Hopp til innhold

Polygon (nettside)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Polygon
Nettstedwww.polygon.com (en)
Type nettstedNettsted for videospillnyheter, bedrift
Tilgjengelige språkengelsk
Eier(e)Vox Media
Lansert24. oktober 2012
Alexa2 599 (1. oktober 2021)

Polygon er en amerikansk videospillnettside som gir ut nyheter, anmeldelser og videoer relatert til videospill. Den ble lansert som en del av Vox Media 24. oktober 2012. Nettsiden ble bygget i løpet av ti måneder, og de 16 personene som grunnla nettsiden  omfattet redaktører fra andre videospillnettsider som Joystiq, Kotaku og The Escapist. Vox har produsert en dokumentar-serie om grunnleggerne av nettsiden. Nettsiden forsøkte å skille seg fra konkurrentene ved å fokusere på historiene om menneskene bak spillene, istedenfor spillene selv. De har også produsert lengre artikler i magasinstil, investert i video-innhold, og valgte å la sine reviewscores av spill bli oppdatert etter hvert som spillet endret seg med oppdateringer. Nettsiden ble bygget opp til HTML5 responsive standarder med en rosa fargeordning, og deres reklame fokuseres på direkte sponsing av bestemte typer innhold.

Spillbloggen Polygon ble lansert 24. oktober 2012, som en del av Vox Media. Nettsiden vokste ut fra teknologi-bloggen The Verge, som ble lansert et år tidligere som et resultat av sportsbloggnettverket SB Nation før Vox Media ble dannet. Vox Medias administrerende direktør Jim Bankoff snakket med Joystiqs redaktør Christopher Gi tidlig i 2011 om å starte en videospill nettside.[1] Bankoff anså videospill å være et logisk marked for Vox å gå inn i, siden nettsidene de hadde ble lest hovedsakelig av, men mellom 18 og 49 år.[2] Han så også at videospill var et voksende marked på mobile og sosiale nettverk.[2] Forbes beskrev Bankoffs tilbud som en «alvorlig forpliktelse til online-journalistikk» i en tid hvor overfloder av innhold ble produsert på internett, og forsvinnende trykte publikasjoner, så Gi stolte ikke på tilbudet og takket nei.[1] Da han så den innsatsen som Vox satte inn i The Verge, publiseringsystemet deres, og kvaliteten på innholdet og sponsingen, ombestemte Gi seg og kom tilbake til Bankoff. Grant ville at det nye nettstedet skulle konkurrere med mer kjente videospillnettsidene, som GameSpot og IGN, men fortsatt være i stand til å ha lengre tidsskriftlignende journalistikk, som kunne være av historisk interesse.[1] Som en del av nettstedets forsøk på å redefinere videospill journalistikk, lagde Vox en 13-delers dokumentarserie av nettstedet grunnleggelse, som fulgte nettstedet helt fra starten.[2]

Forbes beskrev Polygons originale 16-manns personale som «stjernespekket» med redaktørene fra tre konkurrerende videospillblogger.[1] Gi forlot Joystiq i januar 2012, og brakte med seg redaktørene for Kotaku og The Escapist, Brian Crecente og Russ Groper.[1] Andre ansatte inkluderte Joystiqs administrerende redaktør Justin McElroy og ansatte fra UGO, IGN, MTV, Videogamer.com,[2][3] og 1UP.com.[4] Ben Kuchera sluttet seg til stedet etter at Penny Arcade Report ble stengt i november 2013.[5] Teamet jobber eksternt fra steder som Philadelphia, New York, og i West Virginia, San Francisco, Sydney, London, og Austin, selv om Vox Media har hovedkontor i Washington, D.C.[6] Nettsiden ble utviklet i løpet av ti måneder, hvor de ansatte valgte nettstedets navn og satt standarder for sin rapportering[1] og anmeldelsesskala.[6] Nettstedets navn ble annonsert på PAX East-panelet i april 2012.[4] Det refererer til en polygon—den grunnleggende visuelle byggesteinen i videospill.[7]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ a b c d e f «The Inside Story Of Polygon, The Verge's New Gaming Sister-Site». Arkivert fra originalen 3. august 2014. Besøkt 3. august 2016. 
  2. ^ a b c d «Let the Games Begin: Vox Media Launches a New Site Covering Videogames» (på engelsk). Besøkt 3. august 2016. 
  3. ^ «Joystiq group, Crecente to form VOX Games – details». VG247.com. Besøkt 3. august 2016. 
  4. ^ a b «Vox Games becomes Polygon, Gera and Kollar become new staff members». VG247.com. Besøkt 3. august 2016. 
  5. ^ «Ben Kuchera Joins Polygon». Arkivert fra originalen 4. august 2014. Besøkt 3. august 2016. 
  6. ^ a b Stark, Chelsea. «Veteran Game Journalists Unite to Launch Vox's 'Polygon'». Mashable. Besøkt 3. august 2016. 
  7. ^ «Why Polygon takes video-games journalism seriously» (på engelsk). 25. oktober 2012. Besøkt 3. august 2016. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata