Lymington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lymington
Lymington High Street - geograph.org.uk - 161283.jpg
High Street
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
DistriktNew Forest
Admin. grevskapHampshire
Seremon. grevskapHampshire
StatusBy (town)
PostnummerSO41
Retningsnummer01590
Befolkning15 218 (2011)

Lymington
50°45′N 1°33′V

Lymington er en havneby på vestbredden av elven Lymington ved Solent, i distriktet New Forest i Hampshire, England. Den ligger øst for Bournemouth, og rett over Solent ligger Yarmouth på øya Isle of Wight.

Nærheten til naturskjønne omgivelser i skogområdet New Forest og sjøen har ført til at Lymington er et populært turiststed. Det er fergeforbindelse til Wight, og flere marinaer og småbåthavner. I henhold til folketellingen i 2011 hadde byområdet Lymington en befolkning på 15 218 innbyggere.[1]

Den eldste bosetningen i området Lymington var rundt en bygdeborg fra jernalderen som i dag kalles for Buckland Rings. Høyden og vollene eksisterer fortsatt og arkeologiske undersøkelser av deler av murene ble utført i 1935, og sporadisk siden. Borgen har blitt datert til rundt 500-tallet f.Kr.[2] Det er et annet antatt jernaldersted ved Ampress Hole. Informasjon om senere bosetning er sparsommelig før omtale i Domesday Book (1086).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Lymington (Hampshire)», City Population
  2. ^ Payne, A (1993): Buckland Rings, Lymington, Hampshire Arkivert 14. mai 2011 hos Wayback Machine., Report on Geophysical Survey

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Flag GB template.gifDenne Storbritannias geografi-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.