Sam & Max Hit the Road

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sam & Max Hit the Road
UtviklerLucasArts
UtgiverLucasArts
DistributørSteam
GOG.com
DesignerSean Clark
KomponistClint Bajakian
SpillmotorSCUMM
PlattformDOS og Macintosh
Utgivelse1993 (DOS)
1995 (Mac)
SjangerEventyrspill
ModusEnspiller
Aldersgrense12+ (PEGI)
FormatDisketter
1 x CD-ROM

Sam & Max Hit the Road er et eventyrspill, som ble utviklet og utgitt av LucasArts i 1993 for DOS og i 1995 for Macintosh. Spillet ble skrevet og designet av Sean Clark, Michael Stemmle, Steve Purcell og Collette Michaud. Det er det niende spillet som bruker spillmotoren SCUMM.

Spillet er basert på tegneserien Sam & Max: Freelance Police, skapt av Steve Purcell. Det handler om duoen Sam (en hund) og Max (en kanin) som drar gjennom USA på jakt etter en rømt Bigfoot.

Spillet introduserte en noe modifisert utgave av SCUMMs grensesnitt. De tidligere spillene hadde verbene man kunne bruke og objektene spilleren hadde plukket opp på den nederste delen av skjermen. I Sam & Max høyreklikker man for å gå gjennom verbene og man kan se på spillerens objekter ved å klikke på et ikon i nedre, venstre hjørne. Et liknende grensesnitt ble også brukt i The Dig og alle spillene som senere ble laget med SCUMM.

Spillet ble gitt ut samtidig på disketter og CD-ROM. CD-ROM-versjonen hadde stemmer for alle karakterene og 4 melodier fra spillet som CD-lyd.

Oppfølger[rediger | rediger kilde]

LucasArts ga ut en pressemelding 23. august 2002, som sa at de holdt på å utvikle en oppfølger til spillet kalt Sam & Max Freelance Police. Oppfølgeren skulle også være et pek-og-klikk eventyrspill, men med 3D-grafikk. Michael Stemmle, som var med på å lage Sam & Max Hit the Road, var hovedregissør på dette spillet sammen med Steve Purcell som også bidro med historie og konsepttegninger. Dette spillet ble uventet kansellert 3. mars 2004.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]