Michele Bachmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Michele Bachmann

Michele Marie Amble Bachmann (født 6. april 1956 i Waterloo i Iowa i USA[1]) er en republikansk representant fra Minnesota til den amerikanske kongressen. Hun var kandidat i den republikanske nominasjonen til det amerikanske presidentvalget i 2012, men trakk seg 4. januar 2012, dagen etter at republikanerne hadde avholdt sin caucus i Iowa.

Bachmann ble valgt til Kongressen i 2006 med 50 prosent av de avlagte stemmene. Før valget til Kongressen hadde hun vært medlem i Minnesotas statssenat, fra 2001. Etter valget i 2010 har hun vært leder for Kongressens Tea Party-fraksjon.

Bakgrunn og familie[rediger | rediger kilde]

Michele Amble vokste opp i Anoka i Minnesota. Foreldrene var lutherske norsk-amerikanere.[2] Hun har høyere utdannelse fra Winona State University, Oral Roberts University og College of William and Mary. I 1978 giftet hun seg med Marcus Bachmann, en klinisk terapeut med en mastergrad fra Regent University og en doktorgrad fra Union Graduate School, som hun hadde møtt mens de var studenter. De jobbet som frivillige for demokraten Jimmy Carter under hans valgkamp i 1976, men de ble skuffet over ham som president, og de har vært republikanere siden presidentvalget i 1980.

Bachmann og hennes ektemann har fem barn (Lucas, Harrison, Elisa, Caroline og Sophia). Bachmann uttalte i 2011 at hun hadde gjennomgått en spontanabort etter fødselen av deres andre barn, Harrison. Bachmann og hennes ektemann har også hatt fosterhjem for 23 andre barn, alle tenåringsjenter, der flere hadde spiseforstyrrelser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Elections 2008». Chicago Sun-Times. 23. oktober 2008. Besøkt 5. februar 2011. 
  2. ^ Kim Ode. Michele Bachmann: Watching her step, Star Tribune, 22. juli 2007

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Michele Bachmann – sitater