Hopp til innhold

Michael Scofield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Michael Scofield er en fiktiv person og hovedfigur i den amerikanske TV-serien Prison Break. Han er spilt av Wentworth Miller.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Da hans eldre bror, Lincoln Burrows ble dømt til døden for en forbrytelse han ikke har begått, skapte Michael en genial plan for å bryte ham ut. Han fikk fengselsstraff ved å rane en bank for å bli fengslet i Fox River hvor Burrows er planlagt å bli henrettet. Scofield har fått diagnosen lav latent hemning.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Barndom[rediger | rediger kilde]

Da Michael var elleve år og Lincoln femten, døde angivelig deres mor av hjernesvulst. Dette har de trodd helt frem til 4. sesong, da det viser seg at moren deres (Michaels mor) er i live. Det viser seg også at de ikke er brødre likevel. Faren forlot dem da de var små, og Lincoln ble da Michaels eneste nære familiemedlem. Dette er en av grunnene til at Michael bestemte seg for å hjelpe Lincoln ut av fengselet.

Skole[rediger | rediger kilde]

Han var en dyktig elev og avla eksamen ved Morton East High School med ny rekord for beste karakterer. Han har bachelor og mastergrad i naturfag. Han er utdannet, og har jobbet som byggingeniør.

Autoritetsdata