Disturbed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Disturbed
Disturbed Sweden Rock 2008.jpg
Disturbed på Sweden Rock Festival 2008
OpphavChicago, Illinois, USA
Periode1996 -
SjangerHard rock, nu metal, alternative metal
Aktive år1996
PlateselskapGiant Records
Warner Bros.
Reprise Records
Nettstedwww.disturbed1.com
IMDbIMDb
Medlemmer
David Draiman
Dan Donegan
John Moyer
Mike Wengren
Tidligere medlemmer
Steve «Fuzz» Kmak
Logo
Disturbeds logo

Disturbed er et metal-band fra Chicago, Illinois.

Gruppen ble dannet i 1996 da musikerne Dan Donegan (gitar), Steve «fuzz» Kmak (bass), og Mike Wengren (trommer) ansatte sangeren David Draiman (Vokalist). Siden oppstarten har bandet solgt over 10 millioner album over hele verden, gitt ut tre nummer én album og har blitt nominert til en Grammy Award, noe som gjør det til et av de mest vellykkede rockebandene de siste årene. Kun seks andre rockeband har gitt ut tre nummer én album på rad: Van Halen, Pearl Jam, U2, Dave Matthews Band, Staind, og Metallica.

Klassifisert av enkelte som et rock eller nu metal band, blir Disturbed nå vurdert av enkelte musikk-kritikere som hard rock og heavy metal, selv om andre nå betrakter dem som alternativ metal. Men bandets sjanger blir fortsatt diskutert. Når de blir spurt om at die-hard heavy metal-fans ikke finner Disturbed tunge (heavy) nok, har frontman David Draiman uttalt:

«Vi spiller sikkert for mye melodisk musikk og vi er sikkert ikke barske eller opprørske nok. Selv om vi egentlig elsker den typen musikk, er det ikke det vi prøver å gjøre. Hvis vi må plassere ting i sammenheng, er vi mer hard rock enn heavy metal i disse dager.»

Disturbed har også gitt ut noen fine versjoner av andre artisters hit, som "Land of Confusion" (Ten Thousand Fists) og "The Sound of Silence" (Immortalized).

Tidligere dager som Brawl 1994-1996[rediger | rediger kilde]

Disturbed er egentlig bedre kjent som Brawl, et band som besto av vokalist Eric Awalt, gitarist Dan Donegan, trommeslager Mike Wengren, og bassist Steve "Fuzz" Kmak. Awalt forlot bandet kort tid etter at de hadde spilt inn en demo, og de resterende tre begynte å lete etter en ny vokalist. De postet en annonse i den lokale musikkavisen i Chicago, Illinois, som var kalt "Illinois Entertainer".

David Draiman, som hadde vært på tjue auditions den måneden, svarte på annonsen. Som gitarist Dan Donegan kommenterte etter å ha hørt Draiman, "Etter alle de vi har snakket med og testet på audition, var han (Draiman) den eneste som var klar til å gå med originalene. Og det imponerer meg, for å ha sagt det." Donegan sa også, "Jeg synes det er tøft gjort å gå rett inn i et rom med menn man ikke vet hvem er, og dermed ha baller til å si, 'La oss bare, du vet, la oss bare jamme'. Angående Draiman som deres nye vokalist i bandet, sa Donegan, "Etter et par minutter begynner han å fyre løs enorme melodier. Og der sitter jeg...spiller på gitaren min og smiler fra øre til øre, prøver å la være å få frem at jeg liker ham, for det vil jeg ikke... Som jeg sa etterpå, 'Vi ringer deg senere, vi må diskutere det litt.' Men jeg var så gira. Frysninger på ryggen. Siterer, 'Det er noe spesielt her'." Og som trommeslager Mike Wengren kommenterte, "Vi klikket fullstendig." Etter dette ble Draiman med i bandet og gjendøpte det Disturbed. I et intervju om hvorfor Draiman valgte å gjendøpe bandet fortalte han, "Dette hadde jeg hatt i bakhodet som et bandnavn i flere år. Det virket som om det symboliserte alt vi følte på den tiden. Den graden av samsvar som folk var tvunget inn i var forvirrende (disturbing) for oss, så navnet hadde liksom en mening."


Diskografi[rediger | rediger kilde]

Disturbed har gitt ut syv studioalbum:

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Dagens medlemmer
Tidligere medlemmer

Konserter i Norge[rediger | rediger kilde]

De har også deltatt på Hovefestivalen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]