Hopp til innhold

The Incredible Hulk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hulk
Generell informasjon
SjangerAction/eventyr
Utgivelsesår2008
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiLouis Leterrier
ProdusentAvi Arad
Kevin Feige
Gale Anne Hurd
ManusforfatterZak Penn
Foran kamera
MedvirkendeEdward Norton
Liv Tyler
Tim Roth
William Hurt
Tim Blake Nelson
Ty Burrellm.fl.
Annen informasjon
Budsjett$150 millioner
Prod.selskapMarvel Enterprises
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Incredible Hulk er en film fra 2008 med Edward Norton i hovedrollen. Norton spiller Bruce Banner, en forsker som forvandler seg til et grønt monster når han blir opphisset eller sint.

I filmen prøver Banner å finne en motgift for å bli kvitt stoffet som gjør ham til Hulk.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Ved Culver University i Virginia har general Thaddeus "Thunderbolt" Ross ett møte med Dr. Bruce Banner, hans kollega og kjæresten til Ross sin datter Betty. Ross er interessert i ett eksperiment som han hevder kan gjøre mennesker immune mot gammastråling. Eksperimentet ble grunnlagt under 2. verdenskrig for å produsere super-soldater. Ross ønsker å gjenskape ett eksperiment, men dette mislykkes, men i denne prosesen Bruce Banner blir eksponert for gammastråling. Dette gjør at han blir transformert til Hulken i korte perioder, når pulsen hans øker til over 200 slag per minutt. Hulken ødelegger laboratoriet sitt og området rundt, dreper flere mennesker og skader generalen og kjæresten Betty, sammen med flere andre. Banner må deretter flykte fra det amerikanske militæret, og fra Ross som ønsker å bruke Hulken som våpen.

Fem år senere arbeider Banner ved en fabrikk i Rio de Janeiro, Brasil, samtidig som han leter etter en kur mot tilstanden hans. Over Internett samarbeider han anonymt med noen som bare er kjent under kallenavnet "Mr. Blue" som blant annet lærer Banner yoga-teknikker for å beholde selvkontroll. Dette gjør at han ikke har forandret seg til Hulken på fem måneder. Etter at Banner får ett kutt i en finger, faller en dråpe av blodet hans i en flaske. Denne blir til slutt drukket av en eldre mann i Milwaukee, Wisconsin, og gjør ham syk på grunn av gammastråling. Ross bruker flasken for å spore opp Banner. Han sender spesialstyrker, ledet av Emil Blonsky, for å ta Banner til fange. Banner forvandler seg til Hulken, og beseirer Blonsky og hans team. Etter at Ross forklarer hvordan Banner ble til Hulken, samtykker Blonsky til å bli injisert med en liten mengde av et lignende serum. Dette gir ham langt bedre hastighet, styrke og smidighet. Men dette begynner også å deformere skjelettet hans, og svekker dømmekraften hans.

Banner reiser tilbake til Culver University, hvor han gjenforenes med Betty. Banner blir angrepet en gang til av Ross og Blonsky sine styrker, tipset av den mistenksomme Leonard Samson. Banner forvandler seg igjen til Hulken. Den påfølgende slåsskampen rett utenfor universitetet, men Ross og hans styrker mislykkes igjen. De trekker seg tilbake, og Hulken skader Blonsky alvorlig. Hulken forvandler seg deretter tilbake til Banner, og han flykter sammen med Betty. Banner kontakter "Mr. Blue" som oppfordrer dem til å møte ham i New York City. Mr. Blue viser seg faktisk å være biolog Dr. Samuel Sterns, som forteller at han har utviklet en mulig motgift mot Banners tilstand. Blonsky slutter seg til Ross sine styrker for et tredje forsøk på å ta Banner i varetekt. Dette lykkes, og Banner og Betty blir ført bort i et helikopter.

Blonsky beordrer Stern å injisere ham med Banners blod, ettersom han begjærer Hulkens makt og styrke. Dette eksperimentet gjør at Blonsky går gjennom en mutasjon, en skapning med størrelse og styrke som overgår Hulken. Han angriper Stern, som får noe av Banners blod på seg gjennom et kutt i pannen. Dette gjør at Stern også begynner å mutere. I sin nye monstrøse form stormer Blonsky gjennom Harlem. Ross innser at Hulken er den eneste som kan stoppe Blonsky, og Banner overbeviser Ross om å løslate ham. Han hopper fra Ross sitt helikopter, og forvandler seg til Hulken etter å ha truffet bakken. Etter en slåsskamp gjennom hele Harlem, klarer Hulken endelig å beseire Blonsky ved å nesten kvele ham. Men han skåner livet til Blonsky etter at han hører Bettys bønn. Banner overlater Blonsky til Ross og styrkene hans for å arrestere ham. Etter et kort øyeblikk sammen med Betty, flykter Hulken til New York. En måned senere befinner Banner seg i Bella Coola, British Columbia. I stedet for å undertrykke transformasjonen, begynner han å forvandle seg på en mer kontrollert måte. Filmen slutter med at Tony Stark (spilt av Robert Downey jr.) tar kontakt med general Ross i en liten bar, og informerer ham om at en ny gruppe blir satt sammen - senere kjent under navnet The Avengers.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle Notater
Edward Norton Bruce Banner / Hulk Lou Ferigno har stemmen til Hulken. Har også en cameo i filmen
Liv Tyler Betty Ross
Tim Roth Emil Blonsky / The Abomination
William Hurt Thaddeus Ross
Ty Burrell Dr. Leonard Samson
Christina Cabot Kathleen Sparr
Robert Downey jr. Tony Stark Cameo
Stan Lee Stan Lee Cameo
Peter Mensah Joe Greller
Tim Blake Nelson Samuel Stern
Paul Soles Stanley
Martin Starr Amadeus Cho
Nicholas Rose Jack McGee
P.J. Kerr Jim Wilson

Triva[rediger | rediger kilde]

  • Filmen Hulk som ble laget i 2003 har ingen forbindelse med denne filmen.
  • Edward Norton skulle egentlig ha rollen som Bruce Banner/Hulk i The Avengers, men måtte byttes ut etter at forhandlingene ikke førte frem. Mark Ruffalo tok derfor over som Bruce i The Avengers.[trenger referanse]
  • En oppfølger med navn The Incredible Hulk 2 er i produksjon, men vil ikke komme på kino før tidligst 2015.[trenger referanse]
  • Det er også planer om å lage en TV-serie som oppfølger med premiere på amerikansk TV i løpet av 2013-2014. Dette er ennå ikke bekreftet, men den eventuelle TV-seriens popularitet skal visstnok være avgjørende for om The Incredible Hulk 2 skal komme på kino i 2015.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]