Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge
UtviklerLucasArts
UtgiverLucasArts
RegissørRon Gilbert
ProdusentShelley Day
DesignerDave Grossman
Ron Gilbert
Tim Schafer
KomponistMichael Land
SpillmotorSCUMM
PlattformAmiga, Apple Macintosh, DOS, FM Towns
Utgivelse1991
SjangerEventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrenseAlle
Format3.5″ disketter
1 x CD
Del av serien Monkey Island

Monkey Island 2: LeChuck's Revenge er et eventyrspill utgitt av LucasArts i 1991.[1] Det er det sjette spillet som bruker spillmotoren SCUMM,[2] og det andre spillet i Monkey Island-serien.[3] Utviklingen av spillet ble ledet av Ron Gilbert.[4]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Det var også det første eventyrspillet fra LucasArts som hadde to vanskelighetsgrader.[5] Den enkleste graden manglet noen problemer og mindre deler av historien.[5] Loom hadde også flere vanskelighetsgrader, men de bestod utelukkende av forskjeller i grensesnittet.

Spillet ble gitt ut på disketter for PC (med VGA-grafikk),[6] Macintosh og Amiga (med 32-fargers grafikk) i 1991.[4] Det ble senere inkludert på en CD med The Secret of Monkey Island kalt Monkey Island Madness.[7] I 1994 ble det gitt ut på FM-Towns.[8]

Handling[rediger | rediger kilde]

Man får ikke vite hva som skjedde mellom Guybrush Threepwood og Elaine Marley etter det første spillet. Spillet begynner med at Guybrush prøver å finne den mystiske skatten Big Whoop og vinne tilbake Elaine.

Han møter på Largo LaGrande, LeChucks ekstjener. Guybrush viser Largo skjegget til LeChuck for å bevise at det var han som faktisk tok knekken på LeChuck. Largo stjeler det og bruker det til å gjenopplive sjefen sin.

Voodoodamen forteller Guybrush at den eneste måten å stoppe LeChuck på er å finne Big Whoop. Han må finne kaptein Horatio Torquemanda Marleys gamle mannskap, som har de fire kartbitene som viser hvor skatten ligger.

Trivia[rediger | rediger kilde]

 • Måken fra Loom dukker opp i dette spillet og er nevnt i rulleteksten. Den finnes også i Monkey Island 1.
 • Guybrush kan bli senket ned i gropen med syre. Dette resulterer i en logisk brist siden Guybrush forteller det til Elaine etterpå, noe som betyr at han er fremdeles i live. Elaine gjør han oppmerksom på dette og han tar så spilleren med tilbake til begynnelsen av sekvensen med syra.
 • Guybrush mister ansiktshåret sitt når han sitter på stubben på stranda på Scabb Island.
 • Spillets to vanskelighetsgrader ble nevnt på baksiden av boksen spillet kom i. Der var det skrevet på spøk at den enkle versjonen var ment for spillanmelderere. I Monkey Island 2 heter vanskelighetsgradene vanlig og «lite», hvor sistnevnte fjerner historieelementer og problemer fra spillet. I The Curse of Monkey Island er det omvendt. Der finnes det vanlig og «Mega-Monkey», som legger til flere problemer og mer dialog enn den vanlige versjonen har.
 • Planene for å gi ut spillet på Sega CD ble gitt opp etter lave salgstall av Monkey Island 1 på samme plattform.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «LucasArts Entertainment Company | 20th Anniversary». 23. juni 2006. Arkivert fra originalen 23. juni 2006. Besøkt 4. februar 2017. 
 2. ^ «The 12 Scumm Games by Lucasarts | Walyou». Walyou (engelsk). 15. september 2011. Arkivert fra originalen 1. desember 2016. Besøkt 4. februar 2017. 
 3. ^ «Monkey Island series». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 
 4. ^ a b «Monkey Island 2: LeChuck's Revenge for Amiga (1992) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 
 5. ^ a b «Hardcore Gaming 101: Monkey Island». www.hardcoregaming101.net. Besøkt 4. februar 2017. 
 6. ^ «Monkey Island 2: LeChuck's Revenge Walkthrough by metzomagic.com». www.metzomagic.com. Besøkt 4. februar 2017. 
 7. ^ «Monkey Island Madness for DOS (1997) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 
 8. ^ «Monkey Island 2: LeChuck's Revenge for FM Towns (1994) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]