Wentworth Miller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Wentworth Miller
Wentworth Miller 2008.jpg
Født2. juni 1972 (45 år)
Chipping Norton, Storbritannia
Utdannet ved Princeton University
Beskjeftigelse Skuespiller
NasjonalitetAmerikansk

Wentworth Earl Miller III (født 2. juni 1972) er en engelskfødt amerikansk skuespiller. Han er mest kjent for hovedrollen Michael Scofield i TV-serien Prison Break.

Miller er i aller høyeste grad flerkulturell. Han har gener som er afro-amerikanske, engelske, russiske, franske, nederlandske, irakiske, syriske, og gener fra Jamaica og Libanon. Han er utdannet i engelsk litteratur ved Princeton University. Wentworth var med i skolens a capella-gruppe, en slags kirkemusikk-gruppe. Sekundært startet han en karriere bak scenen, hvor han etter hvert havnet på scenen som skuespiller.

Hans første rolle var i miniserien Dinotopia. Etter noen småjobber, blant annet i action-serien Buffy, var han med i filmen The Human Stain (2003), der hovedrollene var spilt av Anthony Hopkins og Nicole Kidman. I 2005 gjorde Miller seg mer kjent ved å være med i noen Mariah Carey-musikkvideoer. Hans største rolle er nok allikevel hovedrollen i Prison Break, der han samme år ble nominert til en Golden Globe for beste skuespiller i en drama-serie.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]