Roundabout (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Roundabout
Roundabout - Logo.png
Roundabout - Splash Screen.png
Figurene (f.v.) Beth, Jeffrey og Georgio
UtviklerNo Goblin
Distributør Humble Store, SteamRediger på Wikidata
SpillmotorUnity
Plattform Microsoft Windows, macOS, LinuxRediger på Wikidata
Utgivelse18. september 2014
SjangerLHBT-relatert videospill
ModusEnspiller
AldersgrenseMature 17+ (ESRB)
Nettstedroundaboutgame.com

Roundabout er et uavhengig racingspill med åpen verden utviklet og distribuert av amerikanske No Goblin LLC.[1] Det ble utgitt for Windows, Mac og Linux 18. september 2014.[1] Det ble utgitt for Xbox One 20. februar 2015,[1] og senere for PlayStation 4 26. mai 2015. En versjon for PlayStation Vita ble utgitt 26. juni 2018, som en versjon man fikk sammen med PlayStation 4-versjonen.

Spillets involverer en limousin som roterer konstant, som spilleren må kjøre rundt i en åpen verden mens de må fullføre forskjellige oppgaver som å plukke opp og slippe av personer, og finne samlegjenstander. Spillopplevelsen kan beskrives som inspirert av Kuru Kuru Kururin (hvor spilleren også kontrollerer et kjøretøy som roterer konstant), og Crazy Taxi (hvor målet er å kjøre ikke-spillerstyrte figurer fra en plass til en annen).

Spillopplevelse[rediger | rediger kilde]

Skjermdump av spillet, hvor spillerens limousin har klart å hoppe opp på en bygning.
Skjermdump av spillet, hvor spilleren har klart å kjøre over forbigående.

Spilleren kjører en limousin som roterer konstant, og må kjøre passasjerer (introdusert gjennom «full motion video»-scener) til deres ønskede mål, mens spilleren styrer unna hindringer.

Handling[rediger | rediger kilde]

En «full motion video»-sekvens som inneholder passasjeren Charles Maximilian.

Året er 1977, og Georgio Manos blir den første roterende limousinsjåføren, og kjører innbyggere av byen Roundabout til forskjellige destinasjoner.[2] En hyppig passasjer som heter Elizabeth får Georgio til å dåne, og en romanse begynner å boble mellom dem. Georgio får også en rival i form av Ronaldo, en annen limousinsjåfør som stjeler Georgios teknikk og overtar henne som den fremste roterende limousinsjåføren i byen. Desperat for å beseire Ronaldo, skaffer Georgio noen godteribiter med hjelp av mekanikeren Mickey, som får Georgio til å hallusinere og se skjelettet Jeffrey.[3] Guidet av Jeffrey i et godteribitbasert raseri, går Georgio på en morderisk herjing gjennom byen. Oppmuntret av Elizabeth, utfordrer Georgio Ronaldo til et kappløp, hvor Ronaldo kjører av veien, som ødelegger bilen hans og ender hans liv.

Seks måneder senere har Georgio dratt i skam til fjellene mot nord, siden det å ødelegge noens bil er omtrentlig forræderisk i byen Roundabout. Siden Georgio har mistet Elizabeth, og har få godterbiter igjen, sier Jeffrey at Georgio må få orden på livet sitt igjen, og vinne tilbake Elizabeths hjerte. Samtidig blir Georgio forfulgt av Ge-Op («Georgio Operations»), en polititropp som er bestemt på å jage henne.

Til slutt blir Elizabeth og Georgio gjenforenet, og Elizabeth forklarer at hun er gått lei av Georgios konstante snurring, og ber Georgio om å kjøre rett, i alle fall i en liten stund. Etter at Georgio prøver å kjøre rett, dog noe pinlig, bestemmer Elizabeth at hun ikke kan tvinge Georgio til å være noe hun ikke er, og paret kjører i solnedgangen sammen.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Omtalesamlernettsiden Metacritic formidler at Roundabout har fått «generelt positive tilbakemeldinger», med en poengssum av 75 ut av 100 basert på 9 omtaler.[4]

Dave Tach ved Polygon gav spillet en sum av 7,5 ut av 10, og oppsummerte sin omtale (for Windows) med at «Roundabout er et fjollete spill som man behøver seriøse ferdigheter for».[2]

Brett Makedonski ved Destructoid gav spillet en sum av 7,5 ut av 10, med etiketten «bra» (engelsk: «good»), og oppsummerte sin omtale med at spillet er «robust og har definitivt et publikum. Det er noen feil som er vanskelig å se bort fra, men opplevelsen er moro.»[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d Makedonski, Brett (24. februar 2015). «Review: Roundabout». Destructoid (engelsk). Besøkt 30. april 2022. 
  2. ^ a b Tach, Dave (25. september 2014). «Roundabout review: taxi driver». Polygon (engelsk). Besøkt 30. april 2022. 
  3. ^ «Roundabout (Game)». Giant Bomb (engelsk). Besøkt 30. april 2022. 
  4. ^ «Roundabout». Metacritic (engelsk). Besøkt 30. april 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]