Oslo Symposium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Oslo symposium)
Hopp til: navigasjon, søk
Konferansen Oslo Symposium har blitt arrangert i Oslo Kongressenter på Youngstorget i Oslo i valgårene 2011, 2013, 2015 og 2017. Den omfatter taler av kristenkonservative, Israel-vennlige politikere og samfunnsdebattanter. Arrangører er Kristenfolket, Norge IDAG og ICEJ (Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem).

Oslo Symposium er en kristen, verdikonservativ konferanse som første gang ble avholdt i Oslo Kongressenter i mars 2011.[1]

Konferansen blir arrangert av den kristenkonservative organisasjonen Kristenfolket i samarbeid med avisen Norge IDAG og ICEJ (Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem) hvert valgår i Norge (2011, 2013, 2015 og 2017). Konferansen omfatter taler av kjente norske og utenlandske politikere, redaktører, ambassadører og andre samfunnsdebattanter. I mars 2017 talte blant andre den tidligere amerikanske presidentkandidaten Mike Huckabee og de norske politikerne Sylvi Listhaug, Carl I. Hagen, Knut Arild Hareide og Torbjørn Røe Isaksen.

Et av høydepunktene under konferansen er utdelingen av Kåre Kristiansens minnepris. Den ble tildelt Yad Vashem (Holocoast-museet i Jerusalem) i 2011, den israelske soldaten Gilad Shalit i 2013, den svenske pastoren og Israel-vennen Ulf Ekman i 2015 og den amerikanske politikeren, pastoren og programlederen Mike Huckabee i 2017.[2]

Den kristne fjernsynskanalen TV Visjon Norge har kringkastet alle konferansene. I etterkant av konferansene har det blitt gitt ut bok med alle talene samlet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]