Titus Welliver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Titus Welliver
Titus Welliver.png
Født12. mars 1961 (57 år)
New Haven
Utdannet ved Tisch School of the Arts
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller
Nasjonalitet USA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Titus Welliver (født 12. mars 1961 i New Haven i Connecticut) er en amerikansk skuespiller. Han er mest kjent for sine roller i TV-programmer som Lost og Deadwood.

Han studerte drama ved New York University tidlig på 1980-tallet før hans film-og TV-karriere begynte. Welliver har hatt roller i mange filmer som f. eks. The Doors, Mulholland Falls, Twisted, Biker Boyz, og i 2005 var han med i en remake av Assault on Precinct 13.

Han spilte også en liten rolle som Al Capone i en film om ham, og han hadde en tilbakevendende rolle som lege i TV-showet NYPD Blue. Welliver var kjent for rollen som Silas Adams på HBO-serien Deadwood og hans fremtredende rolle som Lionel McCready i Ben Afflecks film Gone Baby Gone. Han er en langvarig venn av skuespilleren Laurence Fishburne, og han dukket opp i Fishburne's regidebut en gang.

Welliver spilte i episode 15 og 16 i serien Prison Break, og hadde også rollen som Kyle Hollis (aka Pastor Orson Parker) i NBC-serien Life. Han dukket opp i sesong 5, under finalen av Lost som den navnløse nemesis Jacob. Han hadde også en gjesteopptreden på Supernatural sesong 5, episode 2 som het "War". I 2009 begynte han å spille rollen som aktor Glenn Childs i CBS sitt program 'The Good Wife, der han spilte mot Julianna Margulies og Chris North.