Hopp til innhold

Trivium (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trivium
Trivium
OpphavUSAs flagg Sanford, Florida, USA
SjangerAlternativ metal, Metalcore, thrash metal
Aktive år1999–i dag
PlateselskapWarner (Roadrunner Records)
Nettstedwww.trivium.org
IMDbIMDb
Medlemmer
Matt Heafy
Paolo Gregoletto
Corey Beaulieu
Alex Bent
Tidligere medlemmer
Paul Wandtke
Travis Smith
Brad Lewter
Brent Young
Nick Augusto
Mat Madiro
Logo
Triviums logo
Andre forhold

Trivium er et amerikansk band fra Orlando i Florida dannet i 1999. De er kjent for å ha en type musikk som er en blanding av metal, thrash og rock. Bandet har kontrakt med Roadrunner Records, og her har bandet gitt ut syv studioalbum, elleve singler og tolv musikkvideoer. Deres siste album The Sin and the Sentence ble utgitt i 2017. De har solgt over 5 millioner album noe som gjør dem til et av de største moderne metalbandene fra USA.

Formasjon og debutalbum 1999-2004

[rediger | rediger kilde]

På et talentshow spilte unge Matt Heafy coverversjoner av Metallica og The Offspring-sanger. Vokalist Brad Lewter la da merke til han og spurte han om han ville prøve seg ut til bandet sitt. Disse to gikk da over til trommeslager Travis Smith sitt hus og spilte Metallica-sangen «For Whom the Bell Tolls». Etter en overraskende opptreden fikk Heafy sin plass i bandet. Etter flere suksessfulle opptredener på puber og klubber, gikk Lewter fra bandet, og Matt Heafy tok også rollen som vokalist. De fikk en platekontrakt og lagde albumet Ember to Inferno da de bare var en tromme og gitar duo. I undergrunnen til lokale metall band ble de sett på som et unikt band som blandet Heavy Metal inspirasjoner med Progressivt og Alternativt.

Etter en kort periode før livekonserter ble Corey Beaulieu med i bandet og det samme ble bassisten Brent Young. Musikkvideoen til «Like Light to Flies» fra deres første EP, ble spilt inn og florerte på nettet, og grunnet dette gikk de til noen små live konserter. Mest kjente var da deres opptreden på Ozzfest, ved en liten scene. Dette var Triviums første store konsert, og Matt Heafy Beskrev det som et mareritt. «Vi var ikke foreberedt på noe, og hadde aldri spilt for et stort publikum». I 2004 sluttet Brent Young og Paolo Gregoletto med som bassist, før de fikk varmet opp for Machine Head. Albumet Ember to Inferno fanget plateselskapet Roadrunner Records' interesse, og de skrev kontrakt med Trivium.

Ascendancy (2005)

[rediger | rediger kilde]

I 2004 spilte Trivium inn sitt andre studioalbum, produsert av Matt Heafy og Jason Suecof. Dette albumet debuterte på 151.-plass på Billboard 200 Musikkvideoene til singlene «Pull Harder on the Strings of Your Martyr», «A Gunshot to the Head of Trepidation», og «Dying in Your Arms» ble spilt mye på MTV-programmet Headbangers Ball, og «Dying in Your Arms» ble fra tid til annen spilt på amerikansk radio. Dette albumet inkluderte også nye versjoner av Ember To Inferno-sangen «The Decieved» og «Like Light to Flies».

The Crusade (2006)

[rediger | rediger kilde]

Etter en turne med Mendeed og God Forbid gikk Heafy og Jason Suecof i studio for å jobbe med sitt tredje album. Albumet ble sett på som mye mer Masseprodusert, og Heafy hadde byttet sin skriking/Screaming med mere typiske James Hetfield-vokaler. Og mange mente også at de hermet etter Metallica på stilen. Albumet var allikevel en suksess, og debuterte på 25.-plass på Billboard 200.

Shogun (2008)

[rediger | rediger kilde]

Trivium begynte arbeidet med sitt fjerde album sammen med produsent Nick Raskulinecz, som tidligere har jobbet med blant andre Bruce Springsteen, Foo Fighters, Stone Sour og Marilyn Manson. På dette albumet gikk Trivium mer tilbake til sine røtter som et metal-band. De jobbet hardt med albumet og etter som dette var en slags blanding av The Crusade og Ascendancy, ble det et melodisk og vakkert album som samtidig brutalt, noe som har blitt et slags varemerke for Trivium. Det er fortsatt screaming i bruk her, men på grunn av mye mer melodisk synging og dype tekster, ble albumet sterkere. Det fikk derfor veldig bra anmeldelser i USA. Dette var også fordi som Heafy sa «For første gang kunne de høre på et riff, og høre at det ikke var inspirert av noen, men heller lage noe egenartet og spesielt».

Albumet debuterte på en 23.-plass på Billboard 200 i USA, men det kom høyt opp på listene i flere andre land, og ble veldig godt mottatt i europeiske land. Dette er mest sannsynlig fordi Europa tar imot eksperimentelle band bedre. Plassene var Blant annet 1.-plass på albumlistene i Storbritannia, 1.-plass på listene i Australia, og 27.-plass på listene i Tyskland. I Norge kom den på en 34.-plass på VG-lista. Albumet solgte til gull i Storbritannia.

Dette regnes av mange som det beste albumet til Trivium. Det er inspirert av både gresk mytologi og japansk historie.

God of War III og et nytt album (2010)

[rediger | rediger kilde]

I 2010 slapp de singelen «Shattering the Skies Above» til det populære spillet God of War III . De slapp også ut et cover av bandet Sepultura. Trivium har siste året vært sterke forkjempere for piratkopiering eller digital musikk. Sammen med bandet Snow Patrol har de bedt fansen om å lage cd-er med deres beste sanger, å frivillig gi dem til folk på gaten, ifølge siden Torrentfreak. Dette har gjort at bandet har fått en stor tilhengerskare over internet. Ved slutten av 2010 begynte arbeid på deres nye album.

In Waves (2011)

[rediger | rediger kilde]

Neste album het In Waves. Det ble sluppet den 3. august i Europa. Albumet fikk sterke anmeldelser og debuterte på en 13.-plass i USA samt førsteplass i følgende land: Sverige, Storbritannia, Australia, Tyskland, Frankrike og Japan. To singler ble sluppet, «In Waves», som har blitt en populær konsertsang for bandet, og «Built to Fall», som kanskje er den mest radiovennlige sangen Trivium har gitt ut. 5. august spilte Trivium for sitt største publikum noensinne, foran over 100 000 publikumere på Wacken Open Air sin hovedscene. In Waves har i dag solgt over 500 000 eksemplarer.

Vengeance Falls (2013)

[rediger | rediger kilde]

Den 10. oktober 2013 kom Vengeance Falls. Albumet ble produsert av Disturbed's vokalist David Draiman. Mange har i ettertid kritisert dette albumet for å bære for mye preg av Disturbed's sound. Matt Heafy har selv uttalt at det ikke er blant hans favoritter i Trivium-katalogen, men at albumet likevel var svært viktig for bandet ettersom singelen Strife ga Trivium et gjennombrudd for å bli spilt på radio i USA.

Silence in the Snow (2015)

[rediger | rediger kilde]

Silence in the Snow er Triviums første, og hittil eneste, album som kun inneholdt clean-singing. Dette skyldtes at vokalisten Matt Heafy hadde blåst ut stemmen etter Vengeance Falls-turnéen i 2014, noe som tvinget han til å legge vekk scream-vokalene før han omsider lærte en ny teknikk. Under lanseringen ble det sagt av bandets medlemmer at grunnen til at albumet kun hadde clean-singing var at det ikke var behov for screams. I ettertid har bandets gitarist Corey Beaulieu derimot uttalt at «det var som å gå inn i en boksekamp med en arm bak ryggen, både med tanke på Matts stemme og trommene på albumet. Til tross for det, var albumet nok en viktig brikke for å få Trivium på radio, særlig med singler som «Until The World Goes Cold» og «Dead and Gone».

The Sin and the Sentence (2017)

[rediger | rediger kilde]

Triviums album The Sin and the Sentence ble utgitt den 20. oktober 2017. Det er det første med Triviums nyeste trommeslager Alex Bent. På The Sin and the Sentence samles alle Triviums «sounder» fra tidligere album. Det inkluder Matt Heafy's scream-vokaler igjen, samt svært tekniske trommer fra Alex Bent. Fan-responsen på sosiale medier[1][2] tyder på at dette er svært velkommen. Samtidig har albumet fått svært gode kritikeranmeldelser fra nettsteder som blant annet MetalSucks.net, som ga albumet 4.5/5[3], og ultimate-guitar.com som ga 8/10.[4]

Andre sjangere

[rediger | rediger kilde]

Triviums musikalske produksjon overskrider noen sjangergrenser. Albumet Ascendancy kan klassifiseres som metalcore, mens blant annet Shogun viser et tydelig preg av thrash metal. Bandet har selv avstått fra å plassere seg selv i en sjanger, og Matt Heafy har sagt følgende: «Vi er et rockeband. Kritikere liker å definere bandet som både thrash Metal, metalcore og alternativ metal

Medlemmer

[rediger | rediger kilde]
Nåværende

Tidligere medlemmer

[rediger | rediger kilde]

Tidslinje

[rediger | rediger kilde]

Diskografi

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]