Brukerdiskusjon:Einar Myre

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Du er herved invitert til å bli med i Wikipedia:Underprosjekter/Alternativ musikk. Prosjektet søker både å øke antall artikler relatert til alternativ musikk og dens undersjangere og band. Hvis du vil ble medlem se Wikipedia:Underprosjekter/Alternativ musikk/Medlemmer. Hilsen --Superunknown 3. jun 2008 kl. 15:40 (CEST)

Hei,

du driver jo mye med rydding i og strukturering av kategorisystemet. Jeg tenkte derfor jeg skulle tipse deg om Wikipedia:HotCat, et verktøy som vil gjøre dette arbeidet vesentlig lettere. Hilsen --Kjetil_r 29. jul 2008 kl. 16:41 (CEST)

Takk for tipset, og jeg har kikket litt på det. Jeg tror likevel jeg foretrekker å gjøre det på gamlemåten, da jeg liker å ha mest mulig kontroll på hvordan det hele blir seende ut (f.eks. rekkefølgen på kategoriene). Einar Myre 29. jul 2008 kl. 18:40 (CEST)

Er det slik at IPA-malen skal brukes hver gang man skriver noe i lydskrift? Hvis det er slik, kan du forklare hvorfor? (Jeg ville trodd at å kopiere inn lydskrifttegnet var nok). Jeg har skrevet en del artikler om forskjellige bokstaver i det latinske alfabetet, se forøvrig Kategori:Bokstaver i det latinske alfabetet. Jeg vet ikke hvor mange av disse som har/mangler IPA-mal for den lydskriften jeg har inkludert der. Takker for hjelp og opplysninger om maler, V85 13. aug 2008 kl. 20:53 (CEST)

Det er ingen krav om at denne malen skal brukes, men jeg har opplevd at enkelte nettlesere ikke viser all lydskrift korrekt om ikke denne malen brukes. Dette gjelder naturligvis ikke alle tegn, men jeg har likevel pleid å legge til denne malen der jeg kommer over lydskrift. Dette gjør jeg for det første fordi jeg ikke alltid er helt sikker på hvilke tegn som ikke vises riktig, men også for å prøve å la det være litt konsekvent. Einar Myre 13. aug 2008 kl. 21:15 (CEST)
Ok, da skal jeg prøve å huske på det. Takk skal du ha! ;-) V85 13. aug 2008 kl. 21:18 (CEST)

Crowdsourcing[rediger kilde]

Jeg er litt usikker på kategorisering av Crowdsourcing for en del av de vanligste kategoriseringene dette normalt plasseres på mangler. Noen forslag? — Jeblad 6. sep 2008 kl. 16:30 (CEST)

Jeg har egentlig ingen bedre forslag enn de du har lagt inn, men jeg er enig i din kommentar om at programvare ikke blir helt riktig. Einar Myre 6. sep 2008 kl. 16:34 (CEST)

Musikk i....[rediger kilde]

Hei! Bør ikke kategorien Musikk i xxxx for de ulike Spellemannprisene og Alarmprisene beskrive det årstallet prisen gjelder og ikke det året den er delt ut? F.eks. Kategori:Musikk i 1997 for Spellemannprisen 1997? (Siden prisen ble delt ut i 1998 er vel Kategori:Hendelser i 1998 grei der.) Gaz 27. sep 2008 kl. 21:14 (CEST)

Jo, den bør nok det. Kanskje de kan legges i begge kategorier? Einar Myre 28. sep 2008 kl. 10:18 (CEST)
Hmm - mulig det. Jeg kan gå gjennom artiklene og tilføye kategorien for året det gjelder, så får vi se om noen har innvendinger mot det. (Skulle det vært helt korrekt burde også kategori for året før også vært med siden utdelingen normalt gjelder utgivelser i tidsrommet november/desember-november/desember. Men tror jeg lar det være.) Gaz 28. sep 2008 kl. 11:58 (CEST)

Marianne Aasen[rediger kilde]

Hei, har flyttet denne siden da damen har skilt seg fra Simen Agdestein. Malen med stortingsrepresentanter må imidlertid oppdateres, er det noe du kan gjøre (jeg har null peil på maler). mvh - Ulf Larsen 7. okt 2008 kl. 09:38 (CEST)

Det ser ut som du klarte det helt fint selv. Einar Myre 7. okt 2008 kl. 14:50 (CEST)

Kan du se på denne?[rediger kilde]

Hei. Kan du se på Bruker:Matti9190 før han klarer å fyre seg helt opp? Noe vandalisme, og lkte tydligvis å få advarsel... MVH 3s 17. okt 2008 kl. 18:59 (CEST)

Da setter han sikkert også pris på min neste beskjed. Einar Myre 17. okt 2008 kl. 19:06 (CEST)

Jeg har flettet artiklene. Jeg skrapte en del av min tekst til fordel for den jeg ikke var klar over. Jeg forstår ikke hvordan jeg ikke så denne, men bra at du så det før jeg brukte mer tid på å lage tilsvarende tekst. Finn Bjørklid 19. okt 2008 kl. 00:36 (CEST)

Godt jobbet, det så ikke akkurat ut som den letteste flettejobben jeg har kommet over. Einar Myre 19. okt 2008 kl. 02:06 (CEST)

Ser at du har kategorisert Kategori:Idol-deltakere i USA under Kategori:Realitydeltakere. Dette er jeg uenig i da jeg mener Idol er en sangkonkurranse og ikke et reality-show (virkelighetsdrama). Ser at Kategori:Norske Idol-deltakere ligger under Kategori:Norske realitydeltakere som jeg også selvsagt mener er feil. Ingenting i artikler om Idol (TV-program) eller om virkelighetsdrama nevner at Idol er virkelighetsdrama. Jeg tilbakestiller ikke før jeg har hørt dine kommentarer. KEN 24. okt 2008 kl. 01:58 (CEST)

Jeg tror det hele kommer an på hvordan man definerer virkelighetsdrama. Virkelighetsdrama begynner slik:
Virkelighetsdrama, på engelsk ofte kalt reality drama, er en programsjanger i fjernsyn som viser personer som opptrer som seg selv, ikke skuespillere i roller, og som handler i «virkelige» situasjoner, enten de utfører dagligdagse gjøremål i sitt vanlige liv eller utfører arrangerte oppgaver i et konstruert miljø. Virkelighetsdramaene låner formgrep både fra dokumentarfilm, fra fiksjonsfilm eller dramatikk med et skrevet manuskript og fra underholdningsprogram. Deltakerne skal ofte utføre en bestemt oppgave eller konkurrere med hverandre. Et virkelighetsdrama er vanligvis formet som en programserie med flere episoder som sendes fast hver dag eller uke.
Jeg mener at Idol passer inn under denne beskrivelsen. For øvrig ser jeg at en:Reality television blant annet inneholder dette avsnittet:
There remains some disagreement over whether talent-search shows such as the Popstars series, America's Got Talent, Dancing with the Stars, and Celebrity Duets are truly reality television, or just newer incarnations of shows such as Star Search. Although the shows involve a traditional talent search, the shows follow the reality-competition conventions of removing one or more contestants per episode and allowing the public to vote on who is removed; the Popstars series also require the contestants to live together during the run of the show (though their daily life is never shown onscreen). Additionally, there is a good deal of interaction shown between contestants and judges. As a result, such shows are often considered reality television, and the American Primetime Emmy Awards have nominated both American Idol and Dancing with the Stars for the Outstanding Reality-Competition Program Emmy.
På en: er også Idol-deltakere kategorisert under realitydeltakere, og jeg mener fortsatt at dette er riktig her, men jeg kommer ikke til å tilbakestille hvis du endrer på dette. Einar Myre 24. okt 2008 kl. 09:58 (CEST)

Kanskje vi burde legge inn et avsnitt med "De nominerte i 2008 ..."? Det ble visst offentliggjort i dag. Mvh MHaugen 5. nov 2008 kl. 00:40 (CET)

Dette tror jeg nok du vet bedre enn meg, men jeg tror kanskje det hadde passet bedre dersom vi også hadde med de nominerte for de andre årene, og ikke bare for 2008. Kunne det være en idé med en egen artikkel for Brageprisen 2008, slik vi f.eks. har med Spellemannprisen? Einar Myre 5. nov 2008 kl. 22:13 (CET)
Jeg tenkte det sånn i all enkelhet, på samme måte som med Arks barnebokpris. Da er det også mer naturlig å legge en lenke i Mal:Aktuelt i ukene fram til prisen deles ut. I ettertid kan vi tenke på hva vi skal gjøre med opplysningenevi har punchet inn... Mvh MHaugen 5. nov 2008 kl. 22:45 (CET)
Jeg er fortsatt ikke helt sikker, men så lenge du har en plan går dette greit for meg. Einar Myre 5. nov 2008 kl. 22:58 (CET)

Kommuner i Pprovinsen ...[rediger kilde]

Hei Einar. Jeg har oppdaget at kategoriene av typen Kategori:Kommuner i provinsen Trento har blitt flytta til store P-er (Kategori:Kommuner i Provinsen Trento). Vet du hvorfor? Det er jo feil bruk av stor forbokstav. Hanno 4. des 2008 kl. 19:25 (CET)

Hei, så vidt jeg kan huske flyttet Bruker:Benjamin de fleste av disse kategoriene, og jeg trodde nok han hadde rett i dette. Jeg tok de han glemte for å unngå at det var inkonsekvens i navnene her. Hvis dette er feil, bør de vel flyttes tilbake igjen. Einar Myre 4. des 2008 kl. 20:46 (CET)
Benjamin har pensjonert seg – hvis det var ham. Kanskje jeg undersøker litt nærmere når jeg får tid, og flytter evt. kategoriene tilbake. Hilsen, Hanno 5. des 2008 kl. 16:43 (CET)

Hei. Kan du slette siden Lamia? Den er naa en omdirigering til Lamia (mytologi). Planen er aa flytte pekersiden som naa ligger under Lamia (peker) til Lamia. Hilsen Wikijens 22. des 2008 kl. 14:09 (CET)

Den er slettet, og du kan nå flytte siden. Einar Myre 22. des 2008 kl. 14:12 (CET)
Takk. Jeg har naa flyttet. Kan du ogsaa slette Akhaia? (samme problemstilling)
Det er gjort. Einar Myre 22. des 2008 kl. 14:49 (CET)

Tsjekkia[rediger kilde]

Navnet Tsjekkia oppfattes som en fornærmelse av nokså mange tsjekkere fordi navnet kommer av en statsdannlse under WW2. Kortformen er brukt i enkelte land, og har fått en slags kvasioffisiell form i disse. — Jeblad 29. des 2008 kl. 12:56 (CET)

Kan hende du har rett i dette, men det er denne formen vi bruker gjennomgående i Wikipedia, og jeg mener det bør være en viss konsekvens i navn på artikler om Tsjekkias herrelandslag i fotball og Tsjekkias kvinnelandslag i fotball. Da dette også er Språkrådets offisielle kortform, og formen som brukes mest på norsk (jf. Google tsjekkia mot "den tsjekkiske republikk"), synes jeg ikke dette er et stort problem. Einar Myre 29. des 2008 kl. 13:08 (CET)

Russisk transkripsjon[rediger kilde]

Hei, du som er administrator! Artikkelen Sergei Gonchar må, etter norske transkripsjonsregler fra russisk, ligge under Sergej Gontsjar. Jeg fikk ikke flyttet den selv, på grunn av en omdirigeringsside og litt komplikasjoner. Kan du ordne dette? Mvh, Barend 18. feb 2009 kl. 20:11 (CET)

Flyttet. Einar Myre 21. feb 2009 kl. 17:09 (CET)
Godt observert, Barend. --Lottkar 28. sep 2011 kl. 08:26 (CEST)

Kategorier[rediger kilde]

Hei! Jeg har sett litt på artikler om sovjetiske idrettsutøvere. De fleste er kategorisert som "sovjetiske sportsutøvere", men de er jo også enten russere, ukrainere, latviere, osv. Fins det en slags enighet om å kategorisere dem kun som sovjetiske hvis de var aktive under Sovjettiden, eller er det greit å også kategorisere dem som ukrainske, russiske, etc? Jeg spør deg fordi jeg ser at du har redigert på et par kategorier jeg opprettet i går. Barend 20. feb 2010 kl. 13:07 (CET)

Jeg tror egentlig ikke det har vært noen diskusjon om dette. For min del er det helt greit å ta med kategorier for ukrainske, russiske osv., og jeg kan heller ikke huske å ha sett at noen har hatt noe imot dette tidligere. Einar Myre 20. feb 2010 kl. 13:21 (CET)
Takk for det. Man vet aldri hva folk reagerer på :-) Barend 20. feb 2010 kl. 17:07 (CET)

Ved flytting av kategorier[rediger kilde]

Heia, ved flytting av kategorier kan man benytte Mal:Kategoriomdirigering. Vennlig hilsen nsaa (disk) 3. mai 2010 kl. 12:42 (CEST)[svar]

Takk for tipset, skal prøve å huske på dette til neste gang. Einar Myre 3. mai 2010 kl. 20:47 (CEST)[svar]
Det er ulemper ved dette også. Ved at man ikke sletter kategorien så vil man få treff når man bruker f.eks. hotcat på den aktuelle omdirigerte kategorien og artikkelen blir kategoriesert feil (den vil jo flyttes av botene, men dette er mulig et problem (?). nsaa (disk) 3. mai 2010 kl. 23:40 (CEST)[svar]

Nicolai Kiær[rediger kilde]

Hei, kan du ved leilighet se på Diskusjon:Nicolai_Kiær_(misjonær) og flette den med Nicolai Kiær (turner)? Vidariv 27. mai 2010 kl. 21:12 (CEST)[svar]

Jeg gjorde et forsøk, resultatet ligger på Nicolai Kiær. Einar Myre 29. mai 2010 kl. 11:58 (CEST)[svar]
Ser helt ok ut for min del, takk skal du ha. Vidariv 29. mai 2010 kl. 15:45 (CEST)[svar]

Beskyttelse[rediger kilde]

Kunne du beskyttet mal:ambox, mal:tmbox, mal:imbox, mal:cmbox, mal:ombox, mal:mbox, mal:fmbox og mal:dmbox med en gang? Disse malene er i bruk av grensesnittet. På forhånd takk! Iceblock (d) 29. mai 2010 kl. 20:38 (CEST)[svar]

Imbox og dmbox er ikke opprettet, og fmbox og mbox var allerede beskyttet, men jeg beskyttet resten. Einar Myre 29. mai 2010 kl. 20:58 (CEST)[svar]
Takk. Det var ikke meningen å virke brysk, men jeg synes det var viktig å få dem beskyttet. Jeg tror det er lurt (for sikkerhets skyld) å låse imbox med create:sysop i tilfelle den er eller kommer i bruk på en eller annen måte. Boksene brukes i MediaWiki:Protectedpagetext. Jeg så forresten nå at mal:namespace detect også må beskyttes. Iceblock (d) 29. mai 2010 kl. 21:10 (CEST)[svar]
Ok, da er disse også beskyttet. Einar Myre 29. mai 2010 kl. 21:15 (CEST)[svar]
Tusen takk! :-) Iceblock (d) 29. mai 2010 kl. 21:16 (CEST)[svar]

Nedlagte aviser i 2008[rediger kilde]

Hei. Er det ikke mer presist å kalle denne kategorien: Aviser nedlagt i 2008? Nedlagte aviser i 2008 skurrer fælt, om de er nedlagt, hva har 2008 med saken å gjøre? Keanu 30. jun 2010 kl. 20:09 (CEST)

Ser at aviser har kategorier som er benevnt nedlagte, mens vi også har kategoritreet Kategori:Tidligere_selskaper. Ville det ikke være idé å samkjøre disse? Aviser er jo virksomheter/selskap. Keanu 30. jun 2010 kl. 20:15 (CEST)
Jeg synes det du sier gir mening, spesielt er jeg enig i at «Aviser nedlagt i 2008» høres bedre ut. Einar Myre 30. jun 2010 kl. 20:24 (CEST)

Takk for at du retta 50 lenker fra lista over artikler i Norsk biografisk leksikon ! H@r@ld 7. jul 2010 kl. 20:52 (CEST)

Bare hyggelig. Det var en stund siden sist jeg gikk gjennom en lignende liste, så det var fint å kunne få lagt inn noen flere alternative stavemåter. Einar Myre 10. jul 2010 kl. 09:23 (CEST)

Motstand i Norge under andre verdenskrig[rediger kilde]

Fikk opp en endring i overvåkingslista [1], som selv om den er riktig gjør at jeg vil «drop you a note». Disse basene var under Milorg så den omkategoriseringen er grei. I Norge var det under krigen flere militære organisasjoner, og Milorg ble først aktive på slutten av krigen. Tidligere har det vært noen diskusjoner hvor det ble forsøkt gjort en distinksjon mellom motstand og Milorg, og også at alt av motstand skulle være Milorg. Det siste er helt klart feil, men også det første er feil når det leder til antakelsen om at all militær motstand var knyttet til Milorg. Ser av kategoritreet at det virker riktig, men vær obs for andre militære motstandsorganisasjoner for alt er ikke Milorg! — Jeblad 13. jul 2010 kl. 13:47 (CEST) (Keep up the good work!)

Nasjonale mestere fra USA[rediger kilde]

Hvordan kan det være best å besnevne slike? USA-mestere? Fikk under 10 slike trekk på wp.no. Keanu 23. jul 2010 kl. 17:55 (CEST)

Jeg er ikke helt sikker. Vanligvis ville jeg nok bruke «amerikanske mestere», men jeg innser at dette kan misforstås som kategorinavn. Uansett ser det, så vidt jeg kan forstå, ut til at dette kanskje likevel ikke er aktuelt ennå. Einar Myre 24. jul 2010 kl. 10:45 (CEST)
Jeg har til hensikt å opprette en god mengde artikler om utøver rundt om i verden på bokmålswp, og benytter kategoritreet for å stimulere til dette. KAtegoritreet for mestere i land og regioner er hensiktsmessig å bygge delvis i forkant/underveis; for at det skal bli korrekt, for å redusere arbeidsmengden ved at man ikke må flytte artikler ett og ett nivå nedover i systemet men kan plassere det korrekt umiddelbart, for aktivt og passivt å stimulere til opprettelse av artikler om utøvere. Jeg har videre såvidt begynt arbeidet med å få inn nye brukere håndplukket for bidrag innen spesifikke idretter. I første runde etterspurt bistand fra brukere som skriver på terrengsykkel.no, og jeg ser at et par har begynt å bidra allerede.
En administrator har fremfor å applaudere min innsats kommet harskt ut, før han flagget administratorpistolen, hvilket oppleves ufint. Deretter tar han bevisst tak en fredags natt ved å slette en mengde relevante kategorier som er opprettet. Argumentasjon som er fremmet er at "kategorisering ikke fungerer" om man har få artikler innen hver, et underlig argument. Tysk WP har en mengde detaljerte kategorier på feks nasjonale mestere, også kategorier med 1 og 2 utøvere. Det man altså sier er at tysk WP sin systematisering ikke fungerer. Litt arrogant holdning.
Reglene er sikkert fulgt, men handling har bidratt til å demotivere. Lørdag morgen kunne det blitt opprettet flere artikler for hver av disse kategoriene. Lørdag morgen kommer disse artiklene ikke allikevel. Istedenfor kommer følgende spørsmål: Vet du om det finnes andre prosjekter som er mer positive til at man bygger leksikon på den måten som jeg foreslår? Engelsk wikipedia? Det er naturlig å velge å være tilstede på steder der ens arbeid blir verdsatt. Keanu 24. jul 2010 kl. 12:28 (CEST)
Regelen om små kategorier er forholdsvis gammel, og de siste årene har vi ikke vært så strenge på dette som vi var på den tiden (faktisk hadde vi allerede da unntak for Kategori:Byer og Kategori:Personer etter nasjonalitet). Likevel gjelder dette først og fremst hvis kategoriene passer inn som en del av et større eksisterende system av underkategorier.
Nå ser det riktignok ut som om dette kan bli et større system av underkategorier, så jeg ville ikke gitt opp helt ennå. Hvis jeg skal prøve å komme med et tips, måtte det være å begynne med et mindre antall kategorier som får en del innhold, og så bygge ut mer og mer av kategorisystemet. Jeg tror det kan være bedre å prøve å fylle opp en kategori man har opprettet før man begynner å opprette nye, framfor å lage en masse kategorier med lite innhold. På den måten tror jeg du får vist bedre at kategoriene har noe for seg, og det skal mindre til for å kunne få inn mindre kategorier som passer inn i systemet.
Uansett synes jeg naturligvis det er leit at du blir demotivert, og jeg håper du fortsetter med å forbedre kategorisystemet. I tillegg håper jeg selvsagt at artiklene du planlegger likevel kommer, om ikke nå, så på et senere tidspunkt. Bare husk på at vi har god tid, alt trenger ikke å være ferdig med en gang. Einar Myre 24. jul 2010 kl. 14:05 (CEST)

Praksis om blokkering av brukere pga at det angivelig er for få artikler i kategori[rediger kilde]

Jeg har blitt truet med blokkering, da jeg opprettet kategori læring / lærdom, som eksisterer på grunnleggende nivå på engelsk wikipedia og nynorsk men mangler på bokmålswp. Synes dette er drøyt! Problemet ligger likevel dypere, denne regelen har hindret utbygging av et kategorisystem som er i tråd med internasjonal praksis. Jeg foreslår en endring av praksis på Wikipedia:Tinget#Kategoriarbeid tinget. Det som kan bli konsekvensen om det ikke skjer er at det blir akseptabelt å slettnominere alle kategorier som har færre enn 5 artikler, det kan bli ganske mange. Keanu 25. jul 2010 kl. 21:53 (CEST)

Rydding og omdirigeringer[rediger kilde]

Et vennlig hint oppe i din innsats for å rydde opp : Jeg ser at du omdirigerer en masse oppslagsord til eksisterende artikler ved hjelp av #Redirect. Ikke direkte galt, det fungerer som bare det! Men etter at to runder med diskusjoner om tilsvarende heilnorske versjon #omdirigering [[Artikkelnavn]] har jeg fått klart inntrykk av at vi på sikt skal prøve å fase ut den engelske versjonen til fordel for den norske. Så hvorfor ikke begynne med en gang og unngå dobbelt arbeid? - 89.9.87.137 23. sep 2010 kl. 12:06 (CEST)

Hvis det er det som foretrekkes burde det ikke være et stort problem å gå over. Einar Myre 23. sep 2010 kl. 12:10 (CEST)

Om kategorisering av østerrikske leksika og institusjoner[rediger kilde]

Tusen takk for den kategoriopprydningen du gjorde med alle de østerrikske oppslagsverkene og bygning/bibliotekene! Flott arbeid! Ha en fin romjul! --Eisfbnore 25. des 2010 kl. 21:08 (CET)

Bare hyggelig, og de samme ønsker til deg! Einar Myre 26. des 2010 kl. 12:23 (CET)

Er denne artikkel på korrekt norske? Kan ikke norske så bra. Vennlige hilsninger --Albanau 30. des 2010 kl. 18:17 (CET)

Den er ikke så gal, men det er noen småfeil som gjør at jeg har merket den med {{Språkvask}}, slik at noen forhåpentligvis får lyst til å rette dem opp. Einar Myre 30. des 2010 kl. 19:21 (CET)

Trenger hjelp[rediger kilde]

Hei, holder på med Danmarks kulturkanon og under barnekanon så er det en artikkel om Donald Duck og den gyldne hjelm, kan du skrive den? Det er visstnok Donald Duck og gullhjelmen på norsk. mvh - Ulf Larsen 8. jan 2011 kl. 18:32 (CET)

Den var allerede opprettet, men jeg kunne i hvert fall utvide den litt. Einar Myre 8. jan 2011 kl. 21:19 (CET)

Tusen takk[rediger kilde]

Jeg ser at du har vært å ryddet etter meg på sortering og kategorisering innen utdanning. Tusen takk for det, Einar - og beklager at det ble nødvendig. Jeg skal skjerpe kvalitetskontroll på eget arbeid :) - Mr. Hill 19. jan 2011 kl. 10:33 (CET)

Bare hyggelig, ingenting å takke for! :-) Einar Myre 19. jan 2011 kl. 12:43 (CET)

Fort Zeelandia - takk for at du rettet kategori![rediger kilde]

Hei, takk for at du rettet opp i min kategoriseringsblunder: jeg puttet festningen i Surinam ned i en sekk kalt "Festninger i Asia", men du var rask og trakk den opp igjen. Flott at du var aktpågivende - ha meg unnskyldt, jeg skal fordype meg i et atlas og min gamle geografibok... ;-) Annelingua 9. mar 2011 kl. 19:58 (CET)

Bare hyggelig! :-) Einar Myre 9. mar 2011 kl. 19:59 (CET)

Vandalisme[rediger kilde]

Gidder du å sjekke ut hva som skal gjøre med denne brukeren? Brukerdiskusjon:62.50.180.50‎. Mye gjentakende vandalisme. - JanFredrikB 28. apr 2011 kl. 13:11 (CEST)

Jeg må vel innrømme at jeg ikke bruker så mye tid på vandaljakt, så det kan nok hende at jeg vanligvis ikke er den beste til å svare på slike spørsmål. I dette tilfellet ser det ut til at brukeren ikke har gjort noe siden din siste advarsel for flere timer siden, så jeg tror ikke jeg heller gjør noe mer for denne gang. Einar Myre 28. apr 2011 kl. 19:53 (CEST)
Ikke noe problem, så bare at du var administratoren med siste endring og ante ikke hvor jeg skulle si ifra. Han har ikke gjort noe etter min advarsel, men gjorde mye mange ganger på rad rett før det. - JanFredrikB 28. apr 2011 kl. 19:56 (CEST)

Raus bruk av kategori i en artikkel[rediger kilde]

Hei. Har du noen formening om hvordan årstallskategoriene best bør brukes når en hendelse pågår over flere år? Nå nylig ble det lagt inn 14 ekstra årstallskategorier på artikkelen Den portugisiske kolonikrigen, som nå totalt har 16 årstallskategorier. mali 1. mai 2011 kl. 22:09 (CEST)[svar]

Hmm, det virker litt mye, ja. Jeg mener jo helt klart at vi bør sette en grense et sted, men jeg er ikke helt sikker på hvor grensen bør gå. Har du hørt med Edorfbir om hvilke tanker han har rundt disse kategoriene? Einar Myre 1. mai 2011 kl. 22:26 (CEST)[svar]

Hei, ser at du er en flink bidragsyter når det gjelder kategorisering av artikler, og ville tipse deg om et par verktøy som ville lette arbeidsmengden din:

  • HotCat: Dette verktøyet er laget spesielt for å gjøre kategorisering enklere. Den kan legge til én eller flere kategorier ved å bruke (+)-tegnet, fjerne kategorier ved å bruke (-)-tegnet, eller omkategorisere ved å bruke (±)-knappen. Du kan slå på denne tilleggsfunksjonen på Innstillinger --> Tilleggsfunksjoner --> Innhold
  • AutoWikiBrowser: Dette er et eget program som gjør det enklere dersom du vil gjøre den samme redigeringen på flere artikler. Programmet må lastes ned på din egen PC, og krever litt mer opplæring før man setter igang.

Begge verktøyene anbefales på det sterkeste, men den første er nok enklest og mest aktuelt for deg;) Keep up the good work! Mvh. lil2mas 27. mai 2011 kl. 12:33 (CEST)[svar]

Takk for tipset! Jeg kjenner til disse verktøyene fra før av (og har også blitt foreslått dem tidligere), men den vanlige måten gjør at jeg har en større følelse av kontroll over hvordan kategoriene ser ut (særlig med tanke på rekkefølgen på kategoriene), så jeg tror jeg stort sett foretrekker det slik. Men når det er sagt har jeg gjort en del større omkategoriseringsjobber i det siste hvor det nok kunne vært en fordel å automatisere det litt, så jeg kommer nok til å vurdere dette til neste større jobb. Einar Myre 27. mai 2011 kl. 13:42 (CEST)[svar]
Forstår at du vil ha kontroll over rekkefølgen, er slik litt selv også;) Men dersom du forandrer på mer enn én kategori med HotCat, så må du nå allikevel inn i redigeringsbildet, og da kan du sortere som du selv vil;) For større omkategoriseringsjobber anbefales dog AWB. lil2mas 27. mai 2011 kl. 14:23 (CEST)[svar]

Kjempeinnsats[rediger kilde]

Fil:Superman-billiondollarlimited1942.jpg

Synes du har gjort en kjempeinnsats på Wikipedia! — Jeblad 27. mai 2011 kl. 13:33 (CEST)[svar]

OL-kategorier Hongkong[rediger kilde]

Takk, for hjelp jeg var noe usikker på hvordan jeg gjorde det, men ville prøve meg litt. Jeg overlater resten av OL-kategoriene for Hongkong til deg. Mvh --Migrant 27. mai 2011 kl. 18:20 (CEST)[svar]

Kat:Maratonløpere og Langdistanseløpere[rediger kilde]

Vuderere å legge Kategori:Maratonløpere under Kategori:Langdistanseløpere og omkat da også hvert lands maratonløpere. Iflg Mal:Friidrettsøvelser er maraton en type langdistanseløping. Hva synes du, noen grunn til ikke å gjøre dette? Keanu 20. jul 2011 kl. 23:15 (CEST)

Hmmm, ikke godt å si helt sikkert. Det du sier gir mening, men jeg tror ikke jeg kjenner nyansene godt nok til å gi en klar vurdering selv. Men det er flere som har jobbet med friidrettsartiklene her, kanskje noen av dem har noen innspill? Einar Myre 21. jul 2011 kl. 01:17 (CEST)

Kategoriseringsbistand[rediger kilde]

Se: Wikipedia:Torget#Kategoriseringsbistand. mvh Keanu 23. aug 2011 kl. 17:01 (CEST)

Takk for hjelpen[rediger kilde]

Jeg la ikke merke til skrivefeilen da jeg opprettet kategorien, og den forplantet seg deretter ubemerket videre ved hjelp av ctrl-c/ctrl-v. Takker så mye! BjørnN 17. sep 2011 kl. 13:26 (CEST)

Denne skulle jeg selvsagt ha opprettet da jeg begynte med fylkeskategoriene, ja. Man kan nesten angre litt på at man ikke har oppfunnet disse kategoriene før når man ser at Kategori:Norske fotballspillere har over 1300 artikler ... hjelpes. :-) – Pladask (d/b) 11. november 2011 kl. 20.56 (CEST)


Names of Norwagian ice-hockey players[rediger kilde]

Hi! I noticed that you edit sport pages. I create detailed ice-hockey pages in Czech Wikipedia. ) and I need help with the names of Norwegian ice-hockey players which played on World Championships before 2nd World War. Can you help me or do you know anybody who can help me?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mistrovstv%C3%AD_sv%C4%9Bta_v_ledn%C3%ADm_hokeji_1938

I have not Norwagian roster at WC. http://cs.wikipedia.org/wiki/Mistrovstv%C3%AD_sv%C4%9Bta_v_ledn%C3%ADm_hokeji_1937#Kone.C4.8Dn.C3.A9_po.C5.99ad.C3.AD Niccolo from Czech Wikipedia.

Hi! I don't know much about this, but it seems that the Norwegian Ice Hockey Association has a list of former seasons in the left menu of this page. If you for instance select 1936-1937, you can find a list of the players ("Spillerne") in the 1937 World Championship. Einar Myre 21. feb 2012 kl. 20:20 (CET)
Thank you for your help, there are information what I need. Niccolo from Czech Wikipedia

Svenske kommunar og omdirigeringar[rediger kilde]

Hei, du oppretta i agust 2007 ei rad omdirigeringar av typen Öckerö kommun --> Öckerö; medan det rette er Öckerö kommun --> Öckerö kommune. Dei fleste ser ut til å vera retta, men ikkje alle; slik som t.d. Oskarshamns kommun. Omdirigeringane byrjar her. Njardarlogar (diskusjon) 11. jul 2012 kl. 19:48 (CEST)

Hei, disse omdirigeringene var riktige da de ble opprettet, men målsidene har senere blitt flyttet. Jeg har nå gått gjennom listen og rettet de resterende omdirigeringene, så jeg håper alt er riktig nå. Einar Myre (diskusjon) 11. jul 2012 kl. 22:56 (CEST)
Sjå der ja, då er det berre til å kjefta på flyttekarane som ikkje gjorde ein heilhjarta nok jobb. ;) Njardarlogar (diskusjon) 12. jul 2012 kl. 16:56 (CEST)

Broer i Oslo / over Akerselva[rediger kilde]

Hei, jeg ser du har fjernet kategorien Broer i Oslo der jeg har registrert Broer over Akerselva. Dette er vel to forskjellige kategorier, da det jo er mange flere bruer i Oslo enn de som går over Akerselva. Eller er det en regel om for likeartede kategorier som jeg ikke kjenner til? mvh Lars Rogstad 20. aug 2012 kl. 22:15 (CEST)

Hei, enhver bro over Akerselva er per definisjon en bro i Oslo; dermed impliserer Kategori:Broer over Akerselva at alle medlemmene i denne kategorien også tilhører Kategori:Broer i Oslo. I slike tilfeller pleier vi kun å bruke den mest innsnevrede av kategoriene. Tilsvarende kan du også f.eks. se at ingen artikler om en bro ligger direkte i Kategori:Broer i Norge, men er plassert i underkategorier gruppert etter fylke eller enda snevrere. Einar Myre (diskusjon) 20. aug 2012 kl. 22:40 (CEST)
Hei igjen, og takk for rask tilbakemelding! Jeg skjønner tankegangen, men er kanskje ikke helt enig i prinsippet. For det er slik at kategoriene utgjør en hierarkisk struktur, et kategoritre? Men jeg bøyer meg selvfølgelig for gjeldende praksis. - Lars Rogstad 21. aug 2012 kl. 14:00 (CEST)
Ja, kategorisystemet er i utgangspunktet ment å utgjøre et hierarki over innholdet på Wikipedia. Du kan for øvrig lese litt mer om kategorier og kategorisering på Hjelp:Kategorier. Einar Myre (diskusjon) 21. aug 2012 kl. 22:51 (CEST)
Men hvis vi snakker om et tradisjonelt kategoritre, så skjønner jeg ikke argumentasjonen din. I et kategoritre gir det f.eks. mening å snakke om Kategori:Broer i Oslo, som igjen kan deles videre i Kategori:Broer over Akerselva, Kategori:Broer over Lysakerelva, Kategori:Broer over Alna, etc, dvs. en inndeling etter hvilket vassdrag brua krysser. Eller en annen geografisk inndeling, f.eks. etter bydel. - Lars Rogstad 21. aug 2012 kl. 23:36 (CEST)
Teknisk sett er det vel ikke et ekte tre, men heller en rettet graf. Når vi kaller det et kategoritre er det nok først og fremst en forenkling ut fra tankegangen om at det skal være mulig å nå alle kategorier – og alle andre sider – fra en enkelt rotkategori, og at en underkategori i utgangspunktet skal være en delmengde av overkategoriene. Utover dette skjønner jeg ikke helt hva du mener; kategoriseringen du foreslår er en helt vanlig måte å gjøre det på her (i hvert fall når den videste kategorien har mange nok sider til at det vil være nyttig å dele den opp). Artikler kan ligge i flere forskjellige kategorier, og kategoriene kan ha flere forskjellige overkategorier, men vi pleier altså ikke å la en artikkel ligge i både overkategori og underkategori samtidig. Einar Myre (diskusjon) 22. aug 2012 kl. 23:40 (CEST)

Paralympiske kategorier[rediger kilde]

Takker for ettersjekk av mine nyopprettede PL-kategorier, med IW-lenker og flere omkategoriseringer. Det gikk litt usikkert og litt for fort frem til å få med seg slik i farten. Hadde egentlig ikke sjekket det gamle paralympiske kategori-treet (det med de paralympiske sommer/vinterlekene YYYY) før jeg tok på meg denne oppaven som UK-leder denne uka, men ville ha en del kategorier klare til mesteparten av konkurransen. Se eventuelt også min begrunnelse til flytting i dette innlegget med tilhørende lenkede diskusjoner og svar fra Språkrådet hos Bruker:Ssu. Mvh --Migrant (diskusjon) 6. sep 2012 kl. 21:44 (CEST)

Overskriftstekst[rediger kilde]

Hei, jeg ser du gjør en stor innsats med ryddearbeid osv. På Ole Johan Vierdal la du inn en mal. Det ser ut til å være en feil i den, ved at fornavnet til ordføreren i Klepp staves Ane Mari. Jeg vet ikke hvordan man korrigerer maler. Mvh. Iselilja (diskusjon) 10. okt 2012 kl. 19:26 (CEST)

Hei, maler kan redigeres på samme måte som andre sider, bare at sidetittelen er «Mal:<navnet på malen>». Jeg rettet navnet i denne malen, som kan redigeres fra Mal:Nåværende ordførere i Rogaland. For øvrig kan du nederst på hver redigeringsside finne en liste over malene som er brukt på siden du redigerer, og klikke deg videre derfra. Einar Myre (diskusjon) 10. okt 2012 kl. 22:30 (CEST)

Feil i interwiki[rediger kilde]

Hei. I artikkelen om Nils Johannes Sejersted har du lagt inn en interwiki med feil tittel (han hette Sejersted, ikke -stad). Jeg har ingen erfaring med hvordan slike interwiki-er virker, så jeg er ikke trygg på hvordan det rettes opp. Hebue (diskusjon) 19. nov 2012 kl. 15:25 (CET)

Hei, interwikilenken førte til riktig artikkel, men den engelske artikkelen om ham lå under feil tittel. Jeg har nå flyttet den, så forhåpentligvis er alt riktig nå. Einar Myre (diskusjon) 19. nov 2012 kl. 16:00 (CET)

Juleavslutning - håper å se deg der![rediger kilde]

Velkommen til juleavslutning med Wikimedia Norge, på Gamle rådhus i Oslo.

Hei! Wikimedia Norge arrangerer juleavslutning med julemiddag fredag 14.desember klokken 1700, sammen med Norsk Kulturråd. Arrangementet vil finne sted i andre etasje på Gamle rådhus i Oslo, og foruten juletallerken og hyggelig samvær vil vi også få høre korte faglige innlegg. Dessuten vil vi premiere vinner/e av den norske delen av fotokonkurransen Wiki Loves Monuments.
Arrangementet er åpent for Norsk Kulturråd, medlemmer av Wikimedia Norge, og wikipedianere med registrert brukerkonto. Medlemmer av Wikimedia Norge får arrangementet og julemiddag gratis, mens ikke-medlemmer betaler en egenandel på kroner 200. Man betaler for egen drikke. Alle deltakere må være påmeldt.
Påmelding skjer innen utgangen av 10.desember ved å sende meg ditt fulle navn på mail til erlend@wikimedia.no. Skriv om du ønsker pinnekjøtt eller lutefisk.
Velkommen!
Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 3. des 2012 kl. 20:47 (CET)

Takk, Einar for dine omkategoriseringer. Jeg lærer meg aldri dette ordentlig!--Trygve N. (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 09:54 (CEST)

Bare hyggelig! Einar Myre (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 14:17 (CEST)

Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei ! Jeg håper å se deg på årets wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 01:28 (CET)[svar]

kategorisering av Verdensmesterskap[rediger kilde]

Hei Einar Myre. Ser du har gjort en særlig god innsats med kategorisering etter år f.eks. flere årstallsutgaver av Norgesmesterskap etter år. Så da har jeg et ønske (siden du er en racer på slike kategoriseringer) : Er det mulig å få til noe ala det samme for Verdensmesterskap etter år ? Som ligger i denne kategorien : Kategori:Verdensmesterskap ? Mvh Migrant (diskusjon) 16. aug. 2014 kl. 00:12 (CEST)[svar]

Hei! Det skal vel være fullt mulig å gjennomføre, men jeg er ikke så sikker på om dette er noe jeg er interessert i å bruke tid på å gjøre selv. Det jeg tenker er at VM i forskjellige idrettsgrener ofte har så lite med hverandre å gjøre at det ikke er så meningsfullt å gruppere dem på denne måten (det samme kan i grunn også sies å gjelde NM etter år, som du nevner; i det tilfellet gikk min jobb mer på å fullføre det som allerede var startet). Hvis andre er uenige i dette, skal ikke jeg stå i veien, og kan gjerne se over at det som blir gjort, ser fornuftig ut, men jeg kommer nok altså ikke til å starte denne kategoriseringen selv. Einar Myre (diskusjon) 17. aug. 2014 kl. 17:54 (CEST)[svar]


Wikimedia Norges julebord[rediger kilde]

Tradisjonen tro blir Wikimedia Norges julebord også i år avholdt i andre etasje på Gamle Rådhus i Oslo, og det skjer 8. desember kl 18.00. Det blir premiering av vinnerne av Wiki Loves Monuments, og styret vil i tillegg markere valget av Årets Wikipedianer.

Det er valg mellom pinnekjøtt og lutefisk på Gamle Rådhus, og prisen for juletallerken per person er kr 400 for ikke-medlemmer, og kroner 200 for medlemmer. Drikke betales av hver enkelt. Påmelding kan skje innen 23. november enten ved å bruke skjemaet her (innlogget), eller ved å sende en mail til erlend@wikimedia.no.

Husk å oppgi navn og ønsket meny. Betaling skjer enten på forhånd (konto 1503 08 00866) eller kontant ved ankomst på Gamle Rådhus.

Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 15:33 (CET)[svar]

Størrelse bilde[rediger kilde]

Hei, om du har noe greie på det, kan du se på Idrija, er et bilde i infoboksen som jeg helst skulle hatt noe større. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 24. des. 2014 kl. 20:31 (CET)[svar]

10-årsklubbben[rediger kilde]

Hei,Einar Myre,

jag vill gärna bjuda in dig att bli medlem i Wikipedia:10-årsklubben, en Klub för bruker som har vært aktive på Wikipedia på bokmål og riksmål i ti år eller mer.

10-årsklubben er en uformell gruppe av brukere som har vært aktive på Wikipedia på bokmål og riksmål i ti år eller mer.

Klubbben er en norskspråklig del av Ten Year Society.

Medlemskapet er frivillig og åpent for alle som har bidratt på Wikipedia i minst ti år.

Den som ønsker å markere sitt medlemskap på brukersiden sin kan gjøre det med malen:

{{Medlem i 10-årsklubben}}

Medlemmer med denne malen på brukersiden vises også i Kategori:Wikipedia:Medlemmer i 10-årsklubben

Velkommen! Dan Koehl (diskusjon) 7. mar. 2015 kl. 21:15 (CET)[svar]

Takk for innsats som administrator![rediger kilde]

Hei, takk for innsats som administrator! Håper du fortsatt finner det interessant og morsomt å redigere Wikipedia! :-) Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. mai 2015 kl. 20:59 (CEST)[svar]

Takk for det! Jeg tror ikke aktivitetsnivået mitt kommer til å endre seg uten administratorrettighetene, og det var også nettopp derfor jeg skjønte at det var på tide ikke å stille til gjenvalg. Einar Myre (diskusjon) 18. mai 2015 kl. 07:51 (CEST)[svar]

Participate in the Ibero-American Culture Challenge![rediger kilde]

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (talk) 15:06, 9 May 2016 (UTC)

Kanadiere[rediger kilde]

Hallo Einar, skal vi ikke ha kanadiere som kategori? Du slettet den i 2005 - husker du vel?--Trygve Nodeland (diskusjon) 3. aug. 2016 kl. 20:00 (CEST)[svar]

Det kommer vel av at vi bruker skriveformen Canadiere med C istedenfor K slik at kategori-treet blir mere samsvarende. Har nominert hurtigslett-nominert det 2 kategoriene som var opprettet. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 3. aug. 2016 kl. 20:44 (CEST)[svar]
@Migrant:Det oppdaget jeg først etterpå. Beklager behovet for opprydding, og takk for jobben!--Trygve Nodeland (diskusjon) 5. aug. 2016 kl. 17:25 (CEST)[svar]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kilde]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kilde]

(Sorry to write in English)

Kategorier[rediger kilde]

Kan du ikke bremse litt. Jeg er ikke helt ferdig med disse kategoriene enda.--Ezzex (diskusjon) 16. mar. 2017 kl. 13:59 (CET)[svar]

OK. Det så ut til at disse kategoriene ikke ble tatt i bruk, noen av dem over en uke etter at de ble opprettet, men hvis du har en plan her, kan jeg godt vente. Einar Myre (diskusjon) 16. mar. 2017 kl. 14:05 (CET)[svar]
Jeg vil nok holde på med dette et stykke inn i neste uke.--Ezzex (diskusjon) 16. mar. 2017 kl. 14:10 (CET)[svar]
Da er jeg vel egentlig ferdig. Hvis du har lyst kan du fortsette å legge inn kategoriene. Jeg har så smått begynt selv.--Ezzex (diskusjon) 19. mar. 2017 kl. 13:32 (CET)[svar]
Pass på å legg dem i riktig kategori. En tv-film skal legges i tv-produksjoner (hvis den kategorien er der) mens en kortfilm kun skal legges under "adapsjoner av ...." Filmkategorien gjelder kun spillefilmer.--Ezzex (diskusjon) 20. mar. 2017 kl. 22:21 (CET)[svar]
Jeg klarer ikke helt å se hvilke problematiske kategoriseringer du sikter til; når jeg sjekker bidragslisten din ser jeg bare at du har omgjort kategoriseringer gjort av andre enn meg. Når det er sagt, er jeg likevel ikke helt sikker på om jeg er enig. Mener du at TV-filmer og kortfilmer ikke er filmer? Einar Myre (diskusjon) 24. mar. 2017 kl. 07:29 (CET)[svar]

Kategorier for internasjonale mesterskapsår[rediger kilde]

Tusen hjertelig takk for utfylling og kategorisering av ytterligere kategorier. Ville du prøve de på en kategorisering av nordiske grener etter år også, som inkluderer langrenn, skihopping og kombinert ? Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 10. nov. 2017 kl. 16:28 (CET)[svar]

Bare hyggelig, jeg har tenkt på denne jobben en stund, men det var først nå jeg endelig fikk nok tid. Når det gjelder nordiske grener, så er dette noe jeg la merke til kunne være aktuelt, men jeg er ikke sikker på når jeg kan få prioritert noe slikt. Du (eller noen andre) må gjerne ta den, og i så fall kan jeg heller se over og om nødvendig fylle ut om jeg skulle se noe som mangler. Einar Myre (diskusjon) 10. nov. 2017 kl. 16:48 (CET)[svar]
Tja, tror jeg prioriterer verdenscupen på skøyter som akkurat har startet (sendes live på NRK 1 nå), så den lar den gå videre... Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 10. nov. 2017 kl. 17:15 (CET)[svar]

Nye Bislett stadion og Frogner stadion-kategorier[rediger kilde]

Ser du har laget et par nye stadionspesifike kategorier for sportsarrangement, men er litt usikker på om du har kategorisert alle riktig der for Frogner stadion ? Eller hvordan tenker du når man har i tillegg til Frogner stadion også har Gamle Frogner stadion og disse ligger ikke helt på samme geografiske plass men innenfor samme litt større område, men å overføre banerekorder fra den ene til den andre er det nok ikke mange sportsstatistikere som ville gjort. Så en kategori-presisering bør nok på sin plass ihvertfall på den for Frogner stadion. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 26. jan. 2018 kl. 21:52 (CET)[svar]

Jeg skiller mellom Frogner og Gamle Frogner stadion, og kategoriserer dem basert på teksten i artiklene. Om du skulle se noen feil er det selvsagt bare å rette opp. Einar Myre (diskusjon) 26. jan. 2018 kl. 22:02 (CET)[svar]
Hmm, bare ble litt usikker på hvilken arena NM i friidrett 1903, 1906 og 1911 ble arrangert når det i artikkelen om Frogner stadion står at den ble åpnet i 1914. Men kanskje artikkeloppretter @Slangore: vet noe mer ? Se ellers Kategori:Sportsarrangementer på Frogner stadion. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 26. jan. 2018 kl. 22:41 (CET)[svar]
I forbundets liste over NM-arrangement, som er kilden til disse artiklene, skilles det ikke mellom Frogner og Gamle Frogner Stadion, det står Frogner Stadion på alle. Så det kan godt være at noen av disse mesterskapene ble holdt på det vi i dag kaller Gamle Frogner stadion. Slangore (diskusjon) 27. jan. 2018 kl. 13:37 (CET)[svar]
Hva med andre kilder f.eks. gamle aviser, gamle årsberetninger fra arrangørklubbene eller andre bøker fra bokhylla.no ? Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 27. jan. 2018 kl. 15:31 (CET)[svar]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kilde]

WMF Surveys, 29. mar. 2018 kl. 20:41 (CEST)[svar]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger kilde]

WMF Surveys, 13. apr. 2018 kl. 03:39 (CEST)[svar]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kilde]

WMF Surveys, 20. apr. 2018 kl. 02:49 (CEST)[svar]

Færderseilasen[rediger kilde]

Hei Einar Myre. Hvordan får du plassert denne seilasen (Færderseilasen) som et sportsarrangement i Hedmark, tar de Trysil-elva eller hele Glomma på returen da eller ? Tror du får finne bedre kategorier. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 26. jun. 2018 kl. 04:20 (CEST)[svar]

Hei, det er ikke så lett å huske nøyaktig hva jeg tenkte for syv år siden, men det ser ut som en slurvefeil. Jeg byttet ut kategorien, men neste gang du kommer over en lignende feil, er det bare å rette den selv! Einar Myre (diskusjon) 26. jun. 2018 kl. 16:23 (CEST)[svar]
Rart den har fått stå så lenge igrunnen... Så trodde nesten det var sant, med en mulig medarrangør fra den kanten. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 26. jun. 2018 kl. 16:52 (CEST)[svar]

Birger Kildal[rediger kilde]

Hei.

Tenkte jeg skulle legge inn referanser på Birger Kildal (Q4926) på regjeringsdeltagelse, men datoene stemmer ikke helt med polsys. Hvor har du dine datoer fra? (Ser ut til at det er du som har lagt det inn) Vi trenger kanskje sjekke om det er disse eller de fra polsys som er de korrekte. Haros (diskusjon) 15. mai 2019 kl. 20:56 (CEST)[svar]

@Haros: Jeg har hovedsakelig brukt regjeringen.no, og har nå lagt til referanser på Birger Kildal (Q4926). Samtidig rettet jeg et par datoer som ikke stemte overens med regjeringen.no. Einar Myre (diskusjon) 15. mai 2019 kl. 21:18 (CEST)[svar]
Det høres ganske offisielt ut, så om det ikke stemmer er det ikke vår feil. Så på den første til polsys at det fortsatt var forskjell, men det gjør jeg ikke noe med. Glimrende. Haros (diskusjon) 15. mai 2019 kl. 21:47 (CEST)[svar]
Ps. For tilfellet at du ikke kjenner til det, så finnes det en løsning som kopierer referanser fra ett sted. Er arbeidsbesparende er min erfaring. Jeg har også en som legger inn dagens dato som default for besøksdato når jeg oppretter det. Just in case. Haros (diskusjon) 15. mai 2019 kl. 21:50 (CEST)[svar]

Wikidata-workshop 29. september[rediger kilde]

Hei! Vil bare gjøre oppmerksom på at vi skal ha en ny Wikidata-workshop på Samisk hus på søndag, og at du er hjertelig velkommen. Sender deg melding siden du har deltatt/vist interesse for å delta på dette tidligere, så du er kanskje interessert denne gangen også. :-) Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 23. sep. 2019 kl. 11:36 (CEST)[svar]

Jeg hadde ikke fått med meg denne, takk for tipset! Einar Myre (diskusjon) 23. sep. 2019 kl. 16:10 (CEST)[svar]

Wikidata Otto Grundtvig[rediger kilde]

@Einar Myre: God dag! Har du troa på denne Otto Grudtvig (Q104145141) verv eller stilling (P39) fylkesmann i Sør-Trøndelag (Q56512007) Mvh Pmt (diskusjon) 12. des. 2020 kl. 13:14 (CET)[svar]

@Pmt: Det kommer an på om det er riktig eller ikke. Jeg kan ikke se at han er nevnt i Liste over Sør-Trøndelags fylkesmenn; hvor har du informasjonen fra? Einar Myre (diskusjon) 12. des. 2020 kl. 13:28 (CET)[svar]
@Einar Myre: Jeg blandt annet denne Hansen, Hermann. Mellom linjene. H. Hansen. s. 5. ISBN 8299128706.  Parameteren |utgitt år= støttes ikke av malen. (hjelp) og Heinrich Christen som var tysk Gebietskommissar i Trondheim som bruker betegnelsen fylkesmann i sin dagbok, samt bildet https://digitaltmuseum.no/011012886385/Advokat og fylkesmann Otto Grundtvig på sitt kontor - Sverresborg Trøndelag Folkemuseum / DigitaltMuseum . Pinger også @Norfra: som kansje har et innspill. det var vel Frederik Prytz som var fylkesmann, men han ble jo finansminister og tillegg døde han i februar 45. Så noen må vel ha fungert i det minste i embetetet. så referanser har jeg, men tenkkte på om du hadde sett noe i de kildene du bruker? Mvh Pmt (diskusjon) 12. des. 2020 kl. 18:53 (CET)[svar]
Det må jo umiskjennelig være denne mannen her: https://www.strindahistorielag.no/wiki/index.php/Otto_Grundtvig Jeg minnes ham ikke fra Christens dagbok, men kan jo ta en titt i den igjen. Christen hadde et utstrakt kontaktnett i sin tid i Trondheim! Mvh Nordfra 12.12.20

wikidata Fylkesmann og Fylkesmannembete og Statsforvalter og Statsforvalterembete[rediger kilde]

Godt Nyttår. Jeg jobber litt med disse nå på Wikidata. Regner med du har noen formeninger. Jeg er ikke fornøyd så langt for min (egen) del. Mvh Pmt (diskusjon) 1. jan. 2021 kl. 06:06 (CET)[svar]

@Pmt: Godt nyttår! Så vidt jeg kan forstå, er fylkesmann og statsforvalter samme embete, men med endret navn. Da mener jeg det i utgangspunktet bør være ett felles element, men dette vil også henge sammen med hvordan det løses på Wikipedia (jeg ser at dette blir diskutert på Tinget).
Jeg forstår ikke helt hva som er forskjellen mellom statsforvalter (Q104605834) og statsforvalter (Q4748888). Slik det er nå, har du dessuten satt statsforvalter (Q104605834) til å være forekomst av (P31) administrativ-territorial enhet (Q56061), som vil si at dette er en geografisk enhet på samme måte som f.eks. Nordland (Q50630) eller Bergen kommune (Q10428388) - det får jeg ikke til å stemme.
Jeg har for øvrig en brukerdiskusjonsside på Wikidata, så om du har spørsmål som kun gjelder Wikidata, kan det hende det vil være ryddigere å holde slike diskusjoner der i fremtiden. Einar Myre (diskusjon) 3. jan. 2021 kl. 10:22 (CET)[svar]
Kan absolutt være lurt å flytte dette ja. Jeg lager en kopi og fortsetter diskusjonen der. Mvh Pmt (diskusjon) 3. jan. 2021 kl. 13:35 (CET)[svar]