Ethan Phillips

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ethan Phillips
Født8. feb. 1955[1][2]Rediger på Wikidata (69 år)
Garden City
BeskjeftigelseSkuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, dramatiker Rediger på Wikidata
Utdannet vedBoston University
Cornell University
Boston University College of Arts and Sciences
NasjonalitetUSA

Ethan Phillips (født 8. februar 1955) er en amerikansk skuespiller, dramatiker og forfatter.

Phillips gikk på Boston University der han tok en bachelorgrad i engelsk litteratur. Han har også en MFA fra Cornell University. Per 2008 bodde han i Los Angeles, California, sammen med sin kone, Patricia Cresswell som er kunstner. De giftet seg den 10. august 1990. Han er en ivrig backpacker og en dyktig tenorsaksofonist, og han er interessert i ornitologi og botanikk.

Etter at Phillips forlot New York der han hadde vokst opp, begynte han på sin skuespiller-karriere med opptredener på Broadway og off-Broadway oppsetninger ved forskjellige teatre. Han vant en pris under Best of the Actors' Festival i 1977. Phillips har dukket opp i over tretti filmer, som begynte med en liten rolle i Ragtime som karakteren Milos Forman. Han har hatt mindre roller i TV-serien Boston Legal, Castle og The Good Guys.

Phillips har hatt flere gjesteopptredener på forskjellige TV-serier og TV-filmer, som for eksempel Bones, Criminal Minds, Numb3r, JAG, Law & Order og Arrested Development. Den 9. november 2010 hadde Phillips en liten rolle i såpeoperaen Days of Our Lives fra kanalen NBC, der han spilte et vitne til en fotgjengers dødsfall etter denne personen var blitt kjørt over av en bil.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 72979, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm0680392, besøkt 14. august 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]