Ethan Phillips

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ethan Phillips
EthanPhillips.jpg
Født8. februar 1955[1][2] (64 år)
Garden City
Utdannet ved Boston University, Cornell University
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, dramatiker
Nasjonalitet USA

Ethan Phillips (født 8. februar 1955) er en amerikansk skuespiller, dramatiker og forfatter.

Phillips gikk på Boston University der han tok en bachelorgrad i engelsk litteratur. Han har også en MFA fra Cornell University. Per 2008 bodde han i Los Angeles, California, sammen med sin kone, Patricia Cresswell som er kunstner. De giftet seg den 10. august 1990. Han er en ivrig backpacker og en dyktig tenorsaksofonist, og han er interessert i ornitologi og botanikk.

Etter at Phillips forlot New York der han hadde vokst opp, begynte han på sin skuespiller-karriere med opptredener på Broadway og off-Broadway oppsetninger ved forskjellige teatre. Han vant en pris under Best of the Actors' Festival i 1977. Phillips har dukket opp i over tretti filmer, som begynte med en liten rolle i Ragtime som karakteren Milos Forman. Han har hatt mindre roller i TV-serien Boston Legal, Castle og The Good Guys.

Phillips har hatt flere gjesteopptredener på forskjellige TV-serier og TV-filmer, som for eksempel Bones, Criminal Minds, Numb3r, JAG, Law & Order og Arrested Development. Den 9. november 2010 hadde Phillips en liten rolle i såpeoperaen Days of Our Lives fra kanalen NBC, der han spilte et vitne til en fotgjengers dødsfall etter denne personen var blitt kjørt over av en bil.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Ethan Phillips, 72979
  2. ^ Internet Movie Database, 14. aug. 2015, nm0680392

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]