Robert Beltran

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Robert Beltran
Robert Beltran.jpg
Født19. november 1953 (64 år)
Bakersfield
Utdannet ved California State University, Fresno, Bakersfield College
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller
NasjonalitetUSA

Robert Beltran (født 19. november 1953 i Bakersfield, California) er en amerikansk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Kommandør Chakotay på Star Trek: Voyager fra 1995 til 2001.

Beltran ble uteksaminert fra California State University i Fresno med en grad i teater og deretter flyttet han til Los Angeles for å starte sin karriere som skuespiller. Beltran har jevnlig dukket opp både på teater og film siden 1970-tallet. Beltran hadde sin første større filmrolle i Zoot Suit i 1981, men hans virkelig store gjennombrudd kom i 1982 da han spilte karakteren Raoul i kultklassikeren Eating Raoul. Beltran hadde også en birolle som Chuck Norris sin partner i filmen Lone Wolf McQuade fra 1983. Denne filmen la også det senere grunnlaget for TV-serien Walker.

Beltran vant Nosotros Golden Eagle Award for beste skuespiller i en TV-serie i 1997. Siden 2003 har Beltran samarbeidet med forskjellige amatør-skuespillere i LaRouche Youth Movement i å utføre skuespill og scener av skuespill som ble skrevet av Friedrich Schiller og William Shakespeare. I 2001 ble det rapportert i avisen USA Today at Ball hadde gitt 50 000 amerikanske dollar til forskjellige veldedighetsorganisasjoner. I tillegg til hans karriere som skuespiller arbeider Beltran også med å komponere musikk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]