New Forest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
New Forest
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Grunnlagt2005
Kart
New Forest
50°51′47″N 1°37′05″V

New Forest er et område i Hampshire, England. Det ble opprinnelig lagt ut som kongelig skog i 1079 av Vilhelm Erobreren. Hans sønn Vilhelm Rufus døde der i en mistenkelig «jaktulykke».

Skogområdet har gitt navn til distriktet New Forest. Bebyggelsen er spredt, og det utgjør det største området med uinnhegnet beitemark, hei og gammel skog i det sørøstlige England. Blant byer og landsbyer i eller rett ved skogen er Lyndhurst, Brockenhurst, Fordingbridge, Ringwood, Beaulieu og Lymington. Området grenser mot Bournemouth i vest og Southampton i øst.

Under en stor storm i 1703 gikk omkring 4000 eiketrær tapt i New Forest.

New Forest nasjonalpark[rediger | rediger kilde]

Omtrentlig foreslått område for nasjonalpark

Konsultasjoner omkring muligheten for å erklære området som nasjonalpark ble startet i 1999. I februar 2002 leverte de et utkast til regjeringen. Etter å ha hørt innvendinger fra lokalbefolkningen ble det foretatt en offentlig høring fra oktober 2002 til mars 2003, som munnet ut i konkrete forslag.

28. juni 2004 erklærte ministeren for landlige saker, Alun Michael, at regjeringen ønsker å opprette en nasjonalpark. Han presenterte samtidig reviderte grenser for parken. Den er tenkt å omfatte 571 km², og ha en befolkning på ca. 38 000. Dette betyr at de fleste av de drøyt 170 000 som bor i distriktet New Forest vil bo utenfor nasjonalparken, selv om det meste av distriktets areal omfattes av den. Det er også meningen å ta med en del av distriktet Test Valley omkring landsbyen Canada, og deler av distriktet Salisbury i Wiltshire.