London School of Hygiene & Tropical Medicine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
London School of Hygiene & Tropical Medicine
London School of Hygiene & Tropical Medicine building.jpg
Grunnlagt1899
BeliggenhetBloomsbury, Camden
MedlemskapORCID[1], Digital Preservation Coalition[2]Rediger på Wikidata
Nettstedhttp://www.lshtm.ac.uk/, http://www.lshtm.ac.uk/ (engelsk)

1 = London School of Hygiene and Tropical Medicine Archives
London School of Hygiene and Tropical Medicine
51°31′16″N 0°07′49″V

London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM, kalles ofte bare London School, «Londonskolen for hygiene og tropemedisin») er et kollegium under University of London.

Den ble grunnlagt i 1899 som London School of Tropical Medicine, og fikk sitt nåværende navn i 1924. Kollegiet holder til på Keppel Street i Bloomsbury

Balconies at the front of the building are decorated with gilded disease vectors, here a flea (for bubonic plague).
LSHTM Entrance sign and logo

Historie[rediger | rediger kilde]

Det var opprinnelig plassert på Albert Dock Seamen's Hospital i London Docklands. Like før denne undervisningen i tropisk medisin hadde blitt påbegynt i 1899 på ekstramuralskolen i Edinburgh og enda tidligere ved Londons Livingstone College grunnlagt i 1893 av Charles F. Harford-Battersby (1865-1925). Før han holdt foredrag på St George's Hospital i London, i 1895, ga Livingstone College Manson sin første mulighet til å undervise i tropisk medisin. Mansons tidlige karriere var som en lege i Fjernøsten hvor han utledde den korrekte etiologien av filariasis, en parasittisk vektorbasert sykdom, overført gjennom en myggbit. Da han kom tilbake til London, ble han utnevnt til medisinsk rådgiver til kolonistyret. Han trodde sterkt at leger skulle trenes i tropisk medisin for å behandle britiske koloniale administratorer og andre som arbeider i hele Storbritannias tropiske imperium. Han oppmuntret og mentoriserte Ronald Ross i løpet av denne perioden for å avdekke malariets korrekte etiologi, som Ross senere oppdaget i 1897, og vunnet Nobelprisen for hans innsats. Den opprinnelige skolen ble etablert som en del av Seamen's Hospital Society. I 1902 skrev velsmakeren Petit følgende om insititisjonen i et brev til Sir Francis Lovell (dekan på skolen), sitert i The Times.    Denne institusjonen, mens det er rikelig for studenter av sykdommer som nærmer seg øst, vil være middel til å bringe de vestlige og østlige sinnene sammen for å ha råd til hjelpen til lidelsen Øst, og dermed sementere denne forening av hjerter. [9] Det er pr. 2005 omkring 1600 studenter, samt at det gis fjernundervisning til omkring 7000 persner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ orcid.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ dpconline.org[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]