Poitou

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kart over regionen Poitou-Charentes i Frankrike.

Poitou var en av Frankrikes 33 historiske provinser. Hovedstaden var Poitiers. Regionen Poitou ble kalt Thifalia eller Theiphalia500-tallet. Poitou ligger i vestlige Frankrike, men utgjorde i løpet av middelalderen en del av Aquitaine og hadde Poitiers som hovedstad hvor hertugene av Poitiers hadde bolig. Fra Poitou kom Huset Lusignan.

Det er et sumpland kalt for Poitevin-sumpen (fransk Marais Poitevin) ved bukten Poitou på vestkysten av Frankrike, rett nord for La Rochelle.

Mange av akadianerne som bosatte seg i hva som i dag er Nova Scotia i den nye verden i 1604 og senere i New Brunswick kom fra regionen Poitou. Etter at akadianerne ble deportert av engelskmennene i begynnelsen av 1755 var det en rekke av disse som tilflukt i Poitou. En stor andel av disse flyktningene migrerte også til Louisiana i 1785 og i de senere årene ble kjent som cajanere.

Poitou-esler[rediger | rediger kilde]

Poitou-esler

Det finnes også en lodden rase av esler som ble frambrakt i region kjent som Poitou. Disse er velkjente for deres vennlige vesen og store bruksområde.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]