University of St Andrews

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 56°20′28,378″N 2°47′35,380″V

Universitet i St Andrews' klassiske bygning, Swallowgate

University of St. Andrews i St. Andrews, Fife er et skotsk universitet som ble grunnlagt mellom 1410 og 1413 , og er således Skottlands eldste universitet, og verdens tredje eldste engelskspråklige universitet etter University of Oxford og University of Cambridge. Da tidspunktet for grunnleggelsen er noe usikkert, feirer Universitetet sitt 600-årsjubileum fra og med 2011 til og med 2013.

Universitetet er flere ganger blitt kåret til Skottlands beste og har de siste årene gått helt til topps i de britiske avisene The Guardians og The Times' rangeringer. I de nyeste Guardian-rangeringene fra 2012, oppføres St. Andrews som Storbritannias tredje beste universitet etter University of Oxford og University of Cambridge, men før London School of Economics (4), UCL (5) og University of Warwick (6).

Den norske oppdageren og Nobelprisvinneren Fridtjof Nansen var «Rector of the University» i perioden 19251928 og prins William studerte ved universitetet i perioden 20012005 der han møtte medstudenten Catherine, som han deretter giftet seg med.

Den norske språkfilosofen Herman Cappelen underviser ved University of St. Andrews.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:University of St Andrews – bilder, video eller lyd
StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.