Liste over Nordens største byer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over de største byområdene i Norden. Innbyggertallene er basert på offentlig statistikk over innbyggere i tettsteder. I Danmark, Finland, Island og Norge offentliggjøres slik statistikk årlig. Tallene for Norge er fra 1. januar 2013 og for Danmark fra 1. januar 2014. I Sverige publiseres tallene bare hvert femte år, og tallene for Sverige er fra 31.12.2010 og Finland fra 31. desember 2012. For Island og Reykjaviks del er tallene fra 1. desember 2012.

Nr Byområde Folkemengde Areal km² Bilde (skyline)
1. Sverige Stockholm 1 372 565 377,30 Skeppsbron june 2013.jpg
2. Danmark København 1 246 611 455,61 Denmark-Copenhagen view.jpg
3. Finland Helsingfors 1 176 976 634,10 Suurkirkko Helsinki maaliskuu 2002 IMG 0629.JPG
4. Norge Oslo 925 228 265,76 Oslo port.jpg
5. Sverige Göteborg 549 839 198,16 EM2006.jpg
6. Finland Tammerfors 317 316 269,80 Downtown Tampere1.jpg
7. Sverige Malmö 280 415 71,76 Turning torso by night1.jpg
8. Danmark Århus 259 754 91,00 Århus city trafikhavn.jpg
9. Finland Åbo 254 671 273,40 View from Turku Cathedral tower.jpg
10. Norge Bergen 247 731 88,09 BergenVaagen.jpg
11. Norge Stavanger-Sandnes 203 771 71,71 Stavanger Sentrum-Airphoto-modf.jpg
12. Island Reykjavik 201 049 Reykjavík séð úr Hallgrímskirkju.jpeg
13. Finland Uleåborg 188 279 187,10 Oulu railway station area in winter.jpg
14. Danmark Odense 172 512 Denmark-Odense-Kongensgade.jpg
15. Norge Trondheim 169 972 56,32 TrondheimNidelva-improved.jpg
16. Sverige Uppsala 140 454 47,86 Domkyrkan i Uppsalas stadsbild.jpg
17. Finland Jyväskylä 117 974 86,60 Jyvaskyla main street August 2006.jpg
18. Finland Lahtis 116 549 101,10 Centre of Lahti.JPG
19. Sverige Västerås 110 877 51,73 Västerås 01.jpg
20. Norge Drammen 110 503 50,39 Drammenselva2.JPG
21. Danmark Aalborg 109 092 Aalborg NyTorv 2004 ubt.jpeg
22. Sverige Örebro 107 038 42,96 Örebro castle in Sweden.jpg
23. Norge Fredrikstad-Sarpsborg 106 758 57,17 Jernbanegata Sarpsborg.jpg
24. Sverige Linköping 104 232 42,01 Stora torget, Linköping, juli 2005.jpg
25. Sverige Helsingborg 97 122 37,63 Helsingborg-300px.jpg
26. Norge Porsgrunn-Skien 90 621 52,62 Porsgrunn Østsida.jpg
27. Sverige Jönköping 89 396 44,33 Image-Jönköping from Stadsparken (cropped).JPG
28. Sverige Norrköping 87 247 34,78 Drottninggatan-Hospitalsgatan, Norrköping april 2005.jpg
29. Finland Björneborg 84 442 163,70 Pori, the river Kokemäki and the central city..jpg
30. Finland Kuopio 83 454 49,30 Kuopio from Puijo Tower.jpg
31. Sverige Lund 82 800 24,99 Stortorget lund 080508.jpg
32. Sverige Umeå 79 594 33,46 Umeå-Hamrinsberget-20080726.jpg
33. Danmark Esbjerg 71 618 Esbjerg HarbourfromWatertower.jpg
34. Sverige Gävle 71 033 41,79 Gavlean.JPG
35. Sverige Borås 66 273 29,61 Borås Stad.jpeg
36. Finland Vasa 65 414 79,10 Vaasa Townhall night DSC 0078.JPG
37. Sverige Eskilstuna 64 679 29,75 Eskilstuna river.jpg
38. Sverige Södertälje 64 619 25,29 Marenplan Södertälje.jpg
39. Finland Joensuu 64 108 Joensuun pääkirkko.jpg
40. Sverige Karlstad 61 685 29,92 Residenset.JPG
41. Sverige Täby 61 272 25,82 Storstugan.jpg
42. Danmark Randers 61 163 Randers Old Town Hall.jpg
43. Sverige Växjö 60 887 29,29 LA2-vx06-jvgstation.jpg
44. Norge Kristiansand 58 662 25,03 Otra-Kristiansand.jpg
45. Sverige Halmstad 58 577 33,01 Hstd ctr-1.JPG
46. Danmark Kolding 58 021 Kolding-centre.jpg
47. Danmark Horsens 55 884 Horsens - gågaden.jpg
48. Finland Villmanstrand 54 567 Lappeenranta Stadt und See.jpg
49. Danmark Vejle 53 230 Vejle-2004.jpg
50. Finland Kotka 52 922 75,30 Kotkansaari1.jpg

Landsoversikter[rediger | rediger kilde]

Offisielle kilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]