The Avengers: Age of Ultron

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Avengers: Age of Ultron
Generell informasjon
SjangerSuperhelt
Action
Eventyr
Utgivelsesår2015
Prod.landUSA
Lengde142 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJoss Whedon
ProdusentKevin Feige
ManusforfatterJoss Whedon
MusikkDanny Elfman
Brian Tyler
SjeffotografBen Davis
KlippJeffrey Ford
Lisa Lassek
Foran kamera
MedvirkendeRobert Downey jr.
Chris Evans
Mark Ruffalo
Chris Hemsworth
Scarlett Johansson
Jeremy Renner
Samuel L. Jackson
Aaron Taylor-Johnson
Elizabeth Olsen
James Spader
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapMarvel Studios
Walt Disney Studios Motion Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Avengers: Age of Ultron er en amerikansk superheltfilm fra 2015, skrevet og regissert av Joss Whedon. De mest sentrale rollene spilles av Robert Downey jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen og James Spader.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tony Starks eksperiment med et program som er ment for å være med på å skape fred slår brutalt feil, og den onde og mektige roboten Ultron reiser seg. The Avengers, med blant andre Iron Man, Captain America, Hulk, Thor, Black Widow og Hawkeye, må dermed slå seg sammen igjen, og de henter i tillegg inn ytterligere forsterkninger for å beskytte verden fra denne nye og enorme trusselen. Noen av de nye alliansene er også av det ubehagelige slaget, og etter fallet til S.H.I.E.L.D. har ikke heltene noen andre enn seg selv å stole på, noe som byr på utfordringer.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen har premiere 22. april 2015. Den er en direkte oppfølger til The Avengers (2012).

The Avengers: Age of Ultron er den ellevte filmen i Marvels superheltfilmserie, og er en avslutning på det Marvel kaller fase 2 av serien. Tidligere filmer i filmserien inkluderer:

I tillegg eksisterer TV-seriene Agents of S.H.I.E.L.D., Agent Carter, Daredevil og kommende A.K.A. Jessica Jones i samme univers.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

I 2011 ble det diskutert å lage en oppfølger til The Avengers, og i kjølvannet av filmens suksess ble det rett etter premieren i mai 2012 kunngjort at oppfølgeren var i utvikling. De fleste av hovedrolleinnehaverne hadde kontraktsfestet å være med i oppfølgeren, unntatt Robert Downey jr., som hadde en firefilmskontrakt som gikk ut etter Iron Man 3. I august 2012 bestemte Joss Whedon seg for å regissere oppfølgeren. Whedon uttalte at han allerede i desember 2012 hadde en plan for manuset for filmen, og sa at død vil spille en vesentlig rolle i filmen. I april 2013 ble det sagt at filmingen ville starte tidlig i 2014, og at søsknene Quicksilver og Scarlet Witch skulle være med i filmen. Høsten 2013 ble det bekreftet at Aaron Taylor-Johnson og Elizabeth Olsen hadde fått rollene som disse to, slik det var blitt ryktet i lengre tid. Sent i august ble det annonsert at James Spader var klar for å spille Ultron, antagonisten i filmen.

Under San Diego Comic-Con International 2013 bekreftet Whedon at Hawkeye og Black Widow skulle være med i oppfølgeren. Mark Ruffalo bekreftet via sin Twitter-konto allerede i mars 2013 at han var klar for filmen. I august fulgte Chris Evans på via en artikkel i Deadline, mens USA Today rapporterte i august at Samuel L. Jackson var klar for å returnere. I september gjorde både Chris Hemsworth og Scarlett Johansson det klart at de fortsetter i sine roller.

Oppfølgere[rediger | rediger kilde]

Det er bekreftet at den neste Avengers-historien kommer i to deler: Avengers: Infinity War Part 1 (planlagt i 2018) og Avengers: Infinity War Part 2 (2019). Anthony og Joe Russo vil regissere den todelte filmen, mens Christopher Markus og Stephen McFeely har blitt hanket inn til å skrive manus (disse fire hadde for øvrig de samme funksjonene i Captain America: The Winter Soldier). Begge disse filmene vil bli filmet samtidig, og innspillingene starter etter planen i 2016.

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Saoirse Ronan ble vurdert for rollen som Scarlet Witch.
  • James Spader var Joss Whedons første og eneste valg for rollen som Ultron, på grunn av sin «hypnotiske stemme som kan være skremmende rolig og fengslende, samtidig som den er menneskelig og humørfylt.»
  • Age of Ultron vil bli den siste Avengers-filmen med Joss Whedon som regissør. Filmens to oppfølgere, Avengers: Infinity War Part 1 og Avengers: Infinity War Part 2 vil bli regissert av brødrene Joe og Anthony Russo. De to er allerede kjent med Marvel-universet, der de sammen har regissert Captain America: The Winter Soldier.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ O'Connell, Sean (desember 2014) Avengers 2 Will Be The Last Avengers Directed By Joss Whedon. Cinemablend

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]