29. oktober 1975

Nord-Irland Nord-Irland 3–0 (2–0) Norge Norge Windsor Park (Belfast)

Samuel Morgan Scoret i det 2. minutt 2'
Sammy McIlroy Scoret i det 5. minutt 5'
Bryan Hamilton Scoret i det 57. minutt 57'

Norges lag:
Geir Karlsen (Tom Rüsz Jacobsen fra 35'), Trond Pedersen, Helge Karlsen, Svein Grøndalen (Børge Josefsen fra 35'), Sigbjørn Slinning, Jan Egil Hansen, Svein Kvia, Helge Skuseth, Gabriel Høyland, Pål Jacobsen, Harry Hestad.


Dommer: Gudjón Finnbogason
Tilskuere: 8 923

  • Norge endte på fjerdeplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til EM i fotball 1976 som ble arrangert i Jugoslavia.

Kvalifiseringsgruppe 3

Land K V U T Mål P
Jugoslavia Jugoslavia 6 5 0 1 12-4 10
Nord-Irland Nord-Irland 6 3 0 3 8-5 6
Sverige Sverige 6 3 0 3 8-9 6
Norge Norge 6 1 0 5 5-15 2

Norges landskamper 1976[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 24. mars 1976

Irland Irland 3–0 (2–0) Norge Norge Dalymount Park (Dublin)

Liam Brady Scoret i det 25. minutt 25'
Jimmy Holmes Scoret i det 36. minutt 36' (Straffe)
Mickey Walsh Scoret i det 61. minutt 61'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Skuseth, Svein Grøndalen, Rune Ottesen, Sigbjørn Slinning, Svein Kvia, Tor Egil Johansen, Arild Olsen (Arne Dokken fra 81'), Stein Thunberg, Finn Roy Vådahl, Gabriel Høyland.


Dommer: Patrick Partridge
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 19. mai 1976

Norge Norge 0–1 (0–0) Island Island Ullevaal Stadion (Oslo)

Ásgeir Sigurvinsson Scoret i det 55. minutt 55'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Karlsen, Ole Kristian Olsen, Jan Birkelund, Sigbjørn Slinning, Tor Egil Johansen, Svein Kvia, Bjørn Tronstad, Pål Jacobsen, Tom Lund, Gabriel Høyland (Helge Skuseth fra 46').


Dommer: Klaus Ohmsen
Tilskuere: 9 557

Kvalifisering til VM, 16. juni 1976

Sverige Sverige 2–0 (2–0) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Björn Andersson Scoret i det 27. minutt 27'
Thomas Sjöberg Scoret i det 41. minutt 41'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Trond Pedersen, Boye Skistad, Svein Kvia, Tor Egil Johansen, Helge Skuseth (Bjørn Tronstad fra 47'), Tom Lund, Gabriel Høyland.


Dommer: Charles Corver
Tilskuere: 30 631

Nordic Cup, 24. juni 1976

Norge Norge 0–0 (0–0) Danmark Danmark Brann Stadion (Bergen)
Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Trond Pedersen, Boye Skistad (Harry Hestad fra ?), Svein Kvia, Jan Egil Hansen, Bjørn Tronstad (Tor Egil Johansen fra ?), Tom Lund, Åge Hareide.


Dommer: Ulf Eriksson
Tilskuere: 10 120

Nordic Cup, 25. august 1976

Danmark Danmark 3–0 (2–0) Norge Norge Vejle stadion (Velje)

Per Røntved Scoret i det 6. minutt 6' (Straffe)
Kurt Hansen Scoret i det 40. minutt 40'
Heino Hansen Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Trond Pedersen, Jan Egil Hansen, Svein Kvia, Åge Hareide, Odd Iversen (Stein Thunberg fra ?), Steinar Aase, Bjørn Tronstad.


Dommer: Mauri Laakso
Tilskuere: 9 300

Kvalifisering til VM, 8. september 1976

Norge Norge 1–0 (0–0) Sveits Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

Tom Lund Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Tore Kordahl, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Stein Thunberg, Roger Albertsen, Svein Kvia, Jan Egil Hansen, Odd Iversen, Tom Lund.


Dommer: Francis Rion
Tilskuere: 15 024

Nordic Cup, 22. september 1976

Norge Norge 3–2 (2–0) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Stein Thunberg Scoret i det 4. minutt 4'
Stein Thunberg Scoret i det 17. minutt 17'
Pål Jacobsen Scoret i det 87. minutt 87'

Conny Torstensson Scoret i det 52. minutt 52'
Thomas Sjöberg Scoret i det 81. minutt 81'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Roger Albertsen (Steinar Aase fra ?), Svein Kvia, Jan Egil Hansen, Stein Thunberg, Odd Iversen (Pål Jacobsen fra ?), Tom Lund (Pål Jacobsen fra ?).


Dommer: Gunnar Hellgren
Tilskuere: 23 000

Norges landskamper 1977[rediger | rediger kilde]

Nordic Cup, 26. mai 1977

Sverige Sverige 1–0 (0–0) Norge Norge Gamla Ullevi (Göteborg)

Anders Linderoth Scoret i det 66. minutt 66'

Norges lag:
Jan Erik Olsen, Helge Karlsen, Tore Kordahl, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Roger Albertsen (Åge Hareide fra 25'), Tom Jacobsen, Tor Egil Johansen, Pål Jacobsen, Odd Iversen (Ole Johnny Henriksen fra 15'), Erik Karlsen


Dommer: Tapani Sahlström
Tilskuere: 12 836

Vennskapskamp, 1. juni 1977

Norge Norge 0–2 (0–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Flemming Lund Scoret i det 10. minutt 10'
Jan Sørensen Scoret i det 48. minutt 48'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Rune Hansen, Jan Birkelund, Helge Karlsen, Trond Pedersen, Åge Hareide (Stein Thunberg fra 32'), Tom Jacobsen, Jan Egil Hansen, Ole Johnny Henriksen, Odd Iversen, Pål Jacobsen.


Dommer: Ulf Eriksson
Tilskuere: 8 742

  • Vennskapskampen mot Danmark den 1. juni 1977 ble spilt i forbindelse med Norges Fotballforbunds 75-årsjubileum.

Vennskapskamp, 30. juni 1977

Island Island 2–1 (2–0) Norge Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Ingi Björn Albertsson Scoret i det 33. minutt 33'
Teitur Þórðarson Scoret i det 36. minutt 36'

Odd Iversen Scoret i det 78. minutt 78'

Norges lag:
Jan Erik Olsen, Helge Karlsen, Einar Aas, Tore Kordahl, Trond Pedersen, Rune Ottesen, Svein Grøndalen, Tom Jacobsen, Pål Jacobsen, Odd Iversen, Stein Thunberg.


Dommer: David Syme
Tilskuere: 8 636

Nordic Cup, 18. august 1977

Norge Norge 1–1 (1–0) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Iversen Scoret i det 15. minutt 15'

Matti Paatelainen Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Geir Karlsen, Helge Karlsen (Trond Pedersen fra 46'), Jan Birkelund, Tore Kordahl (Birk Engstrøm fra 25'), Svein Grøndalen, Tom Lund, Rune Ottesen, Tor Egil Johansen, Pål Jacobsen, Odd Iversen, Ole Johnny Henriksen (Steinar Aase fra 20').


Dommer: Poul Jensen
Tilskuere: 10 263

Kvalifisering til VM, 7. september 1977

Norge Norge 2–1 (1–0) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Rune Ottesen Scoret i det 34. minutt 34'
Odd Iversen Scoret i det 66. minutt 66'

Thomas Sjöberg Scoret i det 57. minutt 57'

Norges lag:
Geir Karlsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Trond Pedersen, Tor Egil Johansen, Rune Ottesen, Stein Thunberg, Pål Jacobsen, Odd Iversen (Ole Johnny Henriksen fra 88'), Tom Lund.


Dommer: Adolf Prokop
Tilskuere: 23 065

Kvalifisering til VM, 30. oktober 1977

Sveits Sveits 1–0 (1–0) Norge Norge Wankdorf Stadion (Bern)

Claudio Sulser Scoret i det 23. minutt 23'

Norges lag:
Geir Karlsen, Helge Karlsen (Tore Kordahl fra 65'), Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Trond Pedersen (Steinar Aase fra 72'), Tor Egil Johansen, Rune Ottesen, Stein Thunberg, Pål Jacobsen, Odd Iversen, Tom Lund.


Dommer: Valentin Lipatov
Tilskuere: 11 000

  • Norge endte på andreplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 1978, som ble arrangert i Argentina.

Kvalifiseringsgruppe 6

Land K V U T Mål P
Sverige Sverige 4 3 0 1 7-4 6
Norge Norge 4 2 0 2 3-4 4
Sveits Sveits 4 1 0 3 3-5 2

Norges landskamper 1978[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 29. mars 1978

Spania Spania 3–0 (2–0) Norge Norge El Molinón (Gijon)

Quini Scoret i det 6. minutt 6'
Ángel María Villar Scoret i det 22. minutt 22'
Daniel Ruiz Scoret i det 60. minutt 60'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Karlsen, Svein Grøndalen, Einar Aas, Trond Pedersen, Yngve Andersen (Gabriel Høyland fra 60), Tor Egil Johansen, Rune Ottesen (Tore Kordahl fra 82'), Stein Thunberg, Odd Iversen (Steinar Aase fra 52), Arne Larsen Økland.


Dommer: Vojtěch Christov
Tilskuere: 25 000

Vennskapskamp, 21. mai 1978

Norge Norge 0–0 (0–0) Irland Irland Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Karlsen, Tore Kordahl (Jan Birkelund fra 88'), Einar Aas, Trond Pedersen, Stein Thunberg, Tor Egil Johansen, Yngve Andersen (Tom Jacobsen fra 85'), Arne Larsen Økland (Gabriel Høyland fra 60'), Odd Iversen, Hallvar Thoresen (Pål Jacobsen fra 46').


Dommer: Erik Fredriksson (fotballdommer)
Tilskuere: 11 413

Nordic Cup, 31. mai 1978

Norge Norge 1–2 (1–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Hallvar Thoresen Scoret i det 25. minutt 25'

Frank Arnesen Scoret i det 43. minutt 43'
Preben Elkjær Scoret i det 62. minutt 62'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Helge Karlsen (Tom Jacobsen fra 75'), Svein Grøndalen, Jan Birkelund, Trond Pedersen, Einar Aas, Tor Egil Johansen, Stein Thunberg, Svein Mathisen, Arne Larsen Økland (Odd Iversen fra 52'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Mauri Laakso
Tilskuere: 9 429

Nordic Cup, 9. august 1978

Finland Finland 1–1 (0–0) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Atik Ismail Scoret i det 79. minutt 79'

Tor Egil Johansen Scoret i det 61. minutt 61'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Karlsen (Bjarne Berntsen fra 30'), Jan Birkelund, Tore Kordahl, Trond Pedersen, Einar Aas, Tor Egil Johansen, Stein Thunberg, Svein Mathisen, Odd Iversen (Steinar Aase fra 80'), Arne Larsen Økland.


Dommer: Marian Kustoń
Tilskuere: 7 492

Kvalifisering til EM, 30. august 1978

Norge Norge 0–2 (0–2) Østerrike Østerrike Ullevaal Stadion (Oslo)

Bruno Pezzey Scoret i det 25. minutt 25'
Johann Krankl Scoret i det 43. minutt 43'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Helge Karlsen (Bjarne Berntsen fra 22'), Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Trond Pedersen, Einar Aas, Tor Egil Johansen, Stein Thunberg, Svein Mathisen, Odd Iversen (Arne Larsen Økland fra 71'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Pat Partridge
Tilskuere: 13 075

Kvalifisering til EM, 20. september 1978

Belgia Belgia 1–1 (1–0) Norge Norge Daknam stadion (Lokeren)

Julien Cools Scoret i det 10. minutt 10'

Arne Larsen Økland Scoret i det 64. minutt 64'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Trond Pedersen, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Einar Aas, Bjarne Berntsen, Svein Mathisen (Stein Thunberg fra 34'), Tor Egil Johansen, Roger Albertsen, Hallvar Thoresen, Arne Larsen Økland (Pål Jacobsen fra 61').


Dommer: Marjan Rauš
Tilskuere: 5 272

Kvalifisering til EM, 25. oktober 1978

Skottland Skottland 3–2 (1–1) Norge Norge Hampden Park (Glasgow)

Kenny Dalglish Scoret i det 30. minutt 30'
Kenny Dalglish Scoret i det 82. minutt 82'
Archie Gemmill Scoret i det 84. minutt 84' (Straffe)

Einar Aas Scoret i det 3. minutt 3'
Arne Larsen Økland Scoret i det 64. minutt 64'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Trond Pedersen (Helge Karlsen fra 80'), Jan Birkelund, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Einar Aas, Tom Jacobsen (Jan Egil Hansen fra 37'), Tor Egil Johansen, Svein Mathisen, Hallvar Thoresen, Arne Larsen Økland.


Dommer: Vojtěch Christov
Tilskuere: 65 372

Norges landskamper 1979[rediger | rediger kilde]

Kvalifisering til EM, 9. mai 1979

Norge Norge 0–1 (0–1) Portugal Portugal Ullevaal Stadion (Oslo)

João Resende Alves Scoret i det 35. minutt 35'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Einar Aas, Jan Egil Hansen, Roger Albertsen, Tor Egil Johansen (Stein Thunberg fra 70'), Tom Lund, Svein Mathisen (Isak Arne Refvik fra 55'), Arne Larsen Økland.


Dommer: Siegfried Kirschen
Tilskuere: 9 875

Kvalifisering til OL, 16. mai 1979

Irland Irland 0–0 (0–0) Norge Norge Tolka Park (Dublin)
Norges lag:
Roy Amundsen, Georg Hammer, Morten Vinje, Einar Aas, Tor Brevik, Bjarne Berntsen, Arne Erlandsen, Arild Olsen, Torbjørn Svendsen (Geir Henæs fra 72'), Trygve Johannessen, Arne Larsen Økland.


Dommer: Johannes Keizer
Tilskuere: 82

Kvalifisering til OL, 31. mai 1979

Norge Norge 2–1 (0–0) Irland Irland Brann Stadion (Bergen)

Georg Hammer Scoret i det 71. minutt 71'
Arne Larsen Økland Scoret i det 84. minutt 84'

Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Roy Amundsen, Georg Hammer, Morten Vinje, Einar Aas, Tor Brevik, Arne Erlandsen, Bjarne Berntsen, Steinar Nilssen, Torbjørn Svendsen (Geir Henæs fra 72'), Trygve Johannessen, Arne Larsen Økland.


Dommer: Alojzy Jarguz
Tilskuere: 7 334

Kvalifisering til EM, 7. juni 1979

Norge Norge 0–4 (0–3) Skottland Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)

Joe Jordan Scoret i det 32. minutt 32'
Kenny Dalglish Scoret i det 39. minutt 39'
John Neilson Robertson Scoret i det 43. minutt 43'
Gordon McQueen Scoret i det 53. minutt 53'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Trond Pedersen (Jan Egil Hansen fra 67'), Helge Karlsen, Svein Grøndalen, Tore Kordahl, Einar Aas, Roger Albertsen, Stein Thunberg (Torbjørn Svendsen fra 75'), Svein Mathisen, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Ib Nielsen
Tilskuere: 17 269

Nordic Cup, 28. juni 1979

Sverige Sverige 2–0 (2–0) Norge Norge Gamla Ullevi (Göteborg)

Hasse Borg Scoret i det 8. minutt 8'
Olle Nordin Scoret i det 30. minutt 30'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Svein Grøndalen, Einar Aas, Bjarne Berntsen, Roger Albertsen (Svein Gunnar Rein fra 75'), Jan Egil Hansen, Tor Egil Johansen, Svein Mathisen (Morten Vinje fra 75'), Torbjørn Svendsen, Isak Arne Refvik.


Dommer: Martti Hirviniemi
Tilskuere: 11 432

Kvalifisering til OL, 9. august 1979

Finland Finland 0–1 (0–0) Norge Norge Väinölänniemen stadion (Kuopio)

Vidar Davidsen Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Roy Amundsen, Georg Hammer, Morten Vinje, Einar Aas, Tor Brevik, Bjarne Berntsen, Arne Erlandsen (Vidar Davidsen fra 78'), Stein Gran (Svein Gunnar Rein fra 60'), Geir Henæs, Arne Larsen Økland, Torbjørn Svendsen.


Dommer: Ole Amundsen (fotballdommer)
Tilskuere: 6 129

Nordic Cup, 15. august 1979

Norge Norge 2–0 (0–0) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Larsen Økland Scoret i det 60. minutt 60'
Svein Mathisen Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Morten Vinje, Einar Aas, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Tor Egil Johansen, Stein Thunberg (Bjarne Berntsen fra 79'), Svein Mathisen, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Hendrik Weerink
Tilskuere: 16 495

Kvalifisering til EM, 29. august 1979

Østerrike Østerrike 4–0 (1–0) Norge Norge Praterstadion (Wien)

Kurt Jara Scoret i det 42. minutt 42'
Herbert Prohaska Scoret i det 46. minutt 46' (Straffe)
Wilhelm Kreuz Scoret i det 75. minutt 75'
Johann Krankl Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Morten Vinje, Svein Grøndalen, Einar Aas, Bjarne Berntsen, Tor Egil Johansen, Stein Thunberg (Rune Ottesen fra 32'), Svein Mathisen (Torbjørn Svendsen fra 74'), Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen.


Dommer: Jaromír Fausek
Tilskuere: 30 991

Kvalifisering til EM, 12. september 1979

Norge Norge 1–2 (1–1) Belgia Belgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen Scoret i det 7. minutt 7'

Jean Janssens Scoret i det 31. minutt 31'
François van der Elst Scoret i det 62. minutt 62'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Morten Vinje, Svein Grøndalen, Einar Aas, Roger Albertsen, Tor Egil Johansen, Jan Egil Hansen (Rune Ottesen fra 75'), Pål Jacobsen, Odd Iversen (Svein Mathisen fra 83'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Alojzy Jarguz
Tilskuere: 11 255

Kvalifisering til OL, 26. september 1979

Norge Norge 2–0 (2–0) Vest-Tyskland Vest-Tyskland Lerkendal stadion (Trondheim)

Einar Aas Scoret i det 5. minutt 5'
Georg Hammer Scoret i det 27. minutt 27'

Norges lag:
Roy Amundsen, Georg Hammer (Øystein Wormdal fra 53'), Morten Vinje, Einar Aas, Tor Brevik, Bjarne Berntsen, Arne Erlandsen, Svein Fjælberg, Trygve Johannessen, Arne Larsen Økland, Torbjørn Svendsen (Kurt Tunheim fra 80').


Dommer: Ian Foote
Tilskuere: 11 781

Kvalifisering til OL, 26. oktober 1979

Norge Norge 1–1 (1–1) Finland Finland Stavanger stadion (Stavanger)

Svein Gunnar Rein Scoret i det 43. minutt 43'

Pasi Rautiainen Scoret i det 45. minutt 45'

Norges lag:
Roy Amundsen, Georg Hammer, Morten Vinje, Einar Aas, Tor Brevik, Arne Erlandsen, Bjarne Berntsen, Svein Fjælberg, Trygve Johannessen (Vidar Hansen fra 46'), Arne Larsen Økland, Svein Gunnar Rein (Stein Kollshaugen fra 87').


Dommer: Erik Fredriksson (fotballdommer)
Tilskuere: 9 400

Kvalifisering til EM, 1. november 1979

Portugal Portugal 3–1 (1–1) Norge Norge Estádio Nacional (Lisboa)

Artur Correia Scoret i det 37. minutt 37'
Nené Scoret i det 59. minutt 59'
Nené Scoret i det 71. minutt 71'

Georg Hammer Scoret i det 10. minutt 10'

Norges lag:
Roy Amundsen, Georg Hammer, Morten Vinje, Svein Grøndalen, Einar Aas, Roger Albertsen, Bjarne Berntsen (Jan Egil Hansen fra 71'), Tor Egil Johansen, Hallvar Thoresen (Svein Mathisen fra 81'), Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen.


Dommer: Riccardo Lattanzi
Tilskuere: 45 000

  • Norge endte på femteplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til EM i fotball 1980 som ble arrangert i Italia.

Kvalifiseringsgruppe 2

Land K V U T Mål P
Belgia Belgia 8 4 4 0 12-5 12
Østerrike Østerrike 8 4 3 1 14-7 11
Portugal Portugal 8 4 1 3 10-11 9
Skottland Skottland 8 3 1 4 15-13 7
Norge Norge 8 0 1 7 5-20 1

Kvalifisering til OL, 14. november 1979

Vest-Tyskland Vest-Tyskland 0–1 (0–0) Norge Norge Parkstadion (Baunatal)

Arne Larsen Økland Scoret i det 78. minutt 78'

Norges lag:
Roy Amundsen, Øystein Wormdal, Morten Vinje, Einar Aas, Georg Hammer (Bjarne Berntsen fra 46'), Svein Fjælberg, Anders Giske, Vidar Davidsen, Arne Larsen Økland, Stein Kollshaugen (Stein Gran fra 74'), Arne Erlandsen.


Dommer: Antonio Tomeo Palanques
Tilskuere: 4 667

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]