Metroid Dread

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Metroid Dread
UtviklerMercurySteam
Nintendo EPD
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørFumi Hayashi
ProdusentYoshio Sakamoto
PlattformNintendo Switch
Utgivelse8. oktober 2021
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 12
Nettstedmetroid.nintendo.com
Del av serien Metroid

Metroid Dread er et action-eventyrspill utviklet av MercurySteam og Nintendo EPD og utgitt av Nintendo den 8. oktober 2021 til Nintendo Switch. Handlingen i spillet finner sted etter hendelsene i Metroid Fusion fra 2002, hvor spilleren kontrollerer dusørjegeren Samus Aran som blir jaget av en robot på planeten ZDR. Det viderefører de sidescrollende spillmekanikkene fra tidligere todimensjonale Metroid-spill, og legger til snikeelementer.

Dread var opprinnelig tenkt som en tittel til Nintendo DS på midten av 2000-tallet, men ble kansellert på grunn av tekniske begrensninger. Etter å ha blitt positivt overrasket over arbeidet på Metroid: Samus Returns i 2017, bad Metroid-produsenten Yoshio Sakamoto MercurySteam om å utvikle det neste hovedspillet i serien, som resulterte i at Dread-prosjektet ble startet opp igjen.

Nintendo annonserte spillet under E3-messen i 2021. Det er det første originale sidescrollende Metroid-spillet siden Fusion.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

The Galactic Federation mottar video-bevis på at X, en farlig parasitt-art som kan etterligne enhver skapning den infiserer, overlever på den avsidesliggende planeten ZDR. Parasittene ble antatt å være utryddet siden hendelsene i Metroid Fusion. Føderasjonen sender derfor syv EMMI-roboter (Extraplanetary Multiform Mobile Identifiers) til ZDR for å undersøke saken videre, men de mister kontakten med dem kort tid senere. Føderasjonen sender Samus Aran til ZDR for å undersøke sitasjonen.

Samus møter en Chozo-kriger dypt under jorden, som ødelegger utgangen, beseirer henne i kamp og ødelegger det meste av drakten hennes. Samus blir instruert av skipets datamaskin, Adam, om å finne en annen vei til overflaten, og komme seg tilbake til romskipet hennes. Samus blir angrepet av EMMI-roboter, som nå har blitt om-programmert til å betrakte Samus som fiendtlig. Hun kommer seg unna, og absorberer en mystisk energi. Energien aktiverer midlertidig Omega Blaster, som ødelegger EMMI med og gjenvinner noen av sine evner.

I Chozo-helligdommen i Ferenia blir Samus tatt til fange av en annen EMMI, men blir reddet av en Chozo ved navn Quiet Robe. Quiet Robe forklarer at for lenge siden gikk to Chozo-stammer, den vitenskapelige Thoha og krigeren Mawkin, sammen for å fange metroidene på en planet kalt SR388. Thoha hadde til hensikt å ødelegge SR388 for å eliminere hele trusselen fra Metroids og X. Men Raven Beak, Mawkin-lederen og Chozo som angrep Samus, ønsket å benytte Metroids som et biologisk våpen for å erobre hele galaksen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nintendo puster nytt liv i kansellerte Metroid Dread». Gamer.no. 15. juni 2021. Besøkt 5. oktober 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]