SOAS, University of London

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
School of Oriental and African Studies

School of Oriental and African Studies (SOAS) er et universitet grunnlagt i 1916 i det sentrale London, som sammen med flere Londonbaserte universiteter tilhører University of London. Universitet består av to campus. Hovedcampus er ved Russell Square i bydelen Bloomsbury, sammen med søsteruniversitetet University College London. I 2001 tilklom en campus i bydelen Islington ved Vernon Square, umlag 20 minutters gangavstand fra hovedcampus.

SOAS' utdannelse er i hovedsak fokusert på humaniora, politikk, rettsvitenskap, kultur og språk innen de geografiske regioner Afrika, Midtøsten og Asia. Universitetet tilbyr over 300 grunnutdannelser og et syttitall masterutdannelser. SOAS rangeres jevnlig som blant de ti beste universitetene i Storbritannia innen emner som arkeologi, historie og rettsvitenskap.

Fra SOAS' bibliotek

Til universitetet er det også knyttet to gallerier: The Percival David Foundation of Chinese Art innehar en av Europas mest omfattende samlinger av kinesisk keramikk og porselen. Brunei Gallery har en altomspennende samling med samtidige og historiske gjenstander fra Afrika, Mellomøsten og Asia.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]