Hopp til innhold

Wedding Crashers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wedding Crashers
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie, kompisfilm
Utgivelsesår2005
NasjonalitetUSA
Lengde119 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Dobkin Rediger dette på Wikidata
ManusSteve Faber,[1] Bob Fisher[1] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Robert L. Levy
MusikkRolfe Kent Rediger dette på Wikidata
FotoJulio Macat Rediger dette på Wikidata
KlippMark Livolsi Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeOwen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Bradley Cooper, Isla Fisher, Christopher Walken, Jane Seymour, Keir O'Donnell, Will Ferrell, Ellen Albertini Dow, Ron Canada, Henry Gibson, Dwight Yoakam, Rebecca De Mornay, David Conrad, Camille Anderson, Diora Baird, Geoff Stults, Jennifer Alden, Larry Joe Campbell, Kathryn Joosten,[1] Summer Altice,[1] Frank Ray Perilli[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger
FilmselskapNew Line Cinema Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)InterCom
Netflix
Totalomsetning285 200 000 USD (globalt)[2] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)13. juli 2005[3]
14. juli 2005 (Tyskland)[4]
Eksterne lenker

Wedding Crashers er en amerikansk komediefilm fra 2005. Regissør var David Dobkin. Manus ble skrevet av Steve Faber og Bob Fisher. Hovedrollene ble spilt av Owen Wilson, Vince Vaughn og Christopher Walken. Filmen ble utgitt i USA den 15. juli 2005 gjennom New Line Cinema.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

John Beckwith og Jeremy Gray krasjer bryllup til folk de ikke kjenner, for ha sex med single kvinner. Etter en rekke vellykkede «krasj» går de til et bryllup for datteren til USAs finansminister, William Cleary. De sikter seg inn mot Clearys to andre døtre, Gloria og Claire. Jeremy ender med å ha sex med Gloria på en strand i nærheten i løpet av mottakelsen. Gloria blir fort besatt av Jeremy, og Jeremy ber John om å rømme fra mottakelsen sammen med ham. I mellomtiden forsøker John seg på Claire, men blir avbrutt av kjæresten hennes, Sack Lodge, som er utro og respektløs bak ryggen på henne. Gloria inviterer Jeremy og John til en fest på familiens område, og John forsøker å komme nærmere Claire.

Gloria fortsetter å utøve uønsket seksuell oppmerksomhet mot Jeremy. John og Claire fortsetter å komme nærmere hverandre dagen etter på seiltur, og reiser senere på sykkeltur til en bortgjemt strand. Claire innrømmer til slutt at hun ikke er sikker på hvordan hun egentlig føler angående Sack, og ender opp med å kysse John lidenskapelig. Sack har undersøkt John og Jeremy, og avslører deres egentlige identitet for familien. Claire slår opp med John, og de får beskjed om å gå deres vei.

I løpet av de neste månedene forsøker John å snakke med Claire, men hun nekter å møte ham. Han prøver å snike seg inn på hennes og Sacks forlovelsesfest, men blir oppdaget og slått ned av Sack. Han får også vite at Jeremy har fortsatt sitt forhold til Gloria. Forrådt og sønderknust synker John ned i en depresjon, fortsetter å «krasje» bryllup på egenhånd. I mellomtiden, når Claire og Sack planlegger bryllupet deres videre, vokser Claires tvil.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  2. ^ (på en) Box Office Mojo, Wikidata Q223142, https://boxofficemojo.com 
  3. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 14. april 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata