Lymington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lymington
Lymington
High Street
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: New Forest
Admin. grevskap: Hampshire
Seremon. grevskap: Hampshire
Status By (town)
Befolkning 15 218 (2011)

Lymington er en havneby på vestbredden av elven Lymington ved Solent, i distriktet New Forest i Hampshire, England. Den ligger øst for Bournemouth, og rett over Solent ligger Yarmouth på øya Isle of Wight.

Nærheten til naturskjønne omgivelser i skogområdet New Forest og sjøen har ført til at Lymington er et populært turiststed. Det er fergeforbindelse til Wight, og flere marinaer og småbåthavner. I henhold til folketellingen i 2011 hadde byområdet Lymington en befolkning på 15 218 innbyggere.[1]

Den eldste bosetningen i området Lymington var rundt en bygdeborg fra jernalderen som i dag kalles for Buckland Rings. Høyden og vollene eksisterer fortsatt og arkeologiske undersøkelser av deler av murene ble utført i 1935, og sporadisk siden. Borgen har blitt datert til rundt 500-tallet f.Kr.[2] Det er et annet antatt jernaldersted ved Ampress Hole. Informasjon om senere bosetning er sparsommelig før omtale i Domesday Book (1086).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Lymington (Hampshire)», City Population
  2. ^ Payne, A (1993): Buckland Rings, Lymington, Hampshire, Report on Geophysical Survey

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Storbritannias geografi-stubbDenne Storbritannias geografi-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.