Portal:Star Wars/Utvalgt artikkel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv over Utvalgt artikkel i Portal:Star Wars

Portal:Star Wars/Utvalgt

Dette arkivet har 4 oppføringer, hver oppføring vil vises ca. 91 dager i året på portalsiden, med mindre feltet er konfigurert for tilfeldig valg. Hvis oppføringen du har lagt til ikke har dukket opp i denne telleren ennå kan du prøve å oppdatere. Hvis det ikke fungerer, sjekk at du har lagt til malen {{les mer}} i oppføringen.



1

Coruscant (uttales /'kʊ.ɹə.sɑnt/) er navnet på en fiktiv planet i Star Wars universet. Planeten ligger i hjertet av galaksen, og var høysete for Den Galaktiske Republikken. Gjennom tusener av år hadde planeten blitt en eneste stor by som dekket hele overflaten, med ragende skyskrapere. Planeten var også hjemstedet for den mektige Jediordenen, som bevarte freden i galaksen. Dette opphørte da Det Galaktiske Imperiet tok over planeten og senere resten av galaksen. Det er også erkjent at Coruscant er den viktigste planeten i galaksen, bevist av det faktum at kordinatene er (0,0,0).

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon · Vises (+-2 dager) mellom: 1. januar og 1. april

2

Darth Vader (født Anakin Skywalker) er en fiktiv person i George Lucas' Star Wars-univers. Han er sønn av Shmi Skywalker, men har ingen biologisk far. Han ble derimot født av Shmi ved Kraftens vilje. Anakin er sanskrit og betyr «kriger» og Vader er nederlandsk og betyr «far».

Darth Vader er hovedantagonisten i den originale trilogien og i Star Wars Episode III. I trilogien ble han spilt av David Prowse, mens James Earl Jones sørget for stemmen. Darth Vader er en av de mest populære antagonister i filmhistorien, og ble rangert som nummer tre på American Film Institutes tidenes topp 50 filmskurker.

I Episode IV og Episode V blir Vader beskrevet som ondskapens inkarnasjon. Han er den brutale håndheveren over den galaktiske republikken. Som en mørk sith tjenestegjør Vader som keiser Palpatines høyre hånd, og bruker den mørke siden av Kraften til å nådeløst jage jediene og opprørerne til galaksens ende. I den nye trilogien forteller historien om den heroiske Anakin Skywalker. I den siste filmen av disse tre, går Anakin over til den mørke siden og blir transformert til den ikoniske cyborgen Darth Vader.

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon · Vises (+-2 dager) mellom: 2. april og 1. juli

3


Yoda er en av de eldste medlemmene av Jedirådet og den viseste og mektigste jedien i sin tid. Han trente opp mange av jediene i Rådet, og nesten samtlige jedier i Galaksen før det. Han skal også ha tilbrakt 100 år i ensomhet for å kunne forstå Kraften bedre. I år 32 før Slaget ved Yavin, brakte jedimesteren Qui-Gon Jinn en ung slave ved navn Anakin Skywalker for Jedirådet. Han sa at gutten var Den Utvalgte, som skulle bringe balanse i Kraften, og at han ville trene ham så snart han hadde trent opp Obi-Wan Kenobi (Jedier kan bare ha en Padawan på samme tid). Yoda og de andre medlemmene av Rådet, bestemte at gutten ikke skulle bli trent opp til en jedi. Yoda mente at alle årene som slave hadde påvirket gutten, «Hans fremtid, tåket er» konkluderte Yoda.

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon · Vises (+-2 dager) mellom: 2. juli og 30. september

4

Star Wars Episode III: Sithene tar hevn (orig. Revenge of the Sith) er en amerikansk science fiction-film fra 2005, regissert av George Lucas. Filmen er den sjette Star Wars-filmen som har blitt laget, men omhandler del tre i sagaen. Filmen er derfor den avsluttende delen på forløper-trilogien. Den har Hayden Christensen (Anakin), Ewan McGregor (Obi-Wan) og Natalie Portman (Padmé) i hovedrollene. Blant utenlandske fans blir filmen oftest omtalt som ROTS eller Revenge.

Filmen er satt tre år etter klonekrigen, og jediridderne er spredt ut i galaksen, i kamp mot separatistene. Da det ser ut som om den lyse siden vil vinne krigen, faller demokratiet i republikken sammen, og det mørke imperiets tid starter, under ledelse av den onde sithherren Darth Sidious. Filmen portretterer også unge Anakin Skywalker, som går fra den lyse til den mørke siden, og forvandles fra en jediridder til sithherren Darth Vader, som er sentral i den originale trilogien.

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon · Vises (+-2 dager) mellom: 1. oktober og 30. desember

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25