Daddy's Home

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Daddy's Home
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår2015
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørSean Anders
John Morris
ProdusentWill Ferrell
Chris Henchy
Adam McKay
John Morris
ManusforfatterSean Anders
Brian Burns
John Morris
MusikkMichael Andrews
SjeffotografJulio Macat
KlippEric Kissack
Foran kamera
MedvirkendeWill Ferrell
Mark Wahlberg
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Daddy's Home er en amerikansk komedie fra 2015. Filmen er regissert av Sean Anders og John Morris, skrevet av Anders, Morris og Brian Burns, og har Will Ferrell og Mark Wahlberg i hovedrollene.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen har kinopremiere i Norge 25. desember 2015.

Handling[rediger | rediger kilde]

Brad Whitaker sliter med å være en god ste-far for hans kone Sara`s to barn, Megan og Dylan, og han er tilsynelatende steril etter en ulykke med testiklene hans for noen år siden. Barna begynner etterhvert å komme nærmere Brad. Dylan forteller at han blir plaget av andre elever på skolen, og Megan ber Brad bli med henne med til en dans ved skolen hennes. En kveld ringer Dusty Mayron, Sara`s eks-mann og barnas biologiske far, og kunngjør at han ønsker å besøke dem dagen etter. Sara nøler med å la eks-mannen inn i hjemmet deres. Men Brad mener at det er viktig for barna hennes at faren og ste-faren deres er venner.

Når Dusty kommer dit, blir Brad øyeblikkelig skremt av hans tøffe og muskuløse utseende og hans vennskap med Megan og Dylan. Dusty ønsker å bli der en stund, til tross for at Sara advarer brad om Dusty`s sanne natur. Brad oppdager at Dusty har til hensikt å drive Brad ut av hjemmet deres, få ham ut av barnas liv, og forene seg med Sara igjen. Dusty skaffer barna en hund, og blir ferdig med et trehus som Brad ønsket å bygge sammen med Dylan. I tillegg forsøker Dusty å skape splid mellom Brad og Sara. Likevel ser det ut til at de to mennene oppnår en forståelse, etter å ha jobbet sammen for å lære Dylan hvordan han skal forsvare seg på skolen. I tillegg er Brad og Sara overlykkelige når de oppdager at Brad`s sæd har blitt betydelig bedre, og gir dem håp om å få et barn sammen.

Brad blir imidlertid lamslått når Dusty avslører at han fremdeles har til hensikt å drive Brad ut av familien hans. Desperat bruker Brad titusenvis av dollar på tidlige julegaver, inkludert en ponni og svindyre basketball-billetter. Dusty viser seg å være nær venn med treneren til Dylan`s favoritt-lag i basketball. Brad blir valgt til å skyte en basketball mot kurven for å vinne en pris. Men Brad har drukket heftig i løpet av kampen, og treffer ved ett uhell en cheerleader og et funksjonshemmet barn i rullestol i ansiktet med en basketball. Fornedret flytter Brad ut av huset. Dusty forsøker å trøste Sara, men hun avviser ham, og hun får ham til å være en ordentlig pappa og hjelpe barna deres med de travle timeplanene deres. Fire dager senere bor Brad på sitt kontor på jobb, deprimert.

Dusty blir i mellomtiden overveldet på grunn av alt ansvaret for å være en pappa på fulltid. Dusty innrømmer at han ikke takler alt ansvaret som følger med å være en far, og han beundrer Brad for å ha taklet alle problemene med familien. Brad sier at alle de slitsomme delene med å være pappa er verdt det, fordi han gjør dette for barna sine. De oppdager at eleven som plagde Dylan på skolen var en jente som heter Serendipity, og Dylan havner nesten i slåsskamp mot faren hennes. Imidlertid bestemmer Dusty seg endelig for å følge Brad`s eksempel på å være en ordentlig far. Så han avbryter slåsskampen. Brad og Sara blir venner igjen, og Dusty bestemmer seg for å bli mer tilstede i livene til barna deres.

Senere er hele familien lykkelig: Brad og Sara har fått en baby oppkalt etter Brad`s venn Griff. Megan og Dylan har endelig akseptert Brad som ste-faren deres. Dusty har fått jobb, og flyttet inn over gaten fra Brad og Sara. Han og Brad har nå blitt gode venner. Dusty gifter seg med en kvinne som heter Karen, som har datteren Adrianna. Dermed blir Dusty ste-far selv. Sara blir umiddelbart skremt av Karen etter å ha møtt henne. Hun føler at Karen`s utseende overgår hennes, og Sara er misunnelig på sistnevntes yrker som doktor og roman-forfatter. Dusty befinner seg deretter i nøyaktig den samme posisjonen som han satte Brad i for ett år siden - synlig skremt av hans ste-datters langt mer muskulære far, Roger (spilt av John Cena)

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]