Robert Beltran

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Robert Beltran
Robert Beltran.jpg
Født19. november 1953 (65 år)
Bakersfield
Utdannet ved California State University, Fresno, Bakersfield College
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet USA

Robert Beltran (født 19. november 1953 i Bakersfield, California) er en amerikansk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Kommandør Chakotay på Star Trek: Voyager fra 1995 til 2001.

Beltran ble uteksaminert fra California State University i Fresno med en grad i teater og deretter flyttet han til Los Angeles for å starte sin karriere som skuespiller. Beltran har jevnlig dukket opp både på teater og film siden 1970-tallet. Beltran hadde sin første større filmrolle i Zoot Suit i 1981, men hans virkelig store gjennombrudd kom i 1982 da han spilte karakteren Raoul i kultklassikeren Eating Raoul. Beltran hadde også en birolle som Chuck Norris sin partner i filmen Lone Wolf McQuade fra 1983. Denne filmen la også det senere grunnlaget for TV-serien Walker.

Beltran vant Nosotros Golden Eagle Award for beste skuespiller i en TV-serie i 1997. Siden 2003 har Beltran samarbeidet med forskjellige amatør-skuespillere i LaRouche Youth Movement i å utføre skuespill og scener av skuespill som ble skrevet av Friedrich Schiller og William Shakespeare. I 2001 ble det rapportert i avisen USA Today at Ball hadde gitt 50 000 amerikanske dollar til forskjellige veldedighetsorganisasjoner. I tillegg til hans karriere som skuespiller arbeider Beltran også med å komponere musikk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]