Metroid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Metroid
Utvikler(e)Team Ninja
Intelligent Systems
Nintendo Research & Development 1
Retro Studios
Nintendo Software Technology
Next Level Games
MercurySteam
DesignerGunpei Yokoi
PlattformNintendo Entertainment System, Game Boy, Super Nintendo Entertainment System, Game Boy Advance, Nintendo GameCube, Nintendo DS, Wii, Nintendo 3DS, Nintendo Switch
AldersgrenseUSK 0
Utgivelse6. august 1986
SjangerAction-eventyrspill, sci-fi-spill
ModusEnspiller
Første i serieMetroid
6. august 1986 (Japan)
Nettstedmetroid.com

Metroid er en spillserie utgitt av Nintendo, der spilleren trer inn i rollen som den kvinnelige dusørgjegeren Samus Aran på forskjellige oppdrag, oppdrag som ofte involverer å tilintetgjøre den titulære metroid-rasen – en organisme med et potensial til å utslette livet i galaksen om den skulle falle i feil hender. Det første spillet i serien, Metroid, ble sluppet på NES i 1986. Det siste spillet i serien, Metroid Dread, ble lansert på Nintendo Switch i 2021.

En skiller gjerne mellom seriens numererte hovedserie og Metroid Prime-serien. Hovedserien består av fem spill hvor alle foregår på et todimensjonalt plan. Metroid Prime-serien består av tre tredimensjonale førstepersonsspill. Metroid Prime-serien er kronologisk plassert mellom Metroid og Metroid II: Return of Samus, nærmere bestemt før metroid-rasen ble utryddet.

Metroid Prime-trilogien[rediger | rediger kilde]

Metroid Prime ble utgitt til Nintendo GameCube i 2002. Oppfølgeren, Metroid Prime 2: Echoes ble utgitt til GameCube i 2004. Siste spill i den originale Metroid Prime-trilogien, Metroid Prime: Corruption kom til Nintendo Wii i 2007. En samlepakke som pakket sammen Metroid Prime: Corruption sammen med oppdaterte versjoner av de to foregående Metroid Prime-spillene ble utgitt til Nintendo Wii under tittelen Metroid Prime Trilogy i 2009.

Under Electronic Entertainment Expo 2017 annonserte Nintendo at et nytt spill i Metroid Prime-serien var under utvikling til Nintendo Switch, Metroid Prime 4. Spillet antas å ha vært under utvikling av en gruppe fra Namco Bandai[trenger referanse]. I januar 2019 ble det annonsert at den daværende versjonen av spillet skulle forkastes og utviklingen startes på nytt med Retro Studios, utviklerne av den originale Metroid Prime-trilogien, som utvikler.[1]

Spill[rediger | rediger kilde]

Tittel Plattform Utgivelsesår
Metroid Nintendo Entertainment System 1986
Metroid II: Return of Samus Game Boy 1992
Super Metroid Super Nintendo Entertainment System 1994
Metroid Fusion Game Boy Advance 2002
Metroid Prime Nintendo GameCube 2002
Metroid: Zero Mission Game Boy Advance 2004
Metroid Prime 2: Echoes Nintendo GameCube 2004
Metroid Prime Pinball Nintendo DS 2005
Metroid Prime Hunters Nintendo DS 2006
Metroid Prime 3: Corruption Wii 2007
Metroid Prime Trilogy Wii 2009
Metroid: Other M Wii 2010
Metroid Prime: Federation Force Nintendo 3DS 2016
Metroid: Samus Returns Nintendo 3DS 2017
Metroid Dread Nintendo Switch 2021
Metroid Prime Remastered Nintendo Switch 2023

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata