Trolla (Trondheim)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Trolla
LandNorge Norge
FylkeTrøndelag
KommuneTrondheim
Areal0,23 km²
Befolkning554[a] (2020)
Bef.tetthet2 408,7 innb./km²
Høyde over havet3 meter
Postnummer7018 Trondheim

Trolla
63°27′05″N 10°18′35″Ø

Trolla er et tettsted og en forstad til byen Trondheim. Tettstedet har 554[1] innbyggere per 1. januar 2020, og var tidligere et eget industristed med ca. 300 husstander, vest for daværende sentrum. Tidligere var Trolla Brug (grunnlagt i 1840) vesentlig for stedet, men bruket ble nedlagt i 1988. Trollavassdraget inkluderer Trollabekken, og var viktig for Trolla Brug og bygdas vannforsyning (i dag forsynes de fra Jonsvatnet).

Trolla ligger ca 10 minutter utenfor selve Trondheim by, noe som både gjør det sentralt men samtidig litt landlig. Det fins en del ruiner fra andre verdenskrig, lokalisert rett ovenfor Bynesveien. Trolla ligger mellom Flakk og Ila, og Bynesveien er hovedveien man følger for å komme seg til ferja.

Trolla har to veier som krysser hverandre, Brukseier Olsens vei og Trollahaugen. På toppen av Trolla, ligger Trolla barnehage som ligger rett ved grensen til Bymarka. Det fins mange turstier ved Trolla opp mot Bymarka, hvor en av dem fører til Damhaugen, som er en liten hytte med vaffelsalg og kaffe i vintersesongen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 6. oktober 2020. Besøkt 9. oktober 2020. TrøndelagstubbDenne Trøndelagrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.