Metroid Fusion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Metroid Fusion
UtviklerNintendo R&D1
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
SkaperYoshio Sakamoto
RegissørYoshio Sakamoto
ProdusentTakehiro Izushi
ForfatterYoshio Sakamoto
KunstnerTomoyoshi Yamane
KomponistMinako Hamano
Akira Fujiwara
PlattformGame Boy Advance
UtgivelseNA 17. november 2002
EU 22. november 2002
AU 29. november 2002
JP 14. februar 2003
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 7
Nettstedwww.ique.com/games/G_yoshi_metroidrh.htm
Del av serien Metroid

Metroid Fusion er et action-eventyrspill utviklet og utgitt av Nintendo til Game Boy Advance. Det ble utgitt i Nord-Amerika, Europa og Australia i november 2002 og i Japan i februar 2003. Spillet er betegnet som det fjerde i Metroid-serien.

Kronologisk foregår Fusion etter Super Metroid. Spillhistorien fokuserer på dusørjegeren Samus Aran som er sendt av den Galaktiske Føderasjonen til et biologisk romstasjonslaboratorium for å undersøke en eksplosjon. Der lærer hun at romstasjonen svermer av organismer infisert av X-parasitter, viruser som kan gjenskape vertens fysiske utseende og minner.

Spillet fikk positiv mottakelse og har en aggregatscore på 92% på Metacritic. Det fikk ros for den actionorienterte spillopplevelsen, men kritikk for den lineære og målbaserte oppbygningen. Fusion har fått flere utmerkelser, blant annet «Handheld Game of the Year» under Interactive Achievement Awards i 2002, og ble kåret til beste eventyrspill til Game Boy Advance av IGN og beste actionspill til Game Boy Advance av GameSpot.

Spillmekanikker[rediger | rediger kilde]

Metroid Fusion er et action-eventyrspill med plattform-elementer der spilleren kontrollerer Samus Aran, i likhet med tidligere spill i Metroid-serien. Fusion er satt til en ikke-lineær verden (flere veivalg) med heiser som kobler sammen ulike regioner i det biologiske romstasjonslaboratoriet. Innad i hver region er det rom separert av dører. Samus åpner de fleste av disse dørene ved å skyte på dem, mens noen kun lar seg åpne etter at hun er kommet til et visst punkt i spillhistorien. Fusion har en mer lineær oppbygning i forhold til tidligere Metroid-spill, med større fokus på historiefortelling. Spilleren beveger seg jevnlig mellom navigasjonsrom der det blir fortalt om neste destinasjon. Mellom destinasjonene må spilleren bekjempe fiender og finne oppgraderinger som gir Samus nye ferdigheter og tilgang til nye områder. Etter at Samus ble angrepet av X-parasitten, ble hun injisert med en vaksine som lar henne absorbere parasittene for å gjenopprette helse eller fylle opp arsenalet med missiler og bomber. Noen spesielle parasitter kan absorberes for å få permanente oppgraderinger, oftest etter å ha nedkjempet en boss.[1]. Metroid Fusion inkluderer nye spillmekanikker som å ta tak i avsatser og klatre i stiger.[2]

Fusion kan linkes til Metroid Prime med en GameCube - Game Boy Advance-linkkabel for å låse opp nytt innhold i sistnevnte spill, blant annet et nytt kostyme til Samus Aran. Spillet kan også linkes til Metroid: Zero Mission for å låse opp et Fusion-bildegalleri i sistnevnte.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Dusørjegeren Samus Aran; Hovedpersonen, utforsker overflaten til planeten SR388 med et mannskap da de kommer over parasitten X, et virus som kan gjenskape vertens fysiske utseende og minner. Samus blir angrepet av viruset, men returnerer til romstasjonen i skipet sitt før hun mister bevisstheten og krasjlander. Den galaktiske føderasjonen henter Samus og oppdager at X-parasitten har infisert sentralnervesystemet hennes. En vaksine bestående av celler fra metroider, som er hovedpredatoren til X-parasitten på SR388, kurere Samus og gir henne egenskapen til å absorbere og bruke cellekjernene til X-parasittene.[4]

Når Samus kommer til bevissthet, oppdager hun at en eksplosjon har foregått på romstasjonen. Hun blir sendt dit for å etterforske, og blir veiledet av datamaskinen på stasjonen, som hun kaller opp etter hennes tidligere kommanderende offiser, Adam Malkovich. Snart etter hennes ankomst finner Samus ut at X har infisert stasjonen med hjelp av «SA-X» en X-parasitt som etterligner en fullt armert Samus Aran med alle oppgraderinger. Samus klarer såvidt å rømme i fra «SA-X» i flere tilfeller mens hun utforsker BRL-Stasjonen. Ved å bruke datarommene og bekjempe store skapninger som er blitt infisert av X får hun tilbake alle oppgraderingene sine. Senere oppdager hun en lab full av metroider. SA-X opp og i et forsøk på å ødelegge Metroidene, noe som aktiveres selvødeleggelsessekvensen til laboratoriet. Samus overlever, men laboratoriet blir skutt ut i rommet og eksploderer. Etter at Samus oppdager dette, sperrer datamaskinen henne inne for å ha ignorert ordre, og innrømmer at den galaktiske føderasjonen i hemmelighet hadde brukt labben til å avle frem metroider. Den innrømmer også SA-X også greier å reprodusere seg selv aseksuelt via kloning; og råder Samus å forlate stasjonen.[4]

På vei tilbake til skipet blir Samus beordret til å overlate resten av etterforskningen til føderasjonen, som planlegger å fange SA-X til militære formål. Vitende om at X vel infisere de ankommende føderasjonstroppene og absorbere deres kunnskaper om romfart til å ta over hele universet, bestemmer Samus seg for å ødelegge det biologiske romstasjonslaberatoriet. Selv om datamaskinen har til hensikt å sperre henne inne, skifter den mening etter at Samus kaller den for «Adam». Datamaskinen foreslår å endre kursen til Stasjonen til en kollisjonskurs med SR388 og ødelegge planeten og alle X-parasittene. På vei for å aktivere motorene, konfronterer Samus en SA-X og bekjemper den. Hun setter deretter BRL-Stasjonen på kollisjonskurs med SR388. Mens hun gjør klar for avreise fra stasjonen blir hun stoppet av en Omega-metroid. Denne metroiden holder på å overrumple Samus, før hun blir reddet av den nylig bekjempede SA-Xen. Samus absorberer kjernen til denne SA-Xen og får tilbake sine tidligere oppgraderinger. Hun bruker sin nylig gjenopprettede is-Stråle til å ødelegge Omega-metroiden. Skipet hennes ankommer, styrt av Etocoonene og Dachorasen, og de unnslipper før romstasjonen kolliderer med planeten.

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Metroid Fusion ble utviklet av Nintendo Research & Development 1, det samme utviklerteamet bak Super Metroid til Super Nintendo Entertainment System.[5] Spillmekanikkene bygger på de fra Super Metroid. Fusion er det første spillet i Metroid-serien med animerte filmklipp, der historien fortelles gjennom tekst og bilder.

Nintendo annonserte den 22. august 2002 at spillet kunne kobles til Metroid Prime for Nintendo GameCube.[5] Mens utviklerne planla handlingen i Fusion, bestemte produsenten Yoshio Sakamoto at man skulle lage en ny original historie istedenfor å gjenskape en gammel en.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Metroid Fusion Instruction Booklet (PDF).
  2. ^ Kasavin, Greg (15. november 2002). «Metroid Fusion Review». GameSpot. Besøkt 4. januar 2009. 
  3. ^ Dunham, Alexis.
  4. ^ a b The Metroid Retrospective Video Game, Part 1 (Flash video).
  5. ^ a b Harris, Craig (2002-08-22).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]