Metroid: Zero Mission

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Metroid: Zero Mission
UtviklerNintendo R&D1
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørYoshio Sakamoto
KomponistKenji Yamamoto
Basert påMetroid
PlattformGame Boy Advance
UtgivelseNA 9. februar 2004
EU 8. april 2004
JP 27. mai 2004
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 7
Del av serien Metroid

Metroid: Zero Mission er et action-eventyrspill utviklet og utgitt av Nintendo til Game Boy Advance i 2004. Det er en remake av det opprinnelige Metroid fra 1986, og gjenforteller historien med oppdatert grafikk og spillmekanikker.

I likhet med andre Metroid-spill kontrollerer spilleren dusørjegeren Samus Aran, som drar til planeten Zebes etter å ha funnet ut at rompirater utfører eksperimenter med metroider, fiendtlige parasittiske skapninger. Spillmekanikkene fokuserer på utforsking, hvor spilleren leter etter oppgraderinger som brukes for å komme til tidligere utilgjengelige områder. Remaken legger til ekstra hjelpemidler, nye områder, minibosser, vanskelighetsgrader og en omskrevet historie som utforsker fortiden til Samus.

Zero Mission fikk positiv mottakelse for det nye innholdet, grafikken og forbedringer over originalen, men noe kritikk for den korte lengden på spillet.[1] Det fikk flere utmerkelser, inkludert en 46.-plass på en Top 200 over beste videospill av Nintendo Power. Det ble også kåret til det niende beste Game Boy Advance-spillet av IGN. Zero Mission solgte over 439 000 kopier i USA og 69 000 i Japan per februar 2005. Spillet ble utgitt i 2015 til europeisk Virtual Console til Wii U.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Anmeldelse: Metroid: Zero Mission». Gamer.no. 2. april 2004. Besøkt 6. oktober 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]