Pusur (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pusur
orig. Garfield: The Movie
Garfield movie title.png
Generell informasjon
GenreFilmkomedie,[1][2] slapstick[3]
NasjonalitetUSA
Premiere2004
Lengde77 min.
Språk EngelskRediger på Wikidata
Bak kamera
Regissør(er)Peter Hewitt[4][5][6][1][7][8]
ManusJoel Cohen,[7] John Davis
Basert påPusur (Jim Davis)
Produsent(er)John Davis, Jim Davis
MusikkChristophe Beck
SjeffotografDean Cundey
KlippMichael A. Stevenson, Peter E. Berger
Foran kamera
MedvirkendeBreckin Meyer,[4][5][7][9][2][8] Jennifer Love Hewitt,[4][5][7][9][2][8] Stephen Tobolowsky,[4][5][7][9][2][8] Mark Christopher Lawrence,[5][7][9] Juliette Goglia,[9] Jim Davis,[9] David Eigenberg,[9] Eve Brent,[7][9][8] Jimmy Kimmel[9]
OriginalstemmerBill Murray, Nick Cannon, Alan Cumming, Brad Garrett, Debra Messing
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapDavis Entertainment
DistributørInterCom, 20th Century Fox, Netflix, Vudu, Disney+
Totalomsetning200 800 000 dollar[10]
Premiere(r)6. juni 2004, 19. august 2004 (Tyskland)[11]
OppfølgerPusur 2
Eksterne lenker

Pusur er en film fra 2004. Den er oppfølgeren til filmen Pusur 2 fra 2006.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Garfield er en overvektig og lat oransje katt som bor sammen med sin eier Jon Arbuckle i Ferndale, en forstad til Detroit, Michigan. Garfield tilbringer tiden sin ved å krangle med Jon og erte sin aggressive nabo, Luca en Doberman-hund. Garfield er venner med en hjelpsom mus, Louis. Garfield sosialiserer også med andre katter i nabolaget, Nermal og Arlene. Jon har gjort det til en vane å bringe Garfield til veterinæren for å møte en søt veterinær Liz Wilson, som han er hemmelig forelsket i. På grunn av en misforståelse blir Jon ansvarlig for en leken hund som heter Odie. Jon og Liz begynner et forhold.

Garfield misliker Odie, og plager hunden så ofte han kan. Odie deltar i et talent-show, hvor Liz er dommer. Odie danser til en sang av Black Eyed Peas. En TV-programleder, Happy Chapman, som også er dommer for showet, blir imponert over Odie, og tilbyr Jon en TV-avtale for Odie - men Jon takker nei. Garfield blir mer og mer frustrert over Odie`s tilstedeværelse i livet, og ødelegger ved et uhell hele huset. Når Jon oppdager dette, tvinger han Garfield til å sove utendørs om natten. Når Odie kommer ut for å trøste Garfield, kommer han seg inn og låser Odie ut med vilje. Nermal og Arlene er vitne til dette. Odie stikker av, og blir plukket opp av en eldre kvinne, Mrs. Baker.

Alle de andre dyrene i nabolaget latterliggjør Garfield for å ha jagd vekk Odie på denne måten. Men Garfield mener at han bare beskyttet sitt eget område, og aldri ønsket at Odie skulle forsvinne. I mellomtiden er Happy Chapman, som blir avslørt å være allergisk mot katter, misunnelig på nyhetsreporter Walter J. Chapman. Happy Chapman og hans assistent Wendell finner et varsel fra Mrs. Baker som hevder at Odie er hennes egen valp. Når Garfield ser Odie på TV og hører Happy Chapman kunngjøre at han og Odie skal til New York City, planlegger Garfield å redde Odie.

Jon oppdager at Garfield også blir savnet, og ber Liz om hjelp til å lete. Garfield finner Odie låst inne på en kennel. Men Happy Chapman kommer, og fester et halsbånd som kan gi sjokk til Odie. Når denne aktiveres frigjør et elektrisk sjokk som tvinger Odie til å utføre triks. Chapman setter kursen mot en jernbanestasjon sammen med Garfield. Mrs. Baker forteller Jon at Happy Chapman tok Odie, noe som får Joe til å tro at Garfield også ble tatt av Happy Chapman. Garfield frigjør Odie, men Happy Chapman jager etter dem og truer Odie med det elektriske halsbåndet. Men Garfield og vennene hans må hjelpe Odie løs, og forsøke å komme seg hjem til Jon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]