Samsung Pay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Samsung Pay
Samsung Pay
UtviklerSamsung
Utgitt20. august 2015; 4 år siden (2015-08-20)
StatusAktiv
PlattformUtvalgte smarttelefoner, smartklokker og andre mobile enheter fra Samsung
OperativsystemAndroid
LisensProprietær programvare
Nettstedhttps://www.samsung.com/us/samsung-pay/

Samsung Pay er en tjeneste for mobilbetaling og en digital lommebok som er utviklet av det sørkoreanske firmaet Samsung. Tjenesten lar brukere foreta betalinger med smarttelefoner, smartklokker og andre mobile enheter fra Samsung. Løsningen bruker nærfeltskommunikasjon og fungerer med betalingsterminaler i fysiske butikker som deltar i ordningen og støtter kontaktløs betaling, eller som har Samsung Pay-logoen. Avhengig av land og region, fungerer Samsung Pay også i noen nettbutikker og i mobilapplikasjoner.

Historie[rediger | rediger kilde]

Samsung Pay ble først lansert i Sør-Korea og USA i 2015. Etter dette har tjenesten spredd seg til flere land og regioner. Per oktober 2018 var Samsung Pay tilgjengelig i over 20 land og regioner.

Sikkerhet og teknologi[rediger | rediger kilde]

Samsung Pay fungerer med debetkort og kredittkort utgitt av deltakende banker. For å godkjenne hver betaling kreves tofaktorautentisering med fingeravtrykk, enhetens sikkerhetskode eller iris-skanning.[1] Samsung Pay deler ikke brukerens ekte kortinformasjon. I stedet genereres tilfeldige virtuelle (tokeniserte) numre som representerer betalingskortene. Kortinformasjonen blir kryptert og lagret i et sikkert område lokalt på hver mobile enhet. Avhengig av land og region, er det mulig å linke Samsung Pay med en PayPal-konto.[2]

Ved siden av nærfeltskommunikasjon (eller Near-field communication, forkortet NFC) støtter Samsung Pay en teknologi kalt Magnetic secure transmission (MST). Magnetic secure transmission-teknologien gjør at brukerens enhet kan avgi et magnetisk signal som etterligner magnetstripen på et tradisjonelt betalingskort. Signalet (med betalingsinformasjonen) blir sendt til betalingsterminalens kortleser og blir tolket som om brukeren brukte et tradisjonelt betalingskort, uten at brukerstedet trenger å oppgradere betalingsterminalens maskinvare eller programvare. Samsung Pays MST-teknologi fungerer på de fleste betalingsterminaler.

Støtte og bruk i Norge og Norden[rediger | rediger kilde]

Samsung Pay ble lansert i Sverige 27. april 2017. Per juli 2019 foreligger det ennå ingen lanseringsdato for Samsung Pay i Norge, Finland og Danmark.[3]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Eigil Knudsen (10. mars 2017). «Nå har Samsungs mobilbetaling kommet til Sverige - Tek.no». tek.no. Besøkt 31. oktober 2018. 
  2. ^ Samsung (2018). «Samsung Pay: Mobile Payment App & Digital Wallet». samsung.com (Samsung). Besøkt 31. oktober 2018. 
  3. ^ Samsung (2018). «Samsung Pay». samsung.com (Samsung). Besøkt 31. oktober 2018.