Frat Pack

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ben Stiller.
Jack Black
Will Ferrell
Vince Vaughn (2006)
Owen Wilson
Steve Carell

The Frat Pack er en uoffisiell gruppe bestående av svært kjente skuespillere som alle slo gjennom mot slutten av 1990-tallet. Medlemmene er i dag Ben Stiller, Jack Black, Will Ferrell, Vince Vaughn, Owen Wilson, Luke Wilson, og Steve Carell.

Historie[rediger | rediger kilde]

Begrepet ble først brukt om andre kjente skuespillere, blant annet Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Ben Affleck, Edward Norton og Ryan Phillippe. Dagens Frat Pack het opprinnelig «Slacker Pack», et navn de ble tildelt av Entertainment Weekly. Sitt endelige navn fikk de i en artikkel i USA Today i juni 2004. Navnet spiller på «Rat Pack», som var en tidligere gruppe bestående av amerikanske skuespillere på 50- og 60-tallet, og på filmen Old School, der flere av Frat Pack-skuespillerne har roller som medlemmer i et broderskap (Frat = broderskap)

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

De opprinnelige medlemmene av Frat Pack var egentlig Jack Black, Will Ferrell, Ben Stiller, Vince Vaughn, og brødrene Owen Wilson og Luke Wilson. Steve Carell ble inkludert som et medlem for sin innsats i Saturday Night Live hvor han var vert. Etter at han ble inkludert som medlem, sa han ikke at han var en del av Frat Pack, men "en av gutta" og refererte først og fremst til Stiller, Vaughn, Ferrell, Owen Wilson, og Black.

Et år før Carell ble medlem, hadde USA Today inkludert ham som et "juniormedlem", sammen med Judd Apatow (regissør), Paul Rudd, David Koechner, Mindy Kaling, Nancy Walls og Leslie Mann. Etter at Paul Rudd ble inkludert som et juniormedlem, ble han under innspillingen av filmen Knocked Up, spurt om denne filmen ville gjøre ham til et fast medlem av gruppa. Rudd sa seg enig i at han er en kandidat til å bli fullverdig medlem av brorskapet, men at han ikke har blitt et medlem enda.

Medlemmene i "The Frat Pack" jobber ofte med de samme regissørene. Wes Anderson er en college-venn av Wilson-brødrene, og har regissert filmene Bottle Rocket og The Royal Tenenbaums der begge Wilson-brødrene var med, og Ben Stiller som var med i sistnevnte. Todd Phillips har regissert filmene Old School og Starsky & Hutch. Adam McKay har regissert filmene Anchorman: The Legend of Ron Burgundy og Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. Judd Apatow har regissert flere Frat Pack-komedier, blant annet "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy". Han har også vært med å lage The 40-Year-Old Virgin med Steve Carell i hovedrollen, fulgt opp av Knocked Up med Seth Rogen og Paul Rudd. Apatow var også med å lage The Ben stiller show. David Dobkin har regissert The Wedding Crashers og Fred Claus med Vaughn i hovedrollen.

Ben Stiller[rediger | rediger kilde]

Stiller regnes som lederen av The Frat Pack, dette på grunn av hans store kjennskap og vennskap til flere Frat Pack's som han har kjent siden ungdomstiden. I nesten alle filmer han har regissert, har han valgt å bruke et Frat Pack-medlem eller flere i hovedrollene. Stiller har skrevet, regissert eller spilt i de fleste Frat Pack-filmene, inkludert den første klassikeren "Zoolander", der foreldrene hans også hadde en rolle. Andre Frat Pack-filmer han har spilt i, er "Starsky & Hutch", "Dodgeball", "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy", "Tenacious D in The Pick of Destiny" (cameo) og "Night at the Museum". [1]

Will Ferrell[rediger | rediger kilde]

Ferrell er best kjent for Frat Pack-filmroller som "Frank the Tank" i Old School, ankermannen "Ron Burgundy" i "Anchorman" og Chazz i Wedding Crashers.

Vince Vaughn[rediger | rediger kilde]

Vaughn hadde for det meste roller i dramafilmer før han fikk et gjennombrudd innen komediesjangeren i Frat Pack-filmen Oldschool. Han har siden hatt en sentral rolle i nesten alle Frat Pack-klassikerne, som "Dodgeball", "Starsky & Hutch", "Anchorman", "Wedding Crashers", "Zoolander" og "Old School".

Luke Wilson[rediger | rediger kilde]

Wilson har ikke spilt i så mange klassikere, men regnes også som medlem, på bakgrunn av en legendarisk rolle i "Old School". Han har ofte fått en kjernekar-rolle i Frat Pack-filmene. Wilson hadde også en rolle i "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy" som regnes som den største Frat Pack filmen. Hadde også en cameo-rolle i Blades of Glory.

Owen Wilson[rediger | rediger kilde]

Owen Wilson er blitt svært kjent for sine roller sammen med sin gode venn Stiller. Owen har hatt sentrale roller i både komedier og dramafilmer, og i Frat Pack-filmer er han kjent som Hansel i "Zoolander", Ken Hutchinson i "Starsky & Hutch", John Beckwith i "Wedding Crashers" og Jedidiah i "Night at the Museum".

Jack Black[rediger | rediger kilde]

Black har gjort seg svært bemerket for sin store energi. Hans første rolle var i Ben Stillers film "The Cable Guy". Black hadde som alle andre medlemmer bortsett fra Owen Wilson en rolle i Anchorman. Black har ikke spilt i så mange store Frat Pack-filmer, men har jobbet mye med Ben Stiller i mange år i mindre filmer som ikke har oppnådd suksess.

Steve Carell[rediger | rediger kilde]

Carell regnes som et junior- og deltidsmedlem av The Frat Pack. Han ble svært kjent for sin rolle i "The 40 Year-Old Virgin", som er skrevet av Frat Pack-veteranen Judd Apatow.

Medlemmenes syn på The Frat Pack[rediger | rediger kilde]

Selv om ingen av medlemmene selv har laget The Frat Pack, og at det heller har vært media som har brukt navnet til å referere til skuespillerne, har medlemmene vist stor entusiasme overfor Frat Pack [2], og ofte snakket offentlig ut om Frat Pack.

  • Ben Stiller : "Jeg har ingen anelse hvor navnet kom fra men vi er alle gode venner. Vi har bare startet å laget noen filmer som oppnådde suksess, det er det."
  • Luke Wilson: "The Frat Pack er mer enn bare et navn, vi er en ekte organisasjon. Vi har hatt flere møter hvor vi snakker om fremtidige prosjekter, diskuterer å ta inn nye medlemmer og bruker mye tid på å krenke hverandre"
  • Jack Black: "Jeg skulle gjerne ønske vi hadde et hemmelig hovedkvarter, som f.eks en hule i Hollywood fjellene. Der kunne vi snakket om makten vår over verdens humor" "Det var Ben Stiller som tilkalte verdens humorister til hans hovedkvarter i Hollywood skiltet. Vi møtes for å snakke om vår plan om å dominere verdens komedie"
  • Will Ferrell: "Det er bare et rykte at vi har et hemmelig samfunn" "Det finnes egentlig ikke noe Frat Pack. Vi bare møtes tilfeldig og liker hverandres filmer, tror jeg. Det er ikke noe stor fin bar eller restaurant hvor vi møtes. Om det er så har de i så fall aldri invitert meg"
  • Vince Vaughn: "Den eneste fellesnevneren i alt dette er Ben Stiller, Han har funnet arbeid til oss alle"
  • Steve Carell: "Jeg er en av de store gutta nå. Jeg kategoriseres sammen med Vince Vaughn, Wilson-brødrene og Ben Stiller. Jeg er en av de nå, jeg skryter ikke, ikke at det er noe ille å skryte av at du er bedre enn Jack Black. Flytt deg Will Ferrell og Vince Vaughn, jeg hører Ben Stiller liker smiskere, og Owen Wilson er homo!"

Filmer[rediger | rediger kilde]

Det finnes ingen filmer der alle Frat Pack medlemmene har medvirket, men nesten alle var med å lage Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, som hadde alle frat pack medlemmene bortsett fra Owen Wilson

For å kvalifiseres som en Frat Pack film må det minst ha et Frat Pack medlem i hovedrollen(e), og ha minst en til i en mindre rolle. I tillegg til dette må filmen være en komedie med en type humor som kan minne om andre Frat Pack filmer. [3]

Klassiske Frat Pack filmer[rediger | rediger kilde]

Andre filmer[rediger | rediger kilde]

Priser, Nominasjoner og annet[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]