Vestlandsfanden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vestlandsfanden
Vestlandsfanden Norwegian folk-rock band.jpg
Reidar Brendeland & Vestlandsfanden.
Foto: Marthe Amanda Vannebo
OpphavHaugesund, Norge (1979)
Sjanger FolkrockRediger på Wikidata
Nettstedhttp://www.vestlandsfanden.no/

Vestlandsfanden er en norsk folk-rock-gruppe som ble dannet i Haugesund i 1979 av Reidar Brendeland, Øyvind Staveland (senere kjent fra Vamp), Bjarne Dankel, Ivar O Rudi og Kjell Henriksen. De hadde sin første offisielle spillejobb i 1980. Reidar Brendeland er frontfigur i gruppen. Gruppen startet som et akustisk band med irsk, skotsk, amerikansk og nordisk folkemusikk og med tekster av blant andre Kjartan Fløgstad, Ingvar Moe, Gunnar Roalkvam og andre kjente vestnorske forfattere samt melodier og tekster av Reidar Brendeland.

Vestlandsfanden har vært nominert til Spellemannprisen, gitt ut 16 plater, hatt en rekke radio- og fjernsynsopptredener og mange topplasseringer på Norsktoppen. De har også vært høyt oppe på spillelister for radio i Sverige. Bandet har spilt på flere festivaler i Danmark og opptrådte i Hongkong sentrum i 2001. Vestlandsfanden ses på som et meget hardtarbeidende folk-rock-band og har vært på en «evigvarende» og sammenhengende turné siden 1979. Olga Kivaeva spilte fele i en kort periode etter at Ivar Woxmyhr døde 7. september 2013. Olaug Furusæter overtok senere som fast medlem og felespiller.

Melodiene «Plukka plommer i Hardanger» og «For livets glade gutter går solen aldri ned» er de mest kjente av flere hundre sanger skrevet av Reidar Brendeland.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]