Catherine, hertuginne av Cambridge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
Catherine
Hertuginne av Cambridge
Prince William and Duchess Kate of Cambridge visits Sweden 02 (cropped).jpg
FødtCatherine Elizabeth Middleton
9. januar 1982 (36 år)
Royal Berkshire Hospital
Ektefelle William, hertug av Cambridge (2011–)
Far Michael Middleton
Mor Carole Middleton
Søsken Pippa Middleton, James William Middleton
Barn George av Storbritannia, Charlotte of Cambridge, Louis av Storbritannia
Utdannet ved St Andrew's School, Pangbourne, Downe House School, Marlborough College, University of St Andrews (–2005)
Beskjeftigelse Aristokrat
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Medal
Annet navnCatherine Elizabeth Middleton
TitlerHertuginne av Cambridge
Grevinne av Strathearn
Lady Carrickfergus

Catherine, hertuginne av Cambridge (født Catherine Elizabeth «Kate» Middleton 9. januar 1982 i Reading) er gift med prins William, hertug av Cambridge, tronarving i Storbritannia og samvelderikene.

Før hertuginnetittelen[rediger | rediger kilde]

Catherine er datter av Michael Francis Middleton og Carole Middleton (født Goldsmith) og er det eldste av tre barn. Hun har en yngre søster, Philippa Middleton (f. 1983), og en yngre bror, James Middleton (f. 1987). Hun vokste opp i Berkshire, og etter at hun hadde studert ved Marlborough College begynte hun på Universitet i St. Andrews. Hun har utdannelse i kunsthistorie.

I 2001 møtte hun prins William som studerte samme sted. De to ble snart venner og oppmerksomhet fra media fulgte i kjølvannet. I 2005 framsatte advokaten hennes en klage på trakassering fra pressen. I april 2007 gikk det rykter i pressen at de to hadde skilt lag, men senere det samme året kom de sammen igjen.[trenger referanse] Siden da har Middleton vært til stede ved en rekke høyprofilerte kongelige begivenheter. Hun er blitt beundret for sin smak når det gjelder mote, og har blitt plassert på en rekke lister over «best kledde».[trenger referanse]

Forlovelse[rediger | rediger kilde]

Forlovelsesringen var den samme som prinsens mor Diana bar. Den 16. november 2010 ble det kjent at hun var blitt forlovet med William av Wales og at de skulle gifte seg.[1] Bryllupet stod 29. april 2011.

Tittel[rediger | rediger kilde]

På bryllupsdagen ble det gjort kjent at hun ville få tittelen Hennes Kongelige Høyhet, Hertuginnen av Cambridge (engelsk: Her Royal Highness The Duchess of Cambridge).

Graviditet[rediger | rediger kilde]

Den 3. desember 2012 annonserte det britiske slottet at hertuginnen var gravid med sitt første barn,[2] og den 22. juli 2013 fødte hertuginnen en sønn. Den 2. mai 2015 fødte hertuginnen en datter. Barnet ble født på St. Mary's Hospital i London. Hertugparet ankom St. Mary's Hospital 2. mai 2015. Barnet ble født klokken 8.34 vesteuropeisk sommertid og veide 3,71 kg.[3] 4. september 2017 ble det annonsert at hertuginne Kate og William av Cambridge ventet sitt tredje barn. 23. april 2018 meldte flere medier at fødselen var i gang på St. Mary's Hospital, og klokken 11.01 samme dag fødte hertuginnen en sønn. Han veide 3.8 kilo.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]