Will Ferrell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Will Ferrell
WillFerrellMay09.jpg
Ferrell i mai 2009
Født John William Ferrell
16. juli 1967 (48 år)
Irvine, California, USA
Ektefelle Viveca Paulin (2000-d.d.)
Utdannelse University of Southern California
Yrke Skuespiller, komiker, impresjonist, skribent
Nasjonalitet USA
Aktive år 1995–d.d.
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Will ferrell at premiere.JPG

John William «Will» Ferrell (født 16. juli 1967) er en amerikansk skuespiller, komiker og filmprodusent. Han vokste opp i Irvine utenfor Los Angeles. Foreldrene var skilt og faren Lee Ferrell spilte keyboard for The Righteous Brothers. Ferrell-navnet er irsk. Will Ferrell er gift med den svenske skuespillerinnen Vivica Paulin, og sammen har de to barn. Magnus og Mathias. Klengenavnet hans er Wilf og han er også regnet som et medlem av «The Frat Pack».

Filmer[rediger | rediger kilde]

Ferrell ble først kjent via den amerikanske komiserien Saturday Night Live, hvor han ble ansatt i 1995. Det er en TV-serie som har eksistert siden 1970-tallet. Han var til slutt seriens best betalte skuespiller med 350 000 dollar for sesongen.[1] I 2002 sa han farvel for å konsentrere seg om filmkarrieren i stedet.

De siste årene har Will hatt stor suksess med filmene sine. Han er kjent fra blant andre A Night At The Roxbury, Elf, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Old School, Talladega Nights - The Ballad Of Ricky Bobby, Stranger Than Fiction og Blades Of Glory.

Ferrell har også gjort suksess med to kortfilmer sammen med Adam McKays lille datter Pearl. Filmene heter The Landlord og Good Cop Baby Cop, og er å finne på Ferrells og McKays internettside (se eksterne lenker).

I filmen Step Brothers ble han gjenforent med skuespiller John C. Reilly og regissør Adam McKay som han hadde stor suksess sammen med da de spilte inn Talladega Nights og Anchorman.

«The Frat Pack»[rediger | rediger kilde]

Will Ferrell er en del av «The Frat Pack», en gjeng amerikanske skuespillere som har for vane å dukke opp i hverandres filmer. Medlemmer i gruppa er Ben Stiller, Vince Vaughn, Will Ferrell, Jack Black, Steve Carell, og brødrene Owen og Luke Wilson. Frat Pack-filmer som Will Ferrell har medvirket i er blant annet Anchorman, Old School, Starsky & Hutch, Wedding Crashers og Blades of Glory.

Priser[rediger | rediger kilde]

Will Ferrell og Nicole Kidman ble tildelt Razzieprisen for verste filmpar for Bewitched i 2005.

I 2007 ble Ferrell tildelt «Vikingprisen» fra The Swedish School i Los Angeles], hvor han og hustruen er aktive.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «War of the Funnymen – Netscape Celebrity»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]