The Righteous Brothers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Righteous Brothers
TheRighteousBrothersperformingKBF.jpg
OpphavOrange County, USA (1962)
Sjanger Popmusikk, blue-eyed soulRediger på Wikidata
Aktive år1962
PlateselskapMoonglow Records, Philles Records, Verve Records, Curb Records, Rhino Entertainment Company
Nettstedhttp://righteousbrothers.com
Medlemmer
Bill Medley, Bucky Heard, Bobby Hatfield

The Righteous Brothers er en duo bestående av Bill Medley (baryton) (født 19. september 1940 i Santa Ana) og Bobby Hatfield (tenor) (født 10. august 1940 i Beaver Dam i Wisconsin, oppvokst i California, død 5. november 2003).

Gruppen startet i 1962 i California og kan være et eksempel på det som kalles «blue-eyed soul» (hvite musikere som fremfører soul inspirert av svarte musikere).[trenger referanse] Sangerne er ikke brødre som navnet skulle tilsi. Deres største suksess var i 1965 med sangen «You've Lost That Lovin' Feelin'», produsert av Phil Spector. De hadde også suksess med sangene «Just Once in My Life», «Unchained Melody» og «Ebb Tide» fra samme år, og «(You're My) Soul and Inspiration» fra året etter, også disse produsert av Spector.

Fra slutten av 1960-tallet skilte de to sangerne lag, men hadde ikke særlig suksess alene. De gjenopptok samarbeidet i 1974 og fortsatte sammen til Hatfield døde i 2003.

I 2003 ble de innvalgt i Rock and Roll Hall of Fame.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Musical notes.svgDenne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.