Star Trek Beyond

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Star Trek Beyond
Generell informasjon
SjangerScience fiction / Action / Eventyr
Utgivelsesår2016
Prod.landUSA
Lengde2 t. 2 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense12 (Norge)
Bak kamera
RegissørJustin Lin
ProdusentJ.J. Abrams
Bryan Burk
Roberto Orci
ManusforfatterDoug Jung
Simon Pegg
MusikkBrian Tyler
SjeffotografStephen F. Windon
Foran kamera
MedvirkendeChris Pine
Zachary Quinto
Simon Pegg
Karl Urban
Zoe Saldana
John Cho
Anton Yelchin
Sofia Boutella
Idris Elba
DistributørParamount Pictures
Premiere20. junli 2016 (Sverige)
22. juli 2016 (USA)
19. august 2016 (Norge)
Eksterne lenker

Star Trek Beyond er en amerikansk science fiction-film fra 2016 regissert av Justin Lin. Hovedrollene spilles av Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Karl Urban, Zoe Saldana, John Cho, Anton Yelchin, Sofia Boutella og Idris Elba.

Filmen er oppfølgeren til Star Trek (2009) og Star Trek Into Darkness (2013), og er den 13. i rekken av Star Trek-filmer.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Stjerneskipet USS Enterprise ankommer Starbase Yorktown, for å skaffe forsyninger og landlov til mannskapet deres. Kaptein James T. Kirk har søkt om forfremmelse til viseadmiral, og han anbefaler Spock for å ta over som kaptein. I mellomtiden gjenforenes Hikaru Sulu med familien. Montgomery Scott jobber for å holde skipet i drift. Spock og Nyota Uhura har avsluttet forholdet deres. De får også beskjed fra New Vulcan om at ambassadør Spock er død.

USS Enterprise sendes ut på redningsoppdrag etter at en livbøyle fra ett annet fartøy dukker opp fra en nærliggende ukjent stjernetåke. De møter Kalara som hevder at skipet hennes er strandet på Altamid, en fremmed planet i tåken. En massiv sverm av små skip tar USS Enterprise i bakhold, og begynner raskt å rive skipet fra hverandre. Deres leder, Krall, og mannskapet hans kontrollerer nå USS Enterprise, fanger og dreper en rekke besetningsmedlemmer, og forsøker å finne Abronath - en relikvie som ble funnet under et nylig oppdrag.

Kirk beordrer deretter mannskapet til å forlate skipet, og etterlate restene av USS Enterprise på Altamid. Kalara visste at skipet kom til å bli angrepet, og de lurer henne til å avsløre seg selv som Kralls spion. Dr. Leonard McCoy og en skadd Spock leter etter andre overlevende. Krall har til hensikt å angripe United Federation of Planets, ødelegge hele føderasjonen, og igangsette en konflikt over hele galaksen. Men de overlevende fra USS Enterprise forsøker å ta opp jakten på Krall, og forhindre planene hans.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]