Legends of Tomorrow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Legends of Tomorrow
Generell informasjon
SjangerAction / Eventyr / Science fiction
Prod.landUSA
Sendeår2016
Sesonger7
Episoder110 (2. mars 2022)
Lengde42–45 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påDC Comics
Foran kamera
Stemmer avAmy Pemberton
Medvirkende
25 oppføringer
Arthur Darvill (rollefigur: Rip Hunter)
Brandon Routh (rollefigur: Ray Palmer)
Victor Garber (rollefigur: Firestorm, Martin Stein)
Caity Lotz (rollefigur: Sara Lance)
Franz Drameh (rollefigur: Firestorm, Jefferson Jackson)
Ciara Renée (rollefigur: Kendra Saunders, Chay-Ara)
Falk Hentschel (rollefigur: Carter Hall, Khufu)
Dominic Purcell (rollefigur: Mick Rory)
Wentworth Miller (rollefigur: Leonard Snart, Leo Snart)
Nick Zano (rollefigur: Nate Heywood)
Maisie Richardson-Sellers (rollefigur: Amaya Jiwe, Charlie)
Tala Ashe (rollefigur: Zari Tomaz)
Matt Letscher (rollefigur: Eobard Thawne)
Casper Crump (rollefigur: Vandal Savage)
Neal McDonough (rollefigur: Damien Darhk)
John Barrowman (rollefigur: Malcolm Merlyn)
Keiynan Lonsdale (rollefigur: Wally West)
Jes Macallan (rollefigur: Ava Sharpe)
Courtney Ford (rollefigur: Nora Darhk)
Matt Ryan (rollefigur: John Constantine)
Adam Tsekhman (rollefigur: Gary Green)
Thomas F. Wilson (rollefigur: Hank Heywood)
Ramona Young (rollefigur: Mona Wu)
Shayan Sobhian (rollefigur: Behrad Tarazi)
Olivia Swann (rollefigur: Astra Logue)
Bak kamera
Skaper(e)Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg, Phil Klemmer
TittelmusikkBlake Neely
MusikkBlake Neely
Prod.selskapDC Entertainment
Warner Bros. Television
Sending
Periode21. januar 2016 
TV-kanalThe CW
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Legends of Tomorrow er en amerikansk fjernsynsserie skapt av Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg og Phil Klemmer.

Serien, basert på tegneseriefigurer av DC Comics, sendes på The CW og hadde premiere 21. januar 2016. Den er en spin-off av Arrow og The Flash, med handling fra samme «univers».[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

I sesong én opplever Time Master Rip Hunter at den udødelige tyrannen Vandal Savage som erobret jordkloden og drepte Rips kone og sønn. I mellomtiden snur organisasjonen han sverget seg til mot ham. Med til hensikt å redde menneskeheten og hevne drapene på familien sin, rekrutterer Rip et team av superhelter og skurker, bestående av Ray Palmer / Atom, Sara Lance / White Canary, Martin Stein og Jefferso«n Jax» Jackson / Firestorm, Kendra Saunders / Hawkgirl, Carter Hall / Hawkman, Leonard Snart / Captain Cold og Mick Rory / Heat Wave, som våger seg gjennom tid og rom på et stjålet tidsskip, Wave-rider, for å stoppe Savages makt-overtakelse på jorden. I mellomtiden sender andre Tids Master Chronos etter Rip Hunter for å ha forstyrret tidslinjen, og i de siste episodene av Sesong 1 viser det seg at Tids Masters faktisk samarbeidet med Vandal Savage hele tiden.

I Sesong to, etter å ha beseiret Time Masters, forsvinner Rip Hunter fra leget. Sara Lance tar ansvar for resten av laget som fortsetter å beskytte tidslinjen mot avvik. De får selskap av historikeren Nate Heywood / Citizen Steel, som senere får evnen til å forandre seg selv til stål etter eget ønske, og Justice Society of America-medlem Amaya Jiwe / Vixen, slutter seg til laget deres for å forfølge Eobard Thawne / Reverse-Flash. Etter å ha fått vite om Spear of Destiny, en eldgammel artefakt som kan omskrive virkeligheten, rekrutterer Thawne flere andre skurker fra forskjellige tidsperioder for å grunnlegge Legion of Doom. Etter å ha fått tak i spydet, beseirer Sara imidlertid Thawne og legionen hans.

I Sesong tre er Rip Hunter med på å grunnlegge Time Bureau for å erstatte Time Masters, og gir legendene sparken for å forårsake anakronismer. Når Bureau-agenten Ava Sharpe blir tatt til fange, blir Rip tvunget til å ta «Legends of Tomorrow» ut av pensjonist-tilværelsen deres. Men samtidig grunnlegger en demonisk enhet, Mallus, en kult ledet av Darhks datter Nora. The Legends of Tomorrow, assistert av Wally West, må samarbeide i deres forsøk på å beseire Mallus. I Sesong fire, oppdager Legens at «Mallus» ikke var den eneste demonen som har stukket av og er nå på frifot. I tillegg manipulerer Neron et Time Bureau-medlem, Gary Green, til å arbeide for ham.

I sesong fem har Astra Logue blitt sendt til helvete i en feilaktig eksorsisme, men blir senere gjenreist. Mona, Ray, Nora og Charlie forlater Legends of Tomorrow, som beseirer Fates and Encores. I sesong seks avsløres det at Sara ble kidnappet av Gary og hans forlovede Kayla, som begge er romvesener. Saras bortføring av romvesener ble orkestrert av en vitenskapsmann ved navn Bishop, som skapte Avas. Han planlegger å skape den perfekte krigeren ved å kopiere Saras DNA og minner, for å kombinere med andre romvesener fordi han påstår at han har sett slutten på menneskeheten. Samtidig som hun forsøker å unnslippe fangenskap, slipper Sara ved et uhell løs mange romvesener gjennom hele tidslinjen - inkludert Kayla, som Mick blir romantisk involvert i.

Mot slutten av sesongen ødelegger en duplikat av Waverider originalen, og sørger for at alle Legendene blir sittende fast i 1925 i Texas. I Sesong syv arbeider Legendene sammen for å finne en vei tilbake til deres egen tid, etter det som skjedde med Waverider. De veien til New York City, for å oppsøke vitenskapsmannen Gwyn Davies som sies å ha oppfunnet en ny mulighet for tidsreiser - i håp om at dette endelig kan være muligheten deres for å returnere hjem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]