Monkey Island 2: LeChuck's Revenge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
UtviklerLucasArts
UtgiverLucasArts
DistributørUbisoft
RegissørRon Gilbert
ProdusentShelley Day
DesignerDave Grossman, Ron Gilbert og Tim Schafer
KomponistMichael Land
SerieMonkey Island
SpillmotorSCUMM
PlattformAmiga, Apple Macintosh, DOS, FM Towns
Utgivelse1991
SjangerEventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrenseAlle
Format3.5″ disketter
1 x CD

Monkey Island 2: LeChuck's Revenge er et eventyrspill utgitt av LucasArts i 1991.[1] Det er det sjette spillet som bruker spillmotoren SCUMM,[2] og det andre spillet i Monkey Island-serien.[3] Utviklingen av spillet ble ledet av Ron Gilbert.[4]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Det var også det første eventyrspillet fra LucasArts som hadde to vanskelighetsgrader.[5] Den enkleste graden manglet noen problemer og mindre deler av historien.[5] Loom hadde også flere vanskelighetsgrader, men de bestod utelukkende av forskjeller i grensesnittet.

Spillet ble gitt ut på disketter for PC (med VGA-grafikk),[6] Macintosh og Amiga (med 32-fargers grafikk) i 1991.[4] Det ble senere inkludert på en CD med The Secret of Monkey Island kalt Monkey Island Madness.[7] I 1994 ble det gitt ut på FM-Towns.[8]

Handling[rediger | rediger kilde]

Man får ikke vite hva som skjedde mellom Guybrush Threepwood og Elaine Marley etter det første spillet. Spillet begynner med at Guybrush prøver å finne den mystiske skatten Big Whoop og vinne tilbake Elaine.

Han møter på Largo LaGrande, LeChucks ekstjener. Guybrush viser Largo skjegget til LeChuck for å bevise at det var han som faktisk tok knekken på LeChuck. Largo stjeler det og bruker det til å gjenopplive sjefen sin.

Voodoodamen forteller Guybrush at den eneste måten å stoppe LeChuck på er å finne Big Whoop. Han må finne kaptein Horatio Torquemanda Marleys gamle mannskap, som har de fire kartbitene som viser hvor skatten ligger.

Trivia[rediger | rediger kilde]

 • Måken fra Loom dukker opp i dette spillet og er nevnt i rulleteksten. Den finnes også i Monkey Island 1.
 • Guybrush kan bli senket ned i gropen med syre. Dette resulterer i en logisk brist siden Guybrush forteller det til Elaine etterpå, noe som betyr at han er fremdeles i live. Elaine gjør han oppmerksom på dette og han tar så spilleren med tilbake til begynnelsen av sekvensen med syra.
 • Guybrush mister ansiktshåret sitt når han sitter på stubben på stranda på Scabb Island.
 • Spillets to vanskelighetsgrader ble nevnt på baksiden av boksen spillet kom i. Der var det skrevet på spøk at den enkle versjonen var ment for spillanmelderere. I Monkey Island 2 heter vanskelighetsgradene vanlig og «lite», hvor sistnevnte fjerner historieelementer og problemer fra spillet. I The Curse of Monkey Island er det omvendt. Der finnes det vanlig og «Mega-Monkey», som legger til flere problemer og mer dialog enn den vanlige versjonen har.
 • Planene for å gi ut spillet på Sega CD ble gitt opp etter lave salgstall av Monkey Island 1 på samme plattform.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «LucasArts Entertainment Company | 20th Anniversary». 23. juni 2006. Arkivert fra originalen 23. juni 2006. Besøkt 4. februar 2017. 
 2. ^ «The 12 Scumm Games by Lucasarts | Walyou». Walyou (engelsk). 15. september 2011. Arkivert fra originalen 1. desember 2016. Besøkt 4. februar 2017. 
 3. ^ «Monkey Island series». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 
 4. ^ a b «Monkey Island 2: LeChuck's Revenge for Amiga (1992) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 
 5. ^ a b «Hardcore Gaming 101: Monkey Island». www.hardcoregaming101.net. Besøkt 4. februar 2017. 
 6. ^ «Monkey Island 2: LeChuck's Revenge Walkthrough by metzomagic.com». www.metzomagic.com. Besøkt 4. februar 2017. 
 7. ^ «Monkey Island Madness for DOS (1997) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 
 8. ^ «Monkey Island 2: LeChuck's Revenge for FM Towns (1994) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]