Breckin Meyer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Breckin Meyer
Født7. mai 1974Rediger på Wikidata (49 år)
Minneapolis
BeskjeftigelseSkuespiller, manusforfatter, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller, filmprodusent, musiker Rediger på Wikidata
Utdannet vedBeverly Hills High School
EktefelleDeborah Kaplan (20012012)
NasjonalitetUSA

Breckin Erin Meyer (født 7. mai 1974 i Minnesota) er en amerikansk skuespiller, komiker, forfatter og musiker.

I 1991 hadde han en mindre rolle i skrekkfilmen Freddy’s Dead: The Final Nightmare, og i 1995 spilte han i Mallrats. Han har spilt i flere filmer i rollen som «sympatisk ung mann», flere ganger opp mot Amy Smart, blant annet i Rat Race (2001), og hadde en birolle som Meg Ryans bror i komedien Kate & Leopold (2001). Han har også hatt rollen som «Jon», den uheldige eieren av en feit og usympatiske tegneseriekatt i filmutgaven av Pusur (2004) og i oppfølgeren Pusur 2 fra 2006. I 2005 opptrådte hun i Herbie – Full tank, og i 2009 fikk han en rolle i Ghosts of Girlfriends Past. Meyer er gift med manusforfatteren og filmregissøren Deborah Kaplan, og er far til et barn.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Meyer ble født i Minneapolis i Minnesota som sønn av Dorothy Ann (dåpsnavn Vial), en medarbeider i et reisebyrå og tidligere mikrobiolog, og Christopher William Meyer, konsulent i ledelse.[1] Som barn av skilte foreldre har han bodd i California, Texas, Vest-Virginia og New Jersey. Han har en eldre bror, Frank, og en yngre bror, Adam.

Meyer gikk på barneskolen samtidig med Drew Barrymore og gikk deretter på videregående skole på Beverly Hills high school.[2] Under tiden på barneskolen kom han i kontakt med Barrymores agent som signerte kontrakt med ham. Som barn opptrådte han hovedsakelig i fjernsynsreklamer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]