Star Trek: Voyager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Star Trek: Voyager
Generell informasjon
SjangerScience fiction
Prod.landUSA
Sendeår1995
Sesonger7
Episoder172 (liste)
Lengde45 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påStar Trek
Foran kamera
Medvirkende
38 oppføringer
Robert Picardo (rollefigur: Doctor)
Kate Mulgrew (rollefigur: Kathryn Janeway)
Robert Beltran (rollefigur: Chakotay)
Jennifer Lien (rollefigur: Kes)
Robert Duncan McNeill (rollefigur: Tom Paris)
Tim Russ (rollefigur: Tuvok)
Roxann Dawson (rollefigur: B'Elanna Torres)
Garrett Wang (rollefigur: Harry Kim)
Ethan Phillips (rollefigur: Neelix)
Jeri Ryan (rollefigur: Seven of Nine)
Josh Clark (rollefigur: Joe Carey)
Nancy Hower[1]
Alexander Enberg
Manu Intiraymi
Scarlett Pomers[2]
Brad Dourif
Raphael Sbarge
Abdullah II
Tom Morello
Jason Alexander
Ed Begley, Jr.
David Graf
Gary Graham
Joel Grey
Dwayne Johnson
Michael McKean
Sharon Lawrence
Virginia Madsen
John Savage
John Rhys-Davies
Sarah Silverman
Kurtwood Smith
Ray Walston
Titus Welliver
Ray Wise
Scott Thompson
John de Lancie (rollefigur: Q)
Martha Hackett (rollefigur: Seska)
Bak kamera
Skaper(e)Rick Berman, Michael Piller, Jeri Taylor
ProdusentRick Berman, Jeri Taylor, Kenneth Biller, Brannon Braga
TittelmusikkJerry Goldsmith
MusikkJerry Goldsmith
Prod.selskapParamount Network Television
Sending
Periode16. januar 199523. mai 2001
TV-kanalUPN
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Star Trek: Voyager er en amerikansk science fiction-serie som ble sendt fra 16. januar 1995 til 23. mai 2001 på UPN. Serien er en del av Star Trek-universet, som bygger på fjernsynsserien Star Trek fra 1966.

Handlingen i Star Trek: Voyager er lagt til årene 2371 til 2377. Romskipet USS «Voyager» fra Starfleet strander på den andre siden av Melkeveien, 70 000 lysår fra jorden, og må begynne på den 75 år lange reisen hjem.[3]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I pilot-episoden forlater USS Voyager romstasjonen Deep Space Nine på et oppdrag inn i det forræderske Badlands. De leter etter et savnet romskip som ble pilotert av et team av Maquis-opprørere - som Voyagers sikkerhetsoffiser, Vulcan-løytnanten Tuvok, i all hemmelighet har infiltrert. Mens de er i Badlands, blir «USS Voyager» omsluttet av en kraftig energi-bølge som dreper flere av mannskapet, skader romskipet og strander mer enn 70 000 lysår fra Jordkloden.

Men denne energi-bølgen var ikke et vanlig naturfenomen. Den ble egentlig brukt av en fremmed enhet kjent som Caretaker som også bruker Ocampa, en rase av romvesener som allerede har bortført en rekke andre arter fra hele galaksen. Et romskip med Maquis-opprørere ble også trukket inn i det samme området, og til slutt blir de to mannskapene motvillige enige om å slå seg sammen etter at Caretaker-romstasjonen blir ødelagt i en konflikt mot en annen fremmed art: Kazon. Chakotay, leder for Maquis-gruppen, blir Voyagers førsteoffiser.

B'Elanna Torres, en halvt menneske / halvt Klingon blir utnevnt til ny sjef over alle ingeniørene. Tom Paris, som Janeway løslot fra et fengsel for å hjelpe med å finne Maquis-romskipet, blir også nny offiser på Voyager. På grunn av dødsfallene til hele skipets medisinske stab blir «doktoren» et akuttmedisinsk hologram opprinnelig designet kun for kortvarig bruk, ansatt som skipets overlege på fulltid. Neelix, et åtseldyr og Kes (en ung Ocampa) ønskes velkommen om bord - som henholdsvis skipets kokk, og som doktorens medisinske assistent.

Samtidig som de legger ut på sin anslåtte 75 år lange reise hjem, passerer mannskapet gjennom en rekke ulike regioner som tilhører forskjellige arter: blant annet den barbariske og krigerske Kazon. De organ-høstende, sykdomsherjede Vidiians. Den nomadiske jeger-rasen Hirogen. Den fryktinngytende arten 8472 fra det flytende rom; og de bemerkelsesverdig Borg. De møter også farlige naturfenomener, et tåkete område kalt Nekrit Expanse, et stort område med tomt rom kalt Void, ormehull, eller andre merkelige opplevelser. Doktoren blir også mer menneske-lignende etter hvert, og oppdager kjærligheten til musikk og kunst. I den andre sesongen blir det første barnet født om bord på skipet til fenrik Samantha Wildman.

Tidlig i den syvende sesongen gifter Tom Paris og B'Elanna Torres seg, etter å ha vært forlovet seg lenge - Torres føder senere barnet deres d, Miral Paris. Sent i den syvende sesongen oppdager mannskapet en koloni av Talaxianere på en provisorisk bosetning i et asteroide-felt, og Neelix velger å ta farvel med resten av USS Voyager og leve igjen blant sitt eget folk. I løpet av serien oppdager Voyager-mannskapet også forskjellige måter å redusere deres 75 år lange reise på, for eksempel snarveier i verdensrommet og teknologi-løft om bord på USS Voyager.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nancy Hower - Memory Alpha, the Star Trek Wiki», avsnitt, vers eller paragraf Appearances[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Scarlett Pomers - Memory Alpha, the Star Trek Wiki», avsnitt, vers eller paragraf Star Trek appearances[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]