Hopp til innhold

Austin Powers – Spionen som spermet meg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Austin Powers - Spionen som spermet meg
orig. Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
Generell informasjon
Utgivelsesår1999
Prod.landUSA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJay Roach
ManusforfatterMike Myers
Michael McCullers
Foran kamera
MedvirkendeMike Myers
Heather Graham
Michael York
Prod.selskapNew Line Cinema
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Austin Powers – Spionen som spermet meg er en amerikansk filmkomedie, den andre av totalt tre filmer om Austin Powers og kom ut i 1999. Den etterfulgte Austin Powers – Agenten som kom ut av fryseren og ble etterfulgt av Austin Powers in Goldmember - mannen med det gyldne lem. Tittelen spiller på James Bond filmen Spionen som elsket meg.

Mike Myers spiller tittelrollen og har i tillegg en rekke andre roller i filmen. I tillegg har Heather Graham og Michael York sentrale roller.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1999 er spion Austin Powers på bryllupsreise sammen med sin nye kone, Vanessa Kensington. Det blir avslørt at Vanessa alltid har vært en humanoid robot kontrollert av Dr. Evil, og Dr. Evil får Vanessa til å selv-destruere seg selv. Austin sørger i en kort periode før han innser at han nå er ungkar igjen og dermed kan ha sex uten forpliktelser. Ved Dr. Evil sitt hovedkvarter i Seattle produserer Dr. Evil en klone av seg selv, som han gir kallenavnet Mini-Me.

Dr. Evil presenterer sin siste plan: Han har utviklet en tidsportal for å reise tilbake til 1969 og stjele Austins mojo, kilden til hans store seksuelle appell. En overvektig skotte, Fat Bastard, trekker ut Austins mojo fra hans frosne kropp ved det britiske Forsvarsdepartementet. Britisk etterretning advarer Austin Powers om at Dr. Evils agenter er etter ham, og han blir snart forført av Dr. Evils håndlanger Ivana Humpalot. Men Powers oppdager at han har mistet sin mojo, og er impotent.

Austin får hjelp fra CIA-agent Felicity Shagwell og unnslipper et attentat fra Dr. Evils håndlangere. Austin og Felicity forfølges av Mustafa, en annen av Dr. Evils agenter. Men før agenten kan røpe noe informasjon, blir han skutt av Mini-Me. Austin undersøker fotografier fra åstedet, og identifiserer "Fat Bastard" som gjerningsmann for tyveriet av hans seksuelle mojo. Fat Bastard ankommer til Dr. Evil med Austins mojo som Dr. Evil drikker. Dr. Evil og Mini-Me drar til Månen for å installere en laser for å ødelegge byer over hele verden. Men han blir forfulgt av Austin og agent Felicity Shagwell om bord på Apollo 11 for å konfrontere Dr. Evil og Mini-Me.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata