Titus Welliver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Titus Welliver
Titus Welliver.png
Født 12. mars 1961 (56 år)
New Haven
Utdannet ved New York University, Tisch School of the Arts
Yrke Tv-skuespiller, filmskuespiller, skuespiller
Nasjonalitet USA
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Titus Welliver (født 12. mars 1961 i New Haven i Connecticut) er en amerikansk skuespiller. Han er mest kjent for sine roller i TV-programmer som Lost og Deadwood.

Han studerte drama ved New York University tidlig på 1980-tallet før hans film-og TV-karriere begynte. Welliver har hatt roller i mange filmer som f. eks. The Doors, Mulholland Falls, Twisted, Biker Boyz, og i 2005 var han med i en remake av Assault on Precinct 13.

Han spilte også en liten rolle som Al Capone i en film om ham, og han hadde en tilbakevendende rolle som lege i TV-showet NYPD Blue. Welliver var kjent for rollen som Silas Adams på HBO-serien Deadwood og hans fremtredende rolle som Lionel McCready i Ben Afflecks film Gone Baby Gone. Han er en langvarig venn av skuespilleren Laurence Fishburne, og han dukket opp i Fishburne's regidebut en gang.

Welliver spilte i episode 15 og 16 i serien Prison Break, og hadde også rollen som Kyle Hollis (aka Pastor Orson Parker) i NBC-serien Life. Han dukket opp i sesong 5, under finalen av Lost som den navnløse nemesis Jacob. Han hadde også en gjesteopptreden på Supernatural sesong 5, episode 2 som het "War". I 2009 begynte han å spille rollen som aktor Glenn Childs i CBS sitt program 'The Good Wife, der han spilte mot Julianna Margulies og Chris North.