Trivium (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Trivium.png
Trivium in Pumpehuset.jpg
Trivium
Opphav USA Sanford, Florida, USA
Periode 1999–i dag
Sjanger Alternativ metal, Metalcore, thrash metal
Plateselskap Warner (Roadrunner Records)
Nettsted www.trivium.org
Medlemmer
Matt Heafy
Paolo Gregoletto
Corey Beaulieu
Alex Bent
Tidligere medlemmer
Paul Wandtke Travis Smith
Brad Lewter
Brent Young
Nick Augusto
Mat Madiro

Trivium er et amerikansk band fra Orlando i Florida dannet i 1999. De er kjent for å ha en type musikk som er en blanding av metal, thrash og rock. Bandet har kontrakt med Roadrunner Records, og her har bandet gitt ut seks studioalbum, elleve singler og tolv musikkvideoer. Deres siste album Silence in the Snow ble sluppet ut i 2015. De har solgt over 5 millioner album noe som gjør dem til et av de største moderne metall bandene fra USA.

Formasjon og debutalbum 1999-2004[rediger | rediger kilde]

På et talentshow spilte unge Matt Heafy coverversjoner av Metallica og The Offspring-sanger. Vokalist Brad Lewter la da merke til han og spurte han om han ville prøve seg ut til bandet sitt. Disse to gikk da over til trommeslager Travis Smith sitt hus og spilte Metallica-sangen «For Whom the Bell Tolls». Etter en overraskende opptreden fikk Heafy sin plass i bandet. Etter flere suksessfulle opptredener på puber og klubber, gikk Lewter fra bandet, og Matt Heafy tok også rollen som vokalist. De fikk en platekontrakt og lagde albumet Ember to Inferno da de bare var en tromme og gitar duo. I undergrunnen til lokale metall band ble de sett på som et unikt band som blandet Heavy Metal inspirasjoner med Progressivt og Alternativt.

Etter en kort periode før live konserter ble Corey Beaulieu med i bandet og det samme ble bassisten Brent Young. Musikkvideoen til «Like Light to Flies» fra deres første EP, ble spilt inn og florerte på nettet, og grunnet dette gikk de til noen små live konserter . Mest kjente var da deres opptreden på Ozzfest, ved en liten scene. Dette var Triviums første store konsert, og Matt Heafy Beskrev det som et mareritt. «Vi var ikke foreberedt på noe, og hadde aldri spilt for et stort publikum». I 2004 sluttet Brent Young og Paolo Gregoletto med som bassist, før de fikk varmet opp for Machine Head. Albumet Ember to Inferno fanget plateselskapet Roadrunner Recordss interesse, og de skrev kontrakt med Trivium.

Ascendancy (2005)[rediger | rediger kilde]

I 2004 spilte Trivium inn sitt andre studioalbum, produsert av Matt Heafy og Jason Suecof. Dette albumet debuterte på 151.-plass på Billboard 200 Musikkvideoene til singlene «Pull Harder on the Strings of Your Martyr», «A Gunshot to the Head of Trepidation», og «Dying in Your Arms» ble spilt mye på MTV-programmet Headbangers Ball, og «Dying in Your Arms» ble fra tid til annen spilt på amerikansk radio. Dette albumet inkluderte også nye versjoner av Ember To Inferno-sangen «The Decieved» og «Like Light to Flies».

The Crusade (2006)[rediger | rediger kilde]

Etter en turne med Mendeed og God Forbid gikk Heafy og Jason Suecof i studio for å jobbe med sitt tredje album. Albumet ble sett på som mye mer Masseprodusert, og Heafy hadde byttet sin skriking/Screaming med mere typiske James Hetfield-vokaler. Og mange mente også at de hermet etter Metallica på stilen. Albumet var allikevel en suksess, og debuterte på 25.-plass på Billboard 200.

Shogun (2008)[rediger | rediger kilde]

Trivium begynte arbeidet med sitt fjerde album sammen med produsent Nick Raskulinecz, som tidligere har jobbet med blant andre Bruce Springsteen, Foo Fighters, Stone Sour og Marilyn Manson. På dette albumet gikk Trivium mer tilbake til sine røtter som et metal-band. De jobbet hardt med albumet og etter som dette var en slags blanding av The Crusade og Ascendancy, ble det et melodisk og vakkert album som samtidig brutalt, noe som har blitt et slags varemerke for Trivium. Det er fortsatt screaming i bruk her men på grunn av mye mer melodisk synging og dype tekster, ble albumet sterkere. Det fikk derfor veldig bra anmeldelser i USA. Dette var også fordi som Heafy sa «For første gang kunne de høre på et riff, og høre at det ikke var inspirert av noen, men heller lage noe egenartet og spesielt».

Albumet debuterte på en 23.-plass på Billboard 200 i USA, men det kom høyt opp på listene i flere andre land, og ble veldig godt mottatt i europeiske land. Dette er mest sannsynlig fordi Europa tar imot eksperimentelle band bedre. Plassene var Blant annet 1.-plass på albumlistene i Storbritannia, 1.-plass på listene i Australia, og 27.-plass på listene i Tyskland. I Norge kom den på en 34.-plass på VG-lista. Albumet solgte til gull i Storbritannia .

Dette regnes av mange som det beste albumet til Trivium. Det er inspirert av både gresk mytologi og japansk historie.

God of War III og et nytt album (2010)[rediger | rediger kilde]

I 2010 slapp de singelen «Shattering the Skies Above» til det populære spillet God of War III . De slapp også ut et cover av bandet Sepultura. Trivium har siste året vært sterke forkjempere for piratkopiering eller digital musikk. Sammen med bandet Snow Patrol har de bedt fansen om å lage cd-er med deres beste sanger, å frivillig gi dem til folk på gaten, i følge siden Torrentfreak. Dette har gjort at bandet har fått en stor tilhengerskare over internet. Ved slutten av 2010 begynte arbeid på deres nye album.

In Waves (2011)[rediger | rediger kilde]

Neste album ble bestemt at skulle hete In Waves. Og det ble sluppet ut den 3. August i Europa. Albumet fikk sterke anmeldelser og debuterte på en 13.-plass i USA samt førsteplass i følgende land: Sverige, Storbritannia, Australia, Tyskland, Frankrike og Japan. To singler ble sluppet, "In Waves" som har blitt en populær konsertsang for bandet og "Built To Fall", som kanskje er den mest radiovennlige sangen Trivium har gitt ut. Sistnevnte ble gyldig for radio i de fleste land og bandet spilte også denne sangen på den britiske kanalen BBC. 5. August spilte Trivium for sitt største publikum noensinne, foran over 100 000 publikumere på Wacken Open Air sin hovedscene. In Waves har i dag solgt over 500 000 kopier.

Vengeance Falls (2013)[rediger | rediger kilde]

Silence in the Snow (2015)[rediger | rediger kilde]

Andre sjangere[rediger | rediger kilde]

Trivium er et band som alltid har vært vanskelig å definere. De fleste ville kanskje kalt dem et Thrash Metal band etter å ha hørt albumet "Ascendancy", men de er samtidig for melodiske til å bli definert som Thrash. Bandet har selv frastått fra å putte seg selv i en sjanger, der Matt Heafy sier følgende: Vi er et rockeband. Kritikere liker å definere bandet som både Thrash Metal og Alternativ metal. Bandet har definert seg selv som en blanding av Muse og Metallica og har selv disse bandene som sine største inspirasjoner.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Heavy metal-bandstubbDenne bandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.